Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Проверени са всички проекти по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” в област Пазарджик

  29. 08. 2014 : 17:50:38 |

Съгласно указанията на Министерски съвет областният управител осъществява наблюдение и текущ контрол на изпълнението на одобрените инвестиционни проекти. . За общините от област Пазарджик бяха одобрени 21 проекта на обща стойност 11 358 170 лв. Със заповед на областния управител Иван Йорданов, работна група от областна администрация извърши оглед на място на всички финансирани проекти по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”

 Усъвършенстват се правилата за работа на доброволните формирования за действие при бедствия

  27. 08. 2014 : 15:21:49

Правителството одобри промени в Наредбата за реда за създаване и организиране на дейността на доброволните формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях. Тяхната цел е да усъвършенстват правилата за работа на доброволните формирования.
 
[ Прочети още ... ]

 Комисия проверява изпълнението на проектите по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” в област Пазарджик

  22. 08. 2014 : 15:21:47 |

Със заповед на областния управител Иван Йорданов, работна група от областна администрация извършва оглед на място на всички финансирани проекти по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” . За общините от област Пазарджик бяха одобрени 21 проекта на обща стойност 11 358 170 лв. Съгласно указанията на Министерски съвет областният управител осъществява наблюдение и контрол на изпълнението на одобрените инвестиционни проекти. 

 Министър Николина Ангелкова инспектира строителните дейности по жп линията Септември - Пловдив

  18. 08. 2014 : 18:19:20 |

  На  жп гара Огняново министър Ангелкова бе посрещната от областния управител Иван Йорданов, зам. кметът на Пазарджик Петър Петров и кметът на с. Огняново Димитър Хайдуков.
До 10 дни трябва да ни бъде представена ревизирана работна програма за строителството на отсечката Пазарджик – Стамболийски. Това каза служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова по време на днешната инспекция на обекта.

 Министърът на транспорта ще посети жп. гара Огняново, област Пазарджик

  15. 08. 2014 : 17:27:44

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова ще направи двудневна инспекция на железопътни инфраструктурни обекти, финансирани по ОП „Транспорт“.

В понеделник (18.08.2014 г.) министър Ангелкова ще провери качеството и контрола на извършваните строителни дейности по проект „Модернизация на железопътен участък Септември-Пловдив“.
[ Прочети още ... ]

 Община Батак получава над 1,5 млн. лева за обновяване на пътни и тротоарни настилки по Програмата за развитие на селските райони

  15. 08. 2014 : 12:15:35 |

 Зам. областният управител Юмер Хамза присъства на официалния старт на двата обекта в общината.
 Първи копки на два пътни участъка в община Батак направи изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” – РА Атанас Добрев заедно с кмета на общината Петър Паунов. Пътищата се намират в селата Нова Махала и Фотиново. Те ще бъдат обновени със субсидия от над 1, 5 млн. лв. по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013.

 Сдружението на предприемачите в Пазарджик изпрати голямо дарение за пострадалите от наводнението в Мизия

  13. 08. 2014 : 12:28:53 |

В отговор на апела на БЧК Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик организира дарителска кампания, подготви и изпрати камион с над 7 тона хранителни продукти и хигиенни препарати. Акцията е съгласувана с местната червенокръстка организация, както и с ръководството на Община Мизия. По тяхно искане бяха осигурени необходимите им след оттичане на водата препарати за дезинфекция, както и хранителни продукти и готови консерви с храни. 

 Предприети са мерки за почистване на речните корита в област Пазарджик

  12. 08. 2014 : 19:12:54 |

На извънредно заседание на Областния щаб за защита при бедствия общините представиха доклади за предприетите превантивни мерки за осигуряване на проводимост на речните корита в границите на населените места. Заседанието бе водено от зам. областния управител Диана Варникова и началника на ОУПБЗН Иван Панайотов. То бе свикано във връзка с усложнената ситуация в някои части на страната след падналите проливни дъждове.

 Извънредно заседание на Областния щаб за защита при бедствия

  11. 08. 2014 : 15:25:57


Извънредно заседание на Областния щаб за защита при бедствия ще се проведе утре 12.08.2014г. /вторник/ от 10.30ч. в Приемна зала на областна админстрация Пазарджик.

    Ще бъдат представени доклади от кметовете на общини за проводимостта на речните корита в регулациите на населените места, налични критични участъци, налични водни обеми в потенциално опасните микроязовири, констатации на комисии по Закосна за водите и предприети действия от общините по почистване на речните легла.
[ Прочети още ... ]

 Областната комисия по транспорт прие предложенията на общините Пазарджик и Септември

  08. 08. 2014 : 16:58:18 |

Зам. областният управител Диана Варникова проведе днес заседание на Комисията за обсъждане на промени в областната и републиканската транспортни схеми. 
Обсъдени и съгласувани бяха две предложения за промени, както следва:

 Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за състава на РИК Пазарджик за произвеждане на изборите за Народно събрание на 5 октомври 2014

  08. 08. 2014 : 16:49:04 |

Зам. областният управител Диана Варникова проведе днес консултации за състава на РИК- Пазарджик  в 13МИР  за произвеждане на изборите за Народно събрание, с представителите на парламентарно представените партии и коалиции от партии в 42-то Народно събрание и партиите и коалициите от партии, които имат членове на Европейския парламент, но не са парламентарно представени.
Отиди на страница       >>