Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Областният управител свиква първото заседание на общински съвет Сърница на 30 март

  27. 03. 2015 : 10:08:08

Със Заповед на областния управител на Пазарджик Трендафил Величков се свиква първото заседание на новоизбрания общински съвет на община Сърница, със следния дневен ред:
1.Полагане на клетва на новоизбраните общински съветници и кмета на общината.
2.Избор на председател на общински съвет.
Заседанието ще се проведе на 30. 03.2015г. /понеделник/ от 11.30ч. в залата на Младежки дом гр. Сърница.
[ Прочети още ... ]

 Със Заповед на областния управител на Пазарджик Трендафил Величков е обявено бедствено положение за част от територията на община Пазарджик

  26. 03. 2015 : 17:57:41

Бедственото положение е частично и се обявява с цел предприемането на аварийно-възстановителни работи на защитните диги на река Тополница в землището на гр. Пазарджик и на река Луда Яна в землището на село Пищигово. Решението за обявяване на частично бедствено положение бе взето днес след заседание на Областния щаб за защита при бедствия.
Пълният текст на Заповедта на областния управител е в прикачения pdf файл.

 Зам. министър Васил Грудев се срещна със земеделски производители от региона

  26. 03. 2015 : 17:26:52 |

Важно е да имаме подготвени бенефициенти и подготвена администрация за усвояване на средствата в сектор "Земеделие". Това каза зам. министърът  на земеделието и храните Васил Грудев при откриването на срещата в голямата зала на читалище „Виделина” в Пазарджик. Той бе посрещнат от зам. областния управител Гинче Караминова и директорът на ОД „Земеделие”  Стоян Траянов.

 Горещ телефон ще приема сигнали за корупция

  26. 03. 2015 : 12:35:01 |

 Определен е горещ телефон за подаване на сигнали за корупция с номер 089 704 81 62 на страницата на областна администрация гр. Пазарджик /www.pz.government.bg/. Решението бе взето на заседание на Областния съвет за превенция и противодействие на корупцията в област Пазарджик, председателствано от зам. областния управител Стефан Мирев. Той отправи апел към членовете на съвета, които представляват различни институции и организации, телефонът да бъде разпространен на интернет страниците им и таблата за обяви и съобщения.

 Областният управител Нанси Цветанова пое управлението на област Пазарджик за един ден, партньори в ролята на зам. областни станаха Стефани Пенкова и Кирила Кирова

  25. 03. 2015 : 18:21:35 |

     В рамките на инициативата „Мениджър за един ден” ръководството на областта днес беше поверено на ученици от Пазарджик, Панагюрище и Пещера. Нанси Цветанова е ученичка в 11-ти клас на ПГИМ в Пазарджик, сядайки на мястото на областния управител Трендафил Величков, Нанси постави резолюция на писмо от кмета на община Пещера до областния управител, за активирало се свлачище в района на пещера „Снежанка”, поради което пътят до нея е затворен. 

 Областна администрация се включва в инициативата „Мениджър за един ден” 2015

  24. 03. 2015 : 16:05:53

    В рамките на четиринадесетото издание на инициативата„Мениджър за един ден”, на 25 март /сряда/, областният управител Трендафил Величков и зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев ще преотстъпят управлението на областта за един ден на ученици от различни училища в област Пазарджик.
Младежите ще се включат в работата на администрацията и заемайки ръководни позиции,

[ Прочети още ... ]

 Министърът на туризма се срещна с представители на местната власт и туристическия бранш от област Пазарджик

  23. 03. 2015 : 18:05:54 |

Първият министър на туризма Николина Ангелкова посети региона ни по покана на областния управител Трендафил Величков. Срещата се проведе в х-л „Рич” гр. Велинград, символичен домакин на събитието бе председателят на сдружението на ресторантьорите и хотелиерите Златко Златанов. Присъстваха народните представители Димитър Гечев и Десислава Костадинова, зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев, кметове на общини, представители на бизнеса и на туристически сдружения от региона.

 Лиляна Павлова: До края на деня ще бъде отворен пътят между Варвара и Велинград

  21. 03. 2015 : 19:05:46 |

Пътят между с. Варвара и Велинград ще бъде отворен до края на деня. До тогава алпинисти ще приключат с обрушването на опасните скални скатове, надвиснали над двулентовия път. През изминалата нощ временно беше ограничено движението при 19 км по път II-84  Велинград - Пазарджик /след  ж.п. прелеза при Варвара/, поради свличане на скална маса. Водачите на моторни превозни средства бяха пренасочени по обходния маршрут по път III-376 Ракитово- Батак и път  II-37 Батак - Пещера - Пазарджик.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и шефът на АПИ инж. Лазар Лазаров посетиха свлачището и обсъдиха възможностите за трайно решение на проблема с новото срутище. 

 Министър Ангелкова ще проведе работна среща с представители на местната власт и туристическия бранш във Велинград

  21. 03. 2015 : 13:32:35

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще посети Велинград на 23 март 2015 г.(понеделник) и ще обсъди с представители на бизнеса и местната власт от Пазарджишка област актуални теми и перспективи за развитието на сектора. В работната среща ще участват кметове на общини от региона, членове на сдружението на предприемачите и ресторантьорите във Велинград, хотелиери, туроператори и др.
[ Прочети още ... ]

 Необходима е национална програма за превенция от бедствия и аварии

  20. 03. 2015 : 15:18:34 |

Превантивни мерки за недопускане на бедствени ситуации при пролетното топене на снеговете на територията на област Пазарджик обсъдиха на днешното си заседание членовете на Областния щаб за защита при бедствия.
"Искам да успокоя хората - водните басейни са под постоянно наблюдение", каза на пресконференция след заседанието Трендафил Величков, областен управител на Пазарджик.

 След заседанието на Областната комисия по транспорт на 13 март 2015 г. не се променят превозите, засягащи с.Елшица, Община Панагюрище

  20. 03. 2015 : 14:34:23


Зам. областният управител Стефан Мирев: „Закрива се автобусна линия, която отдавна не съществува, а фигурира в областната транспортна схема, по разписания, утвърдени в периода 1999-2001г. За жителите на селата Елшица и Левски нищо не се променя по отношение на транспортното обслужване.” Това каза зам. областният управител пред кметовете на двете населени места от община Панагюрище във връзка с възникналите опасения на местни жители, че спира транспортното им обслужване.
[ Прочети още ... ]
Отиди на страница       >>