Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Областната епизоотична комисия прие спешни мерки във връзка с болестта син език по преживните животни

  21. 07. 2014 : 17:44:19 |

Със Заповед на областния управител на област Пазарджик Иван Йорданов се разпореждат спешни мерки за недопускане на заболяването „син език” на територията на област Пазарджик. Комисията бе свикана поради възникнали огнища на заболяването  в пет области на страната – Хасково, Кърджали, Бургас, Смолян и Ямбол. Болестта „син език“ се предава по преживните животни чрез ухапване от комари.

 Предстоящо

  18. 07. 2014 : 16:08:37

Областният управител Иван Йорданов свиква извънредно заседание на Областната епизоотична комисия, във връзка с констатираните огнища на болестта „Син език” по преживните животни в някои областни на страната и Заповед на изпълнителния директор на Българската агенциа по безопасност на храните.
Заседанието ще се проведе на 21.07.2014г. /понеделник / от 14.30ч. в Приемната зала на областна администрация Пазарджик и е открито за журналисти.


 Областният управител поднесе цветя пред паметника на Апостола

  18. 07. 2014 : 16:03:04 |

Десетки граждани на Пазарджик отдадоха почит пред паметта на  Васил Левски по повод на 177-та година от рождението на  Апостола.
В знак на признателност към делото на великия българин бяха  поднесени цветя пред паметника на Апостола на едноименния площад в  града.

 Областният управител Иван Йорданов взе участие в първото заседание на Националния комитет за отбелязване на 100 години от Първата световна война

  17. 07. 2014 : 17:59:21 |

Събитието са проведе в централен военен клуб и беше открито от министъра на отбраната Ангел Найденов. „Десетилетия наред Първата световна война беше незаслужено пренебрегвана при отбелязването на годишнини, свързани с бойната слава. В последните години в обществото все повече нараства интересът към подвизите на българските воини и на Българската армия във войните за национално освобождение и обединение“. Това каза министърът на отбраната Ангел Найденов днес, 16 юли, при откриването на първото заседание на Националния комитет за отбелязване на 100 години от Първата световна война и участието на България в нея (2014 – 2018 г.), който е под неговото председателство.  

 Областният управител събра кметовете на населени места по повод Национална програма ”Сигурност”

  16. 07. 2014 : 18:12:57 |

На работна среща в Областна администрация-Пазарджик областният управител Иван Йорданов обсъди с кметовете на 25-те населени места от областта реализацията на Национална програма”Сигурност”. На срещата присъстваха заместник-областните управители Диана Варникова и Юмер Хамза и началникът на сектор”Охранителна полиция” към ОД на МВР Иван Дончев. Кметовете и кметските наместници се запознаха с указанията на Министерство на труда и социалната политика и на Министерство на вътрешните работи за изпълнението на програмата.

 Областната комисия за безопасност на движението, обсъди доклада за състоянието по пътищата през полугодието и апелира за спешни мерки от общините за безопасност

  15. 07. 2014 : 15:07:03 |

На днешното си заседание Областната комисия за безопасност на движението по пътищата – област Пазарджик, председателствана от зам. областния управител Диана Варникова-Милчева, актуализира състава си с включването на двама нови членове: Мария
Гигова - експерт в РИО и Кирил Биров - зам.-кмет на Община Стрелча.

 Предстоящо: Заседание на Областната комисия за безопасност на движението

  11. 07. 2014 : 16:35:23

Заседание на Областната комисия за безопасност на движението по пътищата ще се проведе на 15.07.2014г. /вторник/ от 10.30ч. в Приемната зала на областна администрация Пазарджик.
Ще бъде представен доклад за състоянието на безопасността на движението по пътищата на територията на област Пазарджик за първото полугодие на 2014 г.
[ Прочети още ... ]

 100 безработни започват работа по Национална програма „Сигурност” в област Пазарджик

  11. 07. 2014 : 11:29:26

Трудовите договори на 100 безработни лица бяха връчени през изминалата седмица на одобрените кандидати по Национална програма „Сигурност” в област Пазарджик. Работодател на назначените базработни по тази прогарама е областният управител. Комисия от областна администрация, съвместно със служители на ОД на МВР Пазарджик проведоха инструктаж и връчиха договорите на наетите лица.  Общо 100 безработни лица, регистрирани в бюрата по труда, започват работа от 14.07.2014г /понеделник/, за срок от 8 месеца по програма „Сигурност” в 11-те общини на територията на региона.
[ Прочети още ... ]

 Седем общини от област Пазарджик ще получат допълнителни финансови средства за подпомагане дейността на народните читалища в областта

  08. 07. 2014 : 17:49:31 |

Правителството одобри допълнителни трансфери в размер на 3 910 954 лв. по бюджетите на общини за целево финансово подпомагане дейността на народните читалища за 2014 г. Средствата са планирани в бюджета и са предназначени за частични ремонти, художествено-творческа дейност и попълване на библиотечния фонд, закупуване на техническо оборудване, библиотечен и друг софтуер.

 МБАЛ Пазарджик е стабилна финансово

  04. 07. 2014 : 17:10:06

МБАЛ – Пазарджик е стабилна финансово. Това заяви директорът на здравното заведение д-р Васил Вълчев. Най-голямата болница в региона е в стабилно финансово състояние и има достатъчен резерв. Д-р Васил Вълчев се срещна с медиите по повод  1 година от неговото управление. Директорът на МБАЛ-Пазарджик отчете подобряване на материалната база, закупуване на важна, а в някои случаи и уникална за региона апаратура и облагородяване на района на болницата. И в момента там се работи по изграждането на нов вход.
[ Прочети още ... ]

 Осигурено е финансиране за изпълнението на приоритетните жп проекти за реконстуркцията на линията Първомай – Свиленград и за модернизацията на участъка Септемвр

  03. 07. 2014 : 12:47:19

Правителството одобри прехвърлянето на свободни средства от приоритетна ос 2 в приоритетна ос 1 на Оперативна програма „Транспорт” 2007-2013, с което създаде предпоставки за изпълнението на два важни жп проекта – реконструкцията и електрификацията на жп линията Пловдив-Свиленград в участъка Първомай-Свиленград и модернизацията на жп участъка Септември-Пловдив. Бенефициент по тях е Националната компания „Железопътна инфраструктура”.
[ Прочети още ... ]
Отиди на страница       >>