Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Областният управител награди победителите от състезанията по военно-приложни дисциплини

  28. 05. 2015 : 18:40:09 |

Церемонията по награждаване се състоя днес пред паметника на 27 Чепински полк в гр. Пазарджик. Областният управител Трендафил Величков връчи грамоти на победителите в отборните и индивидуалните състезания. Отличия бяха връчени и от Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва, които за четвърта поредна година са организатори на състезанието по военно-приложни дисциплини посветено на 6 май –  Гергьовден, Празник на Българската армия и и в чест на 25-тата годишнина от възстановяването на СОСЗР в Пазарджик.

 На 24 май в с. Калугерово бе официално открито обновеното читалище Теофил Бейков

  25. 05. 2015 : 15:02:02 |

В деня на българската писменост и култура – 24 май,  в Калугерово бе открито изцяло ремонтираното и обновено НЧ „ Теофил Бейков 1907”. Голямата читалищна зала не успя да събере всички жители и гости на селото дошли на тържеството.

 Празнично шествие по случай 24 май

  24. 05. 2015 : 14:52:08 |

 В слънчевото утро на 24 май, стотици учители, ученици, културни и просветни дейци, граждани се включиха в празничното шествие по повод Деня на славянската писменост и на българската просвета и култура.

 Клубът на учителите пенсионери в областния град се срещна със зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев

  22. 05. 2015 : 16:10:38 |

Вълнуваща и тържествена среща проведоха заместник областните управители на Пазарджик с представителна група от клуба на учителите пенсионери. Срещата се провежда всяка година в навечерието на 24 май- Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. Двамата заместници поднесоха на учителите цветя, своите почитания и благодарности за дългогодишния им труд на просветители.

 Днес Пазарджик празнува

  21. 05. 2015 : 17:36:23 |

Областният град отбелязва днес поредния си празник, 21 май - денят на Светите равноапостоли Константин и Елена. Зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев се включиха в официалните тържествени прояви, посветни на празника на града. Те присъстваха на тържествената света литургия в църквата "Св.Св.Константин и Елена" и на водосвета за здраве и благополучие на площад „Константин Величков”, където

 Гинче Караминова: Бъдете добри и правете добрини

  20. 05. 2015 : 17:31:41 |

С тези думи зам. областният управител Гинче Караминова се обърна към потребителите и гостите на Центъра за социална интеграция и рехабилитация на лица с онкологични заболявания в гр. Пазарджик, който днес официално отбеляза 4-та година от разкриването на социалната услуга в сградата на ул. „Александър Стамболийски” №16. 

 Областният съвет за развитие одобри предложения за инвестиционни проекти на 12-те общини в област Пазарджик

  20. 05. 2015 : 17:22:15 |

Решението бе взето на ръководеното от областния управител Трендафил Величков заседание на съвета, в което взеха участие председатели на общински съвети, кметове на общини, представители на синдикатите и на сдружения на работодатели от региона.

 Тържествена сесия на общински съвет Пазарджик по случай предстоящия празник на града

  20. 05. 2015 : 17:14:52 |


По покана на председателя на общински съвет Пазарджик  Хари Хараламбиев, зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев бяха гости на традиционната тържествена сесия по повод предстоящия празник на Пазарджик – 21 май денят на Св. Равноапостоли Константи и Елена.

 Сдружения на пчеларите от областта се срещнаха със зам. областния управител Стефан Мирев

  19. 05. 2015 : 17:01:35 |

 На провелата се работна среща в областна администрация Пазарджик, присъстваха и представители на  Областна дирекция по безопасност на храните и на общински администрации. Пчеларите настояват, земеделските производители да спазват стриктно изискванията за третиране на земните площи с препарати за растителна защита.

 Батак отбеляза 139 години от Априлската епопея

  17. 05. 2015 : 21:45:46 |

Зам. областният управител Стефан Мирев присъства на тържествената заря-проверка  и се поклони пред мощите на светите Баташки мъченици в старинната църква „Света Неделя” . Тържествата започнаха  с Литийно шествие,

 Зам. министърът на туризма Надя Маринова откри нов културно-информационен център в близост до крепостта „Перистера” в Пещера

  15. 05. 2015 : 18:01:22 |

Година след като крепостта „Перистера” започна да приема туристи от цялата страна, към средновековното съоръжение вече има и културно-информационен център. Зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев бяха официални гости на събитието. Лентата на новата придобивка прерязаха кметът на община Пещера Георги Козарев и  зам-министърът на туризма д-р Надя Маринова.
Отиди на страница       >>