Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Регионалният съвет за развитие на Южен централен район проведе заседание във Велинград

  03. 09. 2015 : 18:55:56 |

На 1 и 2 септември 2015 г. в град  Велинград се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Южен централен район /ЮЦР/ под председателството на г-н Трендафил Величков  –  областен управител на област Пазарджик. На заседанието присъстваха: г-н Валери Борисов – заместник-министър на транспорта информационните технологии и съобщенията; представители на министерствата; областните управители от областитев ЮЦР; кметове и представители на общини от област Пазарджик и ЮЦР; представители на синдикални и браншови организации, НПО и академичните среди. 

 „Асарел-Медет” Панагюрище отбеляза половинвековен юбилей

  31. 08. 2015 : 13:59:54 |

Над 7000 души –  изпълниха на 29  август поляната пред сцената на „Асарел-Медет” АД в село Панагюрски колонии по повод Деня на миньора и 50-годишнината на компанията.Заместник областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев бяха официални гости на празника, областният управител Трендафил Величков изпрати поздравителен адрес.

 Заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен Централен Район

  31. 08. 2015 : 11:50:24

дата: 1 и 2  септември 2015 г. /вторник и сряда/
начало: 14.00 часа /1 септември/ и 10.00 часа /2 септември/
място: гр. Велинград, БЛЦ „Камена“, кв. Чепино, ул. Еделвайс № 4

На 1 и 2 септември 2015 г. в град  Велинград ще се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Южен централен район /ЮЦР/ под председателството на г-н Трендафил Величков  –  областен управител на област Пазарджик. На него ще присъстват: 
[ Прочети още ... ]

 Вицепремиерът Дончев ще отговаря за организационно-техническата подготовка на местните избори и на националния референдум

  26. 08. 2015 : 17:30:14

Правителството прие решение за подготовката и провеждането на местните избори и на национален референдум. Кабинетът възложи на заместник министър-председателя по европейските фондове и икономическата политика да координира изпълнението на дейностите по организационно-техническата подготовка на изборите за общински съветници и кметове и на национален референдум.
[ Прочети още ... ]

 Правителството прие законодателната си програма за второто полугодие на 2015 г.

  26. 08. 2015 : 16:56:01

Правителството прие законодателната си програма за второто полугодие на 2015 г. В нея са включени 80 законопроекта, като сред тях са предложения за промени в приоритетни за правителството области. Финансовото министерство ще внесе Законопроект на Кодекс за застраховането, с който ще бъдат въведени изисквания на три европейски директиви. Поправки в Закона за
[ Прочети още ... ]

 Премиерът Бойко Борисов откри спортната зала „Арена Асарел“ в Панагюрище

  21. 08. 2015 : 11:32:08 |

Символично бе даден старт и на Международния туринир по тенис на маса ASAREL Bulgaria Open

Хиляди панагюрци, гости на общината, приятели на тениса на маса участваха в официалното откриване на новата многофункционална спортна зала в Панагюрище „Арена Асарел“. Тържественото събитие се проведе в четвъртък, 20 август 2015 г., в препълнената зала. Лентата на най-новата придобивка на Панагюрище прерязаха министър-председателят на България г-н Бойко Борисов, Председателят на Надзорния съвет на Асарел-Медет АД проф. др. Лъчезар Цоцорков и кметът на Община Панагюрище Никола Белишки.

Областният управител Трендафил Величков и неговите заместници Гинче Караминова и Стефан Мирев бяха официални гости на събитието.

 Плакети и грамоти за групови, индивидуални изпълнители и читалища от област Пазарджик от събора в Копривщица

  14. 08. 2015 : 16:47:12 |

Над 500 участници представиха фолклора на региона на  ХІ -я Национален събор на българското народно творчество в Копривщица. Програмата бе открита от самодейците от община Стрелча и завърши с изпълненията на участниците от община Сърница. Девет общини от областта /Пазарджик, Велинград, Септември, Белово, Сърница, Лесичово, Пещера, Батак и Стрелча/,  излъчиха участници за събора, 

 17 проекта на общини, кметства, училища и детски градини от област Пазарджик са одобрени за финансиране от ПУДООС чрез „Чиста околна среда 2015 г.”

  13. 08. 2015 : 17:03:05

Общо седемнадесет проекта на общини, кметства, училища и детски градини от област Пазарджик ще получат финансиране в рамките на Националната кампания "Чиста околна среда 2015 г." и обявения от Министерство на околната среда и водите и Предприятието за управление на дейностите по опазване на околната среда (ПУДООС) конкурс на тема "Обичам природата и аз участвам", съобщават от РИОСВ. До 10 000 лв. ще получат
[ Прочети още ... ]

 Приети са нови мерки за справяне с пожара на Общинско депо за неопасни отпадъци – Пазарджик

  11. 08. 2015 : 17:10:00 |

Зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев благодариха на екипите на ОДПБЗН Пазарджик, които в продължение на три дни работят денонощно за справяне с пожара, разгорял се в обедните часове на 7 август на сметището край с. Алеко Константиново. 

 Областната епизоотична комисия прие Програма за профилактика на векторно предавани инфекции в област Пазарджик

  10. 08. 2015 : 17:45:56 |

Под председателството на зам. областния управител Стефан Мирев, Областната епизоотична комисия проведе заседание, на което бяха обсъдени актуални въпроси, свързани с епизоотичната и епидемиологичната обстановка в страната и в област Пазарджик. Членовете на комисията разгледаха и одобриха изготвената от РЗИ Областна програма за профилактика и контрол на векторно-предавани трансмисивни инфекции /ВПИ/ в област Пазарджик.

 Министър Ивелина Василева откри подновената ВиК мрежа на Панагюрище

  06. 08. 2015 : 18:03:36 |

Министърът на околната среда и водите Ивелина Василева откри обекти от водния цикъл на Панагюрище, изградени със средства по ОП „Околна среда 2007-2013“. Заместник областните управители на Пазарджик Гинче Караминова и Стефан Мирев бяха официални гости на откриването.
Общата стойност на инвестицията е 56,6 млн. лв.
Отиди на страница       >>