Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Омбудсманът Мая Манолова се срещна със зам. областния управител Гинче Караминова по случая в с. Голямо Белово

  26. 11. 2015 : 18:11:40 |

На открита среща със зам. областния управител Гинче Караминова обудсманът на Републиката Мая Манолова се запозна със случая по премахването на селскостопанска постройка в с. Голямо Белово, при която вчера възникна напрежение.

 Регионалният съвет за развитие на Южен централен район и представителите на общините одобриха Целенасочената инвестиционна програма – подпрограма „Родопи”

  26. 11. 2015 : 13:05:45 |

На 25 ноември 2015 г. в град Пазарджик се проведе извънредно заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район под председателството на г-н Никола Белишки – кмет на община Панагюрище. 

 Извънредно заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район

  23. 11. 2015 : 17:12:31

 ИЗВЪНРЕДНО ЗАСЕДАНИЕ НА РЕГИОНАЛНИЯ СЪВЕТ ЗА РАЗВИТИЕ НА ЮЖЕН ЦЕНТРАЛЕН РАЙОН
 дата: 25 ноември2015 г. /сряда/
 начало: 15.00 часа 
 място: гр. Пазарджик, Гранд хотел „Хебър“, конферентна зала, ул. „Есперанто“ № 6
[ Прочети още ... ]

 Информационна среща част от кампания за либерализацията на електроенергийния пазар се проведе в Областна администрация

  20. 11. 2015 : 15:15:11 |

Преминаването към свободен пазар на електроенергията и възможностите, които са следствие от това, бе темата на проведената днес Информационна среща в Областна администрация. Тя бе открита от зам. областният управител Гинче Караминова, присъстваха представители на сдружения на работодатели, директори на училища, управители на болници, представители на общините и журналисти.

 Стартира информационна кампания за либерализацията на електроенергийния пазар

  18. 11. 2015 : 16:15:36

Министерството на енергетиката, съвместно с КЕВР, БЕХ, Българската независима енергийна борса, ЕСО и електроразпределителните дружества стартират информационна кампания, посветена на предстоящата либерализация на електроенергийния пазар в страната. 
[ Прочети още ... ]

 Гинче Караминова връчи дипломите на магистри от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите

  17. 11. 2015 : 17:18:31 |

Зам. областният управител Гинче Караминова бе гост на тържествената церемония по дипломиране на Випуск 2015г. във филиала на Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите в гр. Пазарджик. Своите дипломи получиха 141 бакалаври и магистри. Церемонията бе открита от ректора на ВУАРР акад. Димитър Димитров „Нашите студенти имат бъдеще, защото нямаме никъде регистрирани безработни, завършващи нашето училище. 

 Трябва да обединим усилията си и да разкрием филиал на спешна медицинска помощ в гр. Сърница

  16. 11. 2015 : 17:03:50 |

Това каза областният управител Трендафил Величков по време на днешното заседание на Комисията за изработване на областна здравна карта в гр. Пазарджик. Той запозна представителите на общините и на лечебните заведения в областта с искането на кмета на община Сърница и решението на Областния щаб за защита при бедствия – в новата община Сърница да бъде разкрит филиал на спешна медицинска помощ към ЦСМП в Пазарджик, предвид отдалечеността на населените места особено при усложнена зимна обстановка. 

 Новите общински съветници и кметове в Ракитово и Велинград положиха клетва

  13. 11. 2015 : 12:45:36 |

Двете тържествени заседания се проведоха в присъствието на областния управител Трендафил Величков. Новоизбраните кметове на община, общински съветници и кметове на кметства се заклеха в името на Република България да спазват Конституцията и законите на страната и във всичките си действия да се ръководят от интересите на гражданите от Ракитовска и Велинградска общини.

 Общинските съвети в Панагюрище и Лесичово положиха клетва пред областния управител

  11. 11. 2015 : 18:04:30 |

На тържествена церемония днес положиха клетва новоизбраните кмет на община Панагюрище, кметове на кметства  Баня, Бъта, Левски, Оборище, Панагюрски колонии, Поибрене, Попинци, Елшица и двадесет и един общински съветници.

 От днес вашата обща кауза е Пещера. Използвайте волята, потенциала и интелекта на всеки жител на общината

  10. 11. 2015 : 19:59:45 |

Това каза в обръщението си областният управител Трендафил Величков към новоизбраните кметове и общински съветници в община Пещера по време на тържествената сесия в заседателната зала на общински съвет Пещера, където клетва положиха 21 общински съветници, кметът на общината Николай Зайчев и кметовете на селата Радилово и Капитан Димитриево.

 Областният управител Трендафил Величков: Изборите свършиха! Сега имаме само една кауза - Пазарджик!

  10. 11. 2015 : 17:39:07 |

След церемонията по полагане на клетва на първото заседание на Общински съвет Пазарджик, областният управител н Трендафил Величков се обърна към новоизбраните съветници и кметове: 
На всички, които положихте клетва, подписахте клетвените листове, вашият мандат за почва да тече точно в тази минута - 11.40, честито!
Вие сте хората, на които нашата община ще разчита, вие сте хората, които ще взимате решения.Имам само 2 новини за вас:едната новина, за тези, които не са разбрали още, е, че изборите свършиха, което означава, че от тук нататък всички вие, смея да твърдя всички ние, имаме  само една водеща партия, само една кауза и тя е Пазарджик.
Отиди на страница       >>