Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Проф. Георги Близнашки: Всички политически сили трябва да имат равни изходни позиции за изборите

  01. 09. 2014 : 16:16:49 |

Министър-председателят обсъди с областните управители подготовката за вота на 5 октомври

Министър-председателят проф. Георги Близнашки проведе работна среща с областните управители, на която беше обсъдена подготовката на изборите за народни представители на 5 октомври. За участие в нея бяха поканени и членовете на Централната избирателна комисия.
Областните управители отчетоха, че са съставени всички районни избирателни комисии, създадени са условия за тяхната нормална работа, поддържа се добра координация между областните администрации, РИК-овете, общините и правоохранителните органи. Обсъдени бяха техническите проблеми, които се срещат в различните райони и администрацията на Министерския съвет пое ангажимент да подпомогне осигуряването там, където на местно равнище не може да бъде намерено решение поради обективни причини. Областните управители посочиха, че като цяло необходимата копирна техника е налична и в изправност.

 Областният управител поздрави миньорите от „Асарел Медет” по случай Деня на миньора

  01. 09. 2014 : 12:32:27 |

Над 5000 човека изпълниха на 30 август поляната пред сцената на „Асарел-Медет” АД в село Панагюрски колонии по повод честването Деня на миньора и празника на компанията. Тържествата започнаха с молебен за здраве и благополучие, отслужен в църквата „Свети Иван Рилски” от архиерейския наместник на Панагюрска духовна епархияпротойерей Атанас Манолов.
Сред гостите на тържеството бяха зам.- министърът на икономиката и енергетиката г-н Антон Павлов, областният управител г-н Иван Йорданов, зам. областният управител Диана Варникова, кметът на община Панагюрище г-н Никола Белишки, кметове на други общини и населени места от региона, общински съветници, ръководители на държавни и общински институции, президентът на КНСБ Пламен Димитров, лидерите на миньорските синдикати инж. Валентин Вълчев и инж. Владимир Топалов, мениджъри на фирми-партньори на дружеството и др.

 Проверени са всички проекти по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” в област Пазарджик

  29. 08. 2014 : 17:50:38 |

Съгласно указанията на Министерски съвет областният управител осъществява наблюдение и текущ контрол на изпълнението на одобрените инвестиционни проекти. . За общините от област Пазарджик бяха одобрени 21 проекта на обща стойност 11 358 170 лв. Със заповед на областния управител Иван Йорданов, работна група от областна администрация извърши оглед на място на всички финансирани проекти по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите”

 Проф. Георги Близнашки: Необходими са спешни мерки в енергетиката заради тежкото състояние на сектора

  27. 08. 2014 : 19:35:21

На пресконференция след редовното правителствено заседание премиерът обяви правителственото постановление, с което се създава Енергиен борд към Министерския съвет. Министър-председателят заяви, че състоянието на сектор „Енергетика“ е тежко, задълженията на НЕК са огромни и са необходими спешни мерки. Трябва да бъде разработен и нов ценови модел за определяне на цената на електроенергията.
Проф. Близнашки отбеляза, че в енергийния сектор дълго време са се взимали непоследователни решения и са направени твърде много грешки.
[ Прочети още ... ]

 Усъвършенстват се правилата за работа на доброволните формирования за действие при бедствия

  27. 08. 2014 : 15:21:49

Правителството одобри промени в Наредбата за реда за създаване и организиране на дейността на доброволните формирования за предотвратяване или овладяване на бедствия, пожари и извънредни ситуации и отстраняване на последиците от тях. Тяхната цел е да усъвършенстват правилата за работа на доброволните формирования.
 
[ Прочети още ... ]

 Комисия проверява изпълнението на проектите по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” в област Пазарджик

  22. 08. 2014 : 15:21:47 |

Със заповед на областния управител Иван Йорданов, работна група от областна администрация извършва оглед на място на всички финансирани проекти по публичната инвестиционна програма „Растеж и устойчиво развитие на регионите” . За общините от област Пазарджик бяха одобрени 21 проекта на обща стойност 11 358 170 лв. Съгласно указанията на Министерски съвет областният управител осъществява наблюдение и контрол на изпълнението на одобрените инвестиционни проекти. 

 Министър Николина Ангелкова инспектира строителните дейности по жп линията Септември - Пловдив

  18. 08. 2014 : 18:19:20 |

  На  жп гара Огняново министър Ангелкова бе посрещната от областния управител Иван Йорданов, зам. кметът на Пазарджик Петър Петров и кметът на с. Огняново Димитър Хайдуков.
До 10 дни трябва да ни бъде представена ревизирана работна програма за строителството на отсечката Пазарджик – Стамболийски. Това каза служебният министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова по време на днешната инспекция на обекта.

 Министърът на транспорта ще посети жп. гара Огняново, област Пазарджик

  15. 08. 2014 : 17:27:44

Министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Николина Ангелкова ще направи двудневна инспекция на железопътни инфраструктурни обекти, финансирани по ОП „Транспорт“.

В понеделник (18.08.2014 г.) министър Ангелкова ще провери качеството и контрола на извършваните строителни дейности по проект „Модернизация на железопътен участък Септември-Пловдив“.
[ Прочети още ... ]

 Община Батак получава над 1,5 млн. лева за обновяване на пътни и тротоарни настилки по Програмата за развитие на селските райони

  15. 08. 2014 : 12:15:35 |

 Зам. областният управител Юмер Хамза присъства на официалния старт на двата обекта в общината.
 Първи копки на два пътни участъка в община Батак направи изпълнителният директор на ДФ „Земеделие” – РА Атанас Добрев заедно с кмета на общината Петър Паунов. Пътищата се намират в селата Нова Махала и Фотиново. Те ще бъдат обновени със субсидия от над 1, 5 млн. лв. по мярка 322 „Обновяване и развитие на населените места” от Програмата за развитие на селските райони (ПРСР) 2007-2013.

 Сдружението на предприемачите в Пазарджик изпрати голямо дарение за пострадалите от наводнението в Мизия

  13. 08. 2014 : 12:28:53 |

В отговор на апела на БЧК Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик организира дарителска кампания, подготви и изпрати камион с над 7 тона хранителни продукти и хигиенни препарати. Акцията е съгласувана с местната червенокръстка организация, както и с ръководството на Община Мизия. По тяхно искане бяха осигурени необходимите им след оттичане на водата препарати за дезинфекция, както и хранителни продукти и готови консерви с храни. 

 Предприети са мерки за почистване на речните корита в област Пазарджик

  12. 08. 2014 : 19:12:54 |

На извънредно заседание на Областния щаб за защита при бедствия общините представиха доклади за предприетите превантивни мерки за осигуряване на проводимост на речните корита в границите на населените места. Заседанието бе водено от зам. областния управител Диана Варникова и началника на ОУПБЗН Иван Панайотов. То бе свикано във връзка с усложнената ситуация в някои части на страната след падналите проливни дъждове.
Отиди на страница       >>