Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Областният управител Трендафил Величков: Солидарен съм с вашите искания

  29. 07. 2015 : 13:56:17 |

Това заяви областният управител на Пазарджик Трендафил Величков пред представители на сдруженията на работодателите от град Пазарджик, които се срещнаха с него в кабинета му след провелия се протест пред областната администрация срещу промяната в цената на електроенергията и добавката "задължение към обществото".

 Стефан Мирев участва в заседанието на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата

  28. 07. 2015 : 17:56:23

Комисията препоръча добрите практики в превенцията на безопасността на движението по пътищата в област Пазарджик, да бъдат реализирани във всички области на страната.
     Заседанието се проведе в министерство на вътрешните работи и бе водено от зам. министър Красимир Ципов. Като добра практика в превенцията бе разработената и съгласуваната от МВР. На него беше обсъдена пътнотранспортната обстановка по пътищата за първото шестмесечие на 2015г.,
[ Прочети още ... ]

 Завърши ремонтът на моста над р. Тополница при 77-ми км от АМ „Тракия“

  22. 07. 2015 : 14:40:48 |


Завърши превантивният ремонт на моста над р. Тополница при 77-ми км от АМ „Тракия“. Движението е възстановено в двете платна в участъка между км 76+950 до км 78+900,съобщават от Агенция „Пътна инфраструктура.”

 Откриха Център за семейно обучение в гр. Ракитово

  22. 07. 2015 : 11:17:08 |

Зам. областният управител Стефан Мирев бе гост на официалното откриване на центъра и поздрави ракитовци с новата придобивка.
Центърът е по проект, резултат от съвместната работа на Община Ракитово, фондация „Бъдеще“ и Посолството на САЩ в София, който се финансира по Програмата за Хуманитарна помощ на Отдела за военно сътрудничество към Посолството.

 Работна среща за обновяване филиалите на ЦСМП проведе зам. областният управител Стефан Мирев, присъства и зам.-министърът на здравеопазването Адам Персенски

  20. 07. 2015 : 17:04:38 |

Заместник-министърът на здравеопазването Адам Персенски бе на работна среща в областна администрация Пазарджик, на която бе обсъдена възможността за обновяването и модернизацията на сградния фонд и оборудването в системата на спешната помощ на територията на област Пазарджик.

 Министър Евелина Василева проведе срещи в областна администрация и в РИОСВ Пазарджик

  16. 07. 2015 : 18:25:39 |

По време на срещата в областна администрация Пазарджик, зам. областният управител Гинче Караминова запозна министър Василева с предприетите мерки от страна на областния управител и институциите имащи отношение към стопанисването на  Общинското депо за неопасни отпадъци – Пазарджик.

 17 проекта на обща стойност 112 милиона лева са реализирани в област Пазарджик по ОП „Околна среда” през програмния период 2007-2013г.

  16. 07. 2015 : 12:53:12 |

Това каза министърът на околната среда и водите Ивелина Василева в гр. Пещера, при окриването на новата пречиствателна станция за отпадъчни води по проект „Модернизация на интегрирания воден цикъл на град Пещера - Доизграждане и рехабилитация на съществуваща ВиК мрежа и изграждане на ПСОВ, град Пещера” .

 Представители на ЦИК проведоха в Пазарджик разяснителна среща във връзка с предстоящите местни избори

  09. 07. 2015 : 18:30:45 |

На срещата присъстваха представители на областна администрация и на 12-те общински администрации от областта, ангажирани с организационно-техническата подготовка на местните избори, От страна на Централната избирателна комисия в нея участваха Росица Матева, Ивайло Ивков и Мария Бойкинова. Те разясниха важни технически и организационни моменти около подготовката, организацията и провеждането на предстоящите избори за кметове и общински съветници. 

 Областният управител представи новия директор на РДСП Пазарджик

  09. 07. 2015 : 16:52:50 |

Областният управител Трендафил Величков представи официално пред екипа на Регионална дирекция за социално подпомагане в Пазарджик новия директор на дирекцията Димитър Попов. Трендафил Величков благодари на екипа на РДСП – Пазарджик за усилията, които се полагат всеки жител на област Пазарджик да получава качествено обслужване и грижа.

 Закриват се домовете за медико-социални грижи за деца във Ветрен и Разград

  08. 07. 2015 : 17:47:13


Правителството прие постановление за закриване на домовете за медико-социални грижи за деца във Ветрен, община Септември,област Пазарджик и в Разград.
През последните години в резултат от изпълнението на правителствената политика за деинституционализация на грижите за деца беше установена трайна тенденция към намаляване броя на децата, ползващи услугите на ДМСГД в градовете Ветрен и Разград.
[ Прочети още ... ]

 Ракитово отбеляза традиционния празник на града

  08. 07. 2015 : 16:47:19 |

Зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев бяха сред официалните гости на тържествата. За петнадесета поредна година  ракитовци отбелязаха празника на своя град на 7 юли – Денят на Св. вмца Неделя и Еньовден по стар стил. Ракитово е град от 46 години, но от 15 празнува на 7 юли с решение на Общински съвет от 2000 г., с което 7 юли е обявен за празник на града. Денят е избран не случайно – тогава е и храмовият празник на 154 годишната църква  в града, която носи името на Св. вмца Неделя.
Отиди на страница       >>