Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик 24 май в Пазарджик

  24. 05. 2016 : 15:54:16 |

Празничното шествие по случай 24 май- Денят на славянската писменост и на българската просвета и култура, отново събра стотици граждани пред паметника на Светите братя Кирил и Методий. По традиция шествието тръгна от читалище „Виделина” и премина по бул. „България”. 

 Днес Пазарджик отбелязва 30-ти пореден празник на града

  21. 05. 2016 : 16:37:27 |

Областният управител Гинче Караминова присъства на тържествената света литургия в храм „Св.Св. Константин и Елена”, в литийно шествие и офицалната тържествена част на пл. „К. Величков”, където кметът на Пазарджик  Тодор Попов издигна знамето на Пазарджик и произнесе слово към жителите и гостите на града. Празничната литургия в едноименния храм и водосветът за здраве и благополучие на централния площад бяха отслужени от Знеполския епископ Арсений в съслужение със свещеници от Пазарджик. 

 Областният управител проведе традиционната среща с клуба на учителите пенсионери по повод 24 май

  20. 05. 2016 : 18:08:52 |

В навечерието на 24 май – Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, областният управител Гинче Караминова проведе традиционната си среща с клуба на учителите пенсионери от община Пазарджик.
„Щастлива съм, че имам възможността да бъда сред колеги, приятели и мои учители по повод 24 май – празникът, който всички ние носим в сърцата си”, с тези думи г-жа Караминова се обърна към педагозите, които присъстваха на срещата.

 Гинче Караминова: Нека всички заедно да работим за просперитета на Пазарджик

  19. 05. 2016 : 13:51:28 |

В приветствието на тържаствената сесия на ОбС Пазарджик по повод Празника на града областният управител Гинче Караминова посочи, че Пазарджик се е променил и продължава да се променя, включително и с реализацията на нови проекти през настоящата година.

 С празничен концерт Пазарджик отбеляза юбилея на ръководителя на Ансамбъл „Пазарджик” Атанас Чолаков

  17. 05. 2016 : 13:52:39 |

На тържествена церемония в препълнената зала на ДКТ „Константин Величков”, областният управител Гинче Караминова поздрави изтъкнатия пазарджишки културен деец Атанас Чолаков по повод 70 годишния му юбилей и 50 години творческа дейност. „Голямо сърце, голям приятел, истински творец и страхотен колега, на който Пазарджик дължи много в сферата на културата и фолклора.”, с тези думи областният управител се обърна към своя колега от Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство в гр. Пловдив. Караминова подари на юбиляра картина на художника Славчо Славчев и му пожела здраве и успехи, да продължи да твори и надгражда и да прославя Пазарджик. 

 Батак отбеляза 140 години от Априлското въстание

  16. 05. 2016 : 19:36:18 |

Заместник областният управител Стефан Мирев поднесе венец в старинната църква „Св. Неделя” и се поклони пред мощите на светите Баташки мъченици. Тържествата започнаха с литийно шествие и възстановка с родолюбци от клуб“ Традиция“ на онези героични дни, в които батачани са извоювали свободата си преди 140 години. 

 В Пазарджик ще се проведе конференция на тема „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016г.”

  16. 05. 2016 : 18:35:52

Конференция на тема „Подпомагане на малкия и среден бизнес през 2016 г.”, която се организира от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия, ще се проведе в Пазарджик.
[ Прочети още ... ]

 Областният управител Гинче Караминова даде старт на проекта „Детско полицейско управление” в област Пазарджик

  16. 05. 2016 : 16:37:40 |

В цялата страна днес стартира проекта Детско полицейско управление. Инициативата обхвана и 5 училища в Пазарджишка област – НУ „Никола Фурнаджиев”-Пазарджик, СОУ „Христо Ботев”-Септември, ОУ „професор Марин Дринов” – Панагюрище, ОУ „Свети Патриарх Евтимий” – Пещера, СОУ „Св.Св. Кирил и Методий”-Велинград.

 Два паметника откриха в пазарджишкото село Овчеполци

  12. 05. 2016 : 18:03:24 |

Областният управител Гинче Караминова присъства на тържествените церемонии днес в с. Овчеполци и поднесе цветя пред новооткритите два паметника – на поп Грую Бански и на загиналите във войните местни жители. Първият монумент издигнат в памет на поп Грую Бански е разположен пред храма Св. Георги Победоносец.

 Брацигово отбеляза 140 години от Априлската епопея

  12. 05. 2016 : 17:37:52 |

Заместник областният управител  Стефан Мирев бе гост на тържествата посветени на 140 годишнина от Априлското въстание в Брациговски въстанически пункт. В знак на признателност бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Васил Петлешков в парк „Априлци”. Официалните гости и местните жители станаха свидетели на възстановката „Отбраната на Брацигово" , в която участваха самодейци от читалищата в общината. 

 Гинче Караминова временно ще изпълнява длъжността областен управител на Пазарджик

  11. 05. 2016 : 12:01:32 |

Правителството освободи Трендафил Величков от длъжността областен управител на област Пазарджик след подадено от него заявление.
До назначаването на титуляр, поста временно ще заема заместник областният управител Гинче Караминова, реши Министерски съвет.

Отиди на страница       >>