Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Министър Ангелкова и областният управител Гинче Караминова се срещнаха с туристическия бизнес от Батак и Ракитово

  30. 06. 2016 : 19:05:00 |

Министърът на туризма Николина Ангелкова посети туристически обекти в общините Батак и Ракитово, сред които - Църквата костница „Света Неделя“, Раннохристиянската базилика в местността „Николица“, Плиоценски парк и Средновековната крепост Цепина.

 Министър Ангелкова ще посети общините Батак и Ракитово

  29. 06. 2016 : 18:34:54

Министърът на туризма Николина Ангелкова ще посети утре – 30 юни (четвъртък) 2016 г.,  туристически обекти на територията на общините Батак и Ракитово и ще проведе срещи с представители на туристическия бизнес и местната власт от региона.
[ Прочети още ... ]

 Областният съвет по етнически и интеграционни въпроси проведе заседание в община Пещера

  29. 06. 2016 : 18:10:56 |

Представители на общините, неправителствени организации и държавни институции участваха в изнесеното заседание на Областния съвет по етнически и интеграционни въпроси, което се проведе в залата на общински съвет Пещера. Областният управител Гинче Караминова представи основните дейности, които трябва да бъдат заложени от общините в изготвянето на Планове за изпълнение на Областната стратегия за интегриране на ромите 2012 – 2010 г.,

 Министърът на енергетиката Теменужка Петкова откри нови технологични мощности в „Асарел-Медет” Панагюрище

  27. 06. 2016 : 18:03:15 |

„Българското правителство подкрепя развитието на минерално-суровинната индустрия и доказателство за това е приетата през миналата година стратегия за развитие на сектора. „Асарел-Медет” АД е водеща компания в бранша и еталон за качество. Всеки един инвестиран лев е важен, защото такива инвестиции повишават ефективността на производството, гарантират още  по-високи стандарти на безопасност на труда и на опазване на околната среда.

 Проблемите при използването и експлоатацията на минералните води обсъдиха на заседанието на Регионалния съвет за развитие на Южен централен Район

  24. 06. 2016 : 11:30:05 |

Заместник областният управител Стефан Мирев участва във форума, който се проведе в област Хасково.
Преките чуждестранни инвестиции в Южен централен район за 2014 година са 2 милиарда 298 милиона евро.  Това отчете в годишния доклад за наблюдение на изпълнението на Регионалния пран за развитие Даниела Опълченска - секретар на РСР на ЮЦР.

 Областният управител Гинче Караминова присъства на учението„Inflexible Courage“ в с. Црънча

  23. 06. 2016 : 19:16:39 |

Министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната генерал Константин Попов, областните управители на Пазарджик и Пловдив, кметове на общини и кметства наблюдаваха днес заключителния етап на учение „Inflexible Courage“ за национално сертифициране на Тактическа група за Специални операции от състава на 68-ма бригада „Специални сили.  Демонстрираните способности от военнослужещите получиха висока оценка от министър Ненчев. 

 Приемна за граждани по въпроси, свързани с недискириминацията и върховенството на закона, ще се проведе в община Септември

  21. 06. 2016 : 13:56:25

Приемната се организира в изпълнение на решение на Областния съвет по етнически и интеграционни въпроси за провеждане на изнесени съвместни приемни с представители на различни институции и съгласно планираните през годината дейности по приоритет „Върховенство на закона и недискирминация”.
Приемната за граждани ще се проведе на 23.06.2016г. /четвъртък/ от 10.30ч., в залата на общински съвет Септември.
Участие ще вземат 
[ Прочети още ... ]

 Областният управител спря изпълнението на две незаконосъобразни решения на общинските съвети в Ракитово и Сърница

  15. 06. 2016 : 17:11:40

Със Заповед на областния управител Гинче Караминова е върнато за ново обсъждане решение на общински съвет Ракитово относно разрешение за изработване на подробен устройствен план. Приетото решение не е съобразено с изискванията на Закона за устройство на територията /ЗУТ/. Липсват мотиви относно възникването на нови държавни или общински нужди за обекти - собственост на държавата, на общините или на експлоатационните дружества в приложеното задание за изработка на подробен устройствен план /ПУП/.
[ Прочети още ... ]

 Министър-председателят Бойко Борисов преряза лентата на модерния медицински комплекс „УНИ ХОСПИТАЛ“ в гр. Панагюрище

  11. 06. 2016 : 16:06:03 |

Инвестицията е за над 90 милиона лева
Министър-председателят Бойко Борисов официално откри новата Многопрофилна болница за активно лечение „Уни Хоспитал”. Той преряза лентата на новия модерен медицински комплекс заедно с министъра на труда и социалната политика Зорница Русинова, кмета на община Панагюрище Никола Белишки, председателя на Надзорния съвет на „Асарел-Медет” АД 

 Областният управител поздрави жителите на община Септември по случай традиционния събор на Спасовден

  09. 06. 2016 : 18:49:54 |

С богата музикална и културна програма, на откритата сцена в парка срещу Младежкия дом в Септември, бе отбелязан традиционният събор на Възнесение Господне /Спасовден/, който е единият от двата празника на общинския център. Областният управител Гинче Караминова бе сред официалните гости и поздрави местните жители с празника.

 Стефан Мирев участва в пресконференция на БЧК Пазарджик по повод подпомагане на деца пострадали при ПТП

  09. 06. 2016 : 17:54:13 |

Три деца от Пазарджик, пострадали при ПТП ще бъдат подпомогнати от Националния дарителски фонд за подпомагане на деца, пострадали при ПТП. С решение на Консултативния съвет на  фонда  парични средства ще бъдат предоставени на 40 деца от цялата страна. Дарителската инициатива бе презентирана днес в Пазарджик, на специална пресконференция организирана от ОС на БЧК.
Отиди на страница       >>