Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Повишаване жизненото равнище на населението през следващите три години е приоритет в социалната политика на българското правителство

  17. 04. 2014 : 17:37:09

На свое редовно заседание Министерския съвет одобри средносрочната бюджетна прогноза за периода 2015-2017 г., съобщиха от правителствената информационна служба. Тя предвижда намаляващ бюджетен дефицит до 0,9 % през 2017 г. Целта й е да представи визията на правителството за финансово обезпечаване постигането на основните цели и изпълнението на мерките, заложени в програмата „Държавност, развитие, справедливост   икономически и социални приоритети на правителството на Република България”.
[ Прочети още ... ]

 Областният управител Иван Йорданов участва в заседанието на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район

  15. 04. 2014 : 16:05:49

   На 14 април 2014 г. в град Пловдив се проведе съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ и Регионалния координационен комитет /РКК/ на Южен централен район /ЮЦР/ под председателството на г-н Венцислав Каймаканов, Областен управител на област Пловдив. На него присъстваха: г-н Явор Гечев – заместник-министър на земеделието и храните, представители на министерства, областните управители от областите от ЮЦР, представители на управляващите органи на оперативните програми, кметове и представители на общините от района, представители на социално-икономическите партньори, организациите на работодателите и синдикатите.
[ Прочети още ... ]

 Областна администрация Сливен обявява национален конкурс

  14. 04. 2014 : 13:08:38

Областна администрация Сливен обявява национален конкурс за статии в Уикипедия по следните теми:
1. Добри Желязков-Фабрикаджията - живот и дело;
2. Текстилна индустрия в България - развитие и съвременно състояние;
3. Текстилна индустрия и занаяти в област Сливен - развитие и съвременно състояние
Конкурсът се организира в рамките на Национално честване „180 г. българска индустрия“ и цели: 
[ Прочети още ... ]

 Започва ремонтът на 17 км третокласна мрежа на територията на община Стрелча

  11. 04. 2014 : 13:06:48 |

В Стрелча председателят на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Стефан Чайков направи символичната първа копка на превантивния ремонт на близо 17 км от третокласната пътна мрежа в област Пазарджик - участъци от път ІІІ-606 Копривщица – Стрелча - Кръстевич от км 32+852 до км 35+182 и ІІІ-8003 Блатница – Смилец – Дюлево от 23+764 до км 38+700. Отсечките са на територията на община Стрелча. На церемонията присъстваха областният управител на Пазарджик Иван Йорданов, зам. областните управители Диана Варникова и Юмер Хамза, кметът на Стрелча Иван Евстатиев и др.

 В Седмицата на гората областният управител засади дръвчета в двора наОДЗ „Снежанка”

  09. 04. 2014 : 16:21:11 |

 Поредица от мероприятия организира Регионалната дирекция по горите в Пазарджик по повод Седмицата на гората. В компанията на децата от ОДЗ Снежанка гр. Пазарджик, областният управител Иван Йорданов и директорът на Регионална дирекция по горите Костадин Гагов засадиха фиданки кедър и кипарис в двора на детската градина.

 Министърът на образованието и науката проф. д-р Анелия Клисарова посети Ракитово

  09. 04. 2014 : 15:39:18 |

Министър Анелия Клисарова гостува на ракитовци навръх ромския празник – 8 април. Празникът уважиха още зам.-областният управител на Пазарджик Диана Варникова-Милчева, народният представител Йордан Младенов, началникът на РИО-Пазарджик Валентина Кайтазова, кметът на Велинград Иван Лебанов, председателят на Евророма Цветелин Кънчев и други.

 Областният управител поздрави ромите по случай празника им

  09. 04. 2014 : 10:33:58 |

С празничен концерт в спортна зала „Васил Левски” в гр. Пазарджик беше тържествено отбелязан международния ден на ромите – 8 април. Организатори са община Пазарджик, в концерта се включиха учениците от  СОУ “Димитър Гачев”, НУ “Г. С. Раковски” и ОУ “Св. Св. Кирил и Методий”, както и децата от ЦДГ “Зорница”. Кулминацията на програмата беше изпълнението на оркестър “Картал” от Пазарджик.
Областният управител Иван Йорданов се обърна към ромската общност

 Нова социална услуга стартира в община Септември

  07. 04. 2014 : 15:23:20 |

 Център за психично здраве в град Септември беше официално открит днес – 7 април, световен ден на здравето. Събитието е по проект „За повече и по-качествени социални услуги”, реализиран от неправителствената организация Сдружение „Човеколюбие” с финансовата подкрепа на Конфедерация Швейцария и Швейцарското правителство. 

 Общински фитнес център отвори врати в Ракитово

  03. 04. 2014 : 16:15:55 |

   В присъствието на зам. Областния управител Диана Варникова, кметът на община Ракитово Любомир Петков,  откри общински фитнес център.  След отслужения водосвет, кметът благодари на всички, заради които тази нова спортна придобивка вече е факт, а зам.-областният управител пожела да се ползва със здраве.

 Заключителна конференция по INNOFood SEE се проведе в гр. Бари - Италия

  02. 04. 2014 : 17:17:48 |

На 26 и 27.03.2014г. в гр. Бари - Италия се проведе заключителна конференция по проект INNOFood SEE “Изграждане на механизми в подкрепа на иновациите и повишаване на информираността за потенциала на иновациите и научно-развойната дейност в областта на хранителната индустрия в Югоизточна Европа”. 

 Областна администрация Пазарджик се включва в „Часът на Земята”

  28. 03. 2014 : 18:29:35

Това е шестото поредно издание на кампанията, която се осъществява в България от международната природозащитна организация WWF в партньорство с институции, фирми и различни организации. На 29 март, в 20:30 часа милиони хора по света ще изключат осветлението си. Часът на Земята обаче е много повече от един час на тъмно. Той е символ на това колко много може да постигне всеки от нас в името на природата.  
[ Прочети още ... ]
Отиди на страница       >>