Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Областният управител назначи на работа 168 безработни лица от област Пазарджик

  02. 07. 2015 : 17:06:42

На 1 юли 2015 година на територията на Област Пазарджик стартира изпълнението по Схема “Подкрепа за заетост” от Националния план за действие по заетостта за 2015 година, финансирана от Оперативна програма “Развитие на човешките ресурси” с подкрепата на Европейския социален фонд. 
[ Прочети още ... ]

 Трима посланици и дипломатическа делегация посетиха „Асарел-Медет“ АД

  01. 07. 2015 : 15:21:47 |

Председателят на Надзорния съвет проф. д-р Лъчезар Цоцорков и изпълнителният директор инж. Делчо Николов представиха предприятието пред посланика на Испания Н. Пр. г-н Хосе Луис Тапиа, посланика на Аржентина Н. Пр. г-н  Гийермо Салвадор Асрак и посланика на Индонезия Н. Пр. г-н  Бунян Саптомо. По покана на „Асарел-Медет” АД., на събитието присъства зам. областният управител на Пазарджик Стефан Мирев.

 Пречиствателна станция за отпадни води откриха в Панагюрище

  30. 06. 2015 : 18:02:51 |

Зам. областният управител Стефан Мирев присъства на официалната церемония днес в гр. Панагюрище, където бе прерязана лентата на новата Пречиствателна станция за отпадни води.
Този проект е част от големия интегриран воден проект, който се реализира на територията на града, а стойността му е около 57 млн. лв. В него влизат Пречиствателната станция, рехабилитация и подмяна на водопроводната и канализационната мрежи.

 Гинче Караминова проведе втора работна среща с институциите имащи отношение към стопанисването на общинското депо за неопасни отпадъци – Пазарджик

  26. 06. 2015 : 17:24:06 |

В приемна зала на областна администрация Пазарджик, зам. областният управител Гинче Караминова  проведе днес втора работна среща с институциите имащи отношение към стопанисването на общинското депо за неопасни отпадъци – Пазарджик. От набелязаните конкретни мерки по време на първата среща са изпълнени следните:
Събрани и извозени са фракциите отпадък, които бяха разположени в близост до пътното платно;

 Заместник областният управител Гинче Караминова участва в заседанието на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район

  19. 06. 2015 : 17:30:57 |

На 18 юни 2015 г. в град Кърджали се проведе съвместно  заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ и Регионалния кооринационен комитет /РКК/ на Южен централен район /ЮЦР/ под председателството на г-н Илия Илиев  –  областен управител на област Кърджали. На него присъстваха представители на министерства, областните управители от областите от ЮЦР, кметове и представители на общините от района,

 Областният управител приветства РАИС за 20-годишния юбилей на предприятието

  19. 06. 2015 : 17:21:04 |

Мениджъри на световни компании и над 200 специалисти в сферата на машиностроенето участваха в Дните на отворените врати в РАИС на 18-и и 19-и юни 2015 година. Тазгодишното издание е посветено на 20-годишния юбилей на пазарджишкото машиностроително предприятие.

 Трендафил Величков проведе среща с всички институции, имащи отношение към стопанисването на общинското депо за неопасни отпадъци – Пазарджик

  18. 06. 2015 : 14:24:08 |

По искане на РИОСВ Пазарджик, областният управител Трендафил Величков проведе спешна среща с всички институции, имащи отношение към стопанисването на  Общинско депо за неопасни отпадъци – Пазарджик. 

 Съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и регионалния координационен комитет на Южен централен район

  16. 06. 2015 : 17:21:54

На 18 юни 2015 г. в град Кърджали ще се проведе съвместно  заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ и Регионалния кооринационен комитет /РКК/ на Южен централен район /ЮЦР/ под председателството на г-н Илия Илиев  –  областен управител на област Кърджали. 
[ Прочети още ... ]

 От Панагюрище стартира поредната кампания „Чудесата на България”

  12. 06. 2015 : 15:24:53 |

С дискусия на тема „Чудесата на България – 2015 година – нови възможности за културно-историческия туризъм и реклама на страната” в Историческия музей в Панагюрище бе даден старт на юбилейната, пета кампания “Чудесата на България”.

 Минно-геоложката камара представи модел за успешно национално планиране и увеличаване конкурентоспособността на България

  10. 06. 2015 : 12:59:53 |

По покана на Асарел- Медет АД гр. Панагюрище, областният управител Трендафил Величков бе гост на форума, който се проведе в Бизнес-център „Земята и хората”.
Бяха представени два анализа за конкурентоспособността на българската икономика, които са подготвени и издадени по задание на Българската минно-геоложка камара.

 Институциите докладваха предприетите мерки за превенция на пожарите в областта през летния сезон

  08. 06. 2015 : 14:47:40 |

 Под председателството на зам. областния управител Гинче Караминова, Областният щаб за защита при бедствия проведе заседание, на което бе представена информация от ръководители на държавни институции за предприетите превантивни мерки, през 2015г. за предотвратяване на пожари в полския и горски фонд на територията на област Пазарджик,
Отиди на страница       >>