Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Почистени са местата с намалена видимост и опасните завои по пътя за хижа Добра вода.

  30. 07. 2015 : 16:58:14 |

Изрязването на прорасналите дървета и храсти, които намаляват видимостта и създават предпоставка за ПТП по пътя за хижа „Добра вода” и летовище „Св. Константин”,  ще продължи утре и през другата седмица. „Благодаря на всички, които се включват днес, надявам се да не останем сами в тази акция. Важно е да осигурим нормална видимост и проходимост на пътя, особено

 Областният управител алармира отново кметовете на общините Пазарджик и Пещера за необходимостта от незабавно почистване на път ІІ-36 Пазарджик – Пещера

  29. 07. 2015 : 17:35:47

    По разпореждане на областния управител Трендафил Величков на 30.07.2015 г. от 9,30 часа, смесени работни групи от наети от Областна администрация по схема “Подкрепа за заетост” лица и специалисти от териториалните звена на АПИ и ИАГ, със съдействието на РДПБЗН и Пътна полиция, започват работа по изрязване на прорасналите дървета и храсти в критичните участъци от посочения път на териториите на общините Пазарджик и Пещера.
[ Прочети още ... ]

 Областният управител Трендафил Величков: Солидарен съм с вашите искания

  29. 07. 2015 : 13:56:17 |

Това заяви областният управител на Пазарджик Трендафил Величков пред представители на сдруженията на работодателите от град Пазарджик, които се срещнаха с него в кабинета му след провелия се протест пред областната администрация срещу промяната в цената на електроенергията и добавката "задължение към обществото".

 Стефан Мирев участва в заседанието на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата

  28. 07. 2015 : 17:56:23

Комисията препоръча добрите практики в превенцията на безопасността на движението по пътищата в област Пазарджик, да бъдат реализирани във всички области на страната.
     Заседанието се проведе в министерство на вътрешните работи и бе водено от зам. министър Красимир Ципов. Като добра практика в превенцията бе разработената и съгласуваната от МВР. На него беше обсъдена пътнотранспортната обстановка по пътищата за първото шестмесечие на 2015г.,
[ Прочети още ... ]

 Завърши ремонтът на моста над р. Тополница при 77-ми км от АМ „Тракия“

  22. 07. 2015 : 14:40:48 |


Завърши превантивният ремонт на моста над р. Тополница при 77-ми км от АМ „Тракия“. Движението е възстановено в двете платна в участъка между км 76+950 до км 78+900,съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура.”

 Откриха Център за семейно обучение в гр. Ракитово

  22. 07. 2015 : 11:17:08 |

Зам. областният управител Стефан Мирев бе гост на официалното откриване на центъра и поздрави ракитовци с новата придобивка.
Центърът е по проект, резултат от съвместната работа на Община Ракитово, фондация „Бъдеще“ и Посолството на САЩ в София, който се финансира по Програмата за Хуманитарна помощ на Отдела за военно сътрудничество към Посолството.

 Работна среща за обновяване филиалите на ЦСМП проведе зам. областният управител Стефан Мирев, присъства и зам.-министърът на здравеопазването Адам Персенски

  20. 07. 2015 : 17:04:38 |

Заместник-министърът на здравеопазването Адам Персенски бе на работна среща в областна администрация Пазарджик, на която бе обсъдена възможността за обновяването и модернизацията на сградния фонд и оборудването в системата на спешната помощ на територията на област Пазарджик.

 Министър Евелина Василева проведе срещи в областна администрация и в РИОСВ Пазарджик

  16. 07. 2015 : 18:25:39 |

По време на срещата в областна администрация Пазарджик, зам. областният управител Гинче Караминова запозна министър Василева с предприетите мерки от страна на областния управител и институциите имащи отношение към стопанисването на  Общинското депо за неопасни отпадъци – Пазарджик.

 17 проекта на обща стойност 112 милиона лева са реализирани в област Пазарджик по ОП „Околна среда” през програмния период 2007-2013г.

  16. 07. 2015 : 12:53:12 |

Това каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева в гр. Пещера, при окриването на новата пречиствателна станция за отпадъчни води по проект „Модернизация на интегрирания воден цикъл на град Пещера - Доизграждане и рехабилитация на съществуваща ВиК мрежа и изграждане на ПСОВ, град Пещера” .

 Представители на ЦИК проведоха в Пазарджик разяснителна среща във връзка с предстоящите местни избори

  09. 07. 2015 : 18:30:45 |

На срещата присъстваха представители на областна администрация и на 12-те общински администрации от областта, ангажирани с организационно-техническата подготовка на местните избори, От страна на Централната избирателна комисия в нея участваха Росица Матева, Ивайло Ивков и Мария Бойкинова. Те разясниха важни технически и организационни моменти около подготовката, организацията и провеждането на предстоящите избори за кметове и общински съветници. 

 Областният управител представи новия директор на РДСП Пазарджик

  09. 07. 2015 : 16:52:50 |

Областният управител Трендафил Величков представи официално пред екипа на Регионална дирекция за социално подпомагане в Пазарджик новия директор на дирекцията Димитър Попов. Трендафил Величков благодари на екипа на РДСП – Пазарджик за усилията, които се полагат всеки жител на област Пазарджик да получава качествено обслужване и грижа.
Отиди на страница       >>