Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Зам. областният управител Диана Варникова прие Дистрикт-гуверньора на Ротари клуб – България

  21. 11. 2014 : 18:36:46 |

Дистрикт-гуверньорът на Ротари клуб за България Иларио Астинов и представители на Ротари-клуб –Пазарджик проведоха днес работна среща със зам.-областния управител Диана Варникова. Визитата е част от традиционните срещи на ротарианците в страната.

 Откриха официално обновения кв. „Устрем” в гр. Пазарджик

  20. 11. 2014 : 16:27:55 |

 Областният управител Иван Йорданов, кметът на община Пазарджик Тодор Попов и  управителят на„СТРОЙМОНТАЖ” ЕООД, гр. Пазарджик, Камен Василев прерязаха лентата на реновираната градска среда в кв. „Устрем.

 Кариерен център предоставя актуална информация за пазара на труда

  18. 11. 2014 : 11:11:33

 Кариерен център към Дирекция „Регионална служба по заетостта” – Пловдив е открит през м. октомври по Проект „Кариерни услуги за заети лица” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”.  
 Дейността на Кариерния център е свързана с консултиране и информиране на заети и самонаети лица относно:
[ Прочети още ... ]

 Институции обсъдиха съвместни действия за закрила на бежанците в Област Пазарджик

  14. 11. 2014 : 16:34:50 |

Върховният Комисариат за бежанците на ООН в България, Българският Червен кръст и Областна администрация-Пазарджик организираха форум с представители на институции, работещи с търсещи и получили международна закрила лица в Област Пазарджик. 

 Необходими са спешни мерки за предотвратяване на кризисна ситуация с водоснабдяването на Пазарджик

  14. 11. 2014 : 16:21:42

На 4 април 2014 г. в писмо до Министъра на вътрешните работи и Председател на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане към МС, Областният управител на Пазарджик Иван Йорданов иска отпускане на финансови средства от фонда на комисията за изготвяне на проектна документация в размер на 60 000 лв.
[ Прочети още ... ]

 Световния ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия 16 ноември ще бъде отбелязан в област Пазарджик

  11. 11. 2014 : 17:09:35 |

  Зам. областният управител Диана Варникова проведе днес заседание на Областната комисия за безопасност на движението по пътищата. Тя запозна членовете на комисията с предприетите мерки от общинските администрации за осигуряването на безопасност за всички участници в движението. В повечето общини са освежени пешеходните пътеки и са поставени нови пътни знаци.

 Предстоящо заседание на Областната комисия за безопасност на движението по пътищата - област Пазарджик

  10. 11. 2014 : 17:02:44

Заседание на Областната комисия за безопасност на движението по пътищата ще се проведе утре 11 ноември /вторник/ от 10.30ч. в Приемната зала на областна администрация Пазарджик във връзка с предстоящия Световен ден за възпоменание на жертвите при пътнотранспортни произшествия – 16 ноември 2014г.

 Областният управител Иван Йорданов: Няма опасност за жителите на селата Цар Асен и Росен заради изтичането на окислена вода в река Луда Яна

  10. 11. 2014 : 17:02:14 |

Направените проби на питейната вода от РЗИ Пазарджик показват, че концентрацията на метали е под допустимите стойности. Под нормите са стойностите за съдържание на метали и на водата в реката по данни на РИОСВ Пазарджик. Информацията бе изнесена от областния управител Иван Йорданов по време на брифинга след свиканата от него спешна среща с ръководителите на институции имащи отношение по проблема с изтеклите киселинни води в р. Луда Яна.  

 Зам. областният управител Диана Варникова присъства на тържеството по полагане на клетва в ЦСПП Пазарджик

  07. 11. 2014 : 16:11:06 |

От името на областния управител, г-жа Варникова поднесе поздравителен адрес към ръководството и екипа на Центъра и стажант-полицаите, които положиха клетва. 
117 стажанти от Главна дирекция „Гранична полиция” при Министерството на вътрешните работи положиха тържествена клетва за спазване на Конституцията, законите на страната и за лоялност към държавните институции в Република България. Това стана днес на церемония в Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик към Академията на МВР.

 Общините и държавните институции докладваха на областния управител готовността си за есенно-зимния сезон в област Пазарджик

  06. 11. 2014 : 14:53:16 |

Областният управител Иван Йорданов проведе днес заседание на Областния щаб за защита при бедствия във връзка с готовността на институциите  за осигуряване нормалното функциониране на инфраструктурата, снабдяването и услугите през есенно-зимния сезон 2014/2015г. на територията на област Пазарджик.

 Министър-председателят проф. Георги Близнашки връчи на изтъкнатия писател държавната награда „Св. Паисий Хилендарски”

  05. 11. 2014 : 10:34:37

Антон Дончев: Следите, оставени от българската нация в историята, са на общност, която е знаела накъде върви и е защитавала достойнството си

С благодарност за духа и за урока по достойнство, който преподава на поколения българи с труда, с творчеството и с личния си будителски пример, министър-председателят проф. Георги Близнашки връчи на акад. Антон Дончев държавната награда „Св. Паисий Хилендарски”. Отличието беше присъдено на изтъкнатия български писател за изключителния му принос за развитието на националната културна идентичност и духовните ценности, както и за ярката му гражданска доблест.
[ Прочети още ... ]
Отиди на страница       >>