Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Пазарджик почете подвига на Апостола на свободата. Днес отбелязваме 145 години от обесването на Васил Левски

  19. 02. 2018 : 14:59:22 |

Областният управител Стефан Мирев и заместник областните управители Йордан Кожухаров и Петър Белчев присъстваха на поклонението пред паметника на Васил Левски в град Пазарджик. Представители на институции, на обществени организации, много ученици и граждани за поредна година изпълниха площада пред паметника на Апостола в областния град.

 Областният управител върна за ново обсъждане решенията на Общински съвет Септември от проведената сесия на 7 февруари 2018г.

  15. 02. 2018 : 14:22:20

Със Заповед на областния управител Стефан Мирев се връщат за ново обсъждане Решения № 913, № 914, № 915 и № 916 на Общински съвет Септември, гласувани на проведено заседание на Съвета на 07.02.2018г. Така приетите решения са незаконосъобразни поради нарушение на правилата, 
[ Прочети още ... ]

 Областният управител и неговите заместници почетоха Трифон Зарезан в различни населени места на областта

  14. 02. 2018 : 16:39:39 |

С български народни песни и танци, червено вино и ритуал по зарязване на лозята, Трифон Зарезан беше отбелязан традиционно в много населени места на областта.
Областният управител Стефан Мирев уважи празника на лозарите и винарите в с. Аканджиево, където всяка година местните жители се отправят към лозовите масиви и бележат началото на новата стопанска година. Здраве, берекет, добра реколта и качествени вина пожела областният управител на местните винопроизводители.

 Приеха план-приема за учебната 2018-2019 година в област Пазарджик

  13. 02. 2018 : 17:04:18 |

Под председателството на зам. областния управител Петър Белчев днес се проведе заседание на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие, на което беше обсъден и съгласуван проектът за държавен план прием по професии и специалности за учебната 2018/2019г. в област Пазарджик. На заседанието присъстваха представители на: РУО Пазарджик, Бюра по труда, Инспекция по труда, общински администрации, работодателски организации, синдикати, Регионална служба по заетостта – Пловдив.

 Областният управител на Пазарджик участва в среща на министрите на туризма на държавите членки на ЕС. Събитието е в календара на Българското председателство на С

  13. 02. 2018 : 16:53:54 |

Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, кметовете на общините Велинград, Пещера и Батак, и председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Велинград и Западни Родопи, Златко Златанов, представят област Пазарджик на международния форум в сферата на туризма, който се провежда днес в София.

 Близо 1200 ученици ще получат еднократна финансова помощ или стипендия през 2018 г. за високи постижения

  08. 02. 2018 : 15:11:22 |

Правителството прие Програма на мерките за закрила на деца с изявени дарби от държавни и общински училища през 2018 година. Тя предвижда близо 1200 деца от държавни и общински училища да получат еднократна финансова помощ или стипендия за спечелени призови места на международни и национални конкурси, олимпиади и състезания в областта на науката, изкуствата и спорта.

 „Оптикс“ АД откри модерен стрелбищен комплекс в Панагюрище.

  05. 02. 2018 : 17:42:24 |

Областният управител Стефан Мирев бе сред официалните гости на събитието.

Изпълнителният директор на „Оптикс“АД инж.Иван Чолаков, областният управител Стефан Мирев и кметът на общината Никола Белишки прерязаха лентата на новата придобивка.

 От 3 февруари се отменя грипната епидемия в област Пазарджик

  02. 02. 2018 : 15:32:50 |

Това решение бе взето днес на заседание на Регионалния пандемичен комитет, свикано от Областния управител Стефан Мирев. По информация на РЗИ, броят на заболелите намалява и епидемичната обстановка се нормализира.

 Областният управител Стефан Мирев апелира кметовете на общини да сигнализират незабавно за некачествено почистване на речните корита

  02. 02. 2018 : 15:26:56 |

Дейностите по почистване на речните корита извън границите на урбанизираните територии в област Пазарджик и координацията между всички институции участващи в този процес, бе основна тема на заседанието на Областния съвет за развитие, който се проведе вчера в община Велинград. Участие взеха народният представител Йордан Младенов, кметове на общини, председатели и представители на общинските съвети, представители на организации на работодателите и на синдикатите.

 Макет на паметник на военните кореспонденти в гр. Пазарджик беше представен на заседанието на Областна комисия „Военни паметници“

  30. 01. 2018 : 16:57:41 |

Предложения от инициативни комитети и общини за включване в националния план за честването на 100 години от Първата световна война през 2018г., ще бъдат обобщени и изпратени до Министъра на отбраната. Това съобщи на днешното заседание на Областна комисия „Военни паметници“ заместник областният управител Петър Белчев. Постъпили са предложения от общините Пазарджик, Велинград, Септември, Брацигово, Батак, Белово, Стрелча, Панагюрище и Пещера. Предложенията предвиждат организиране и провеждане на мероприятия свързани с Първата световна война и участието в нея на бележити личности от региона, ремонт и изграждане на военни паметници.

 Държавни служители се обучават да планират въз основа на сценарии в условията на несигурност

  29. 01. 2018 : 17:48:50 |

На 25 и 26 януари 2018 година, в Областна администрация Пазарджик се проведе обучение на сборна група от 25 държавни служители на тема „Планиране въз основа на сценарии и в условията на несигурност“ . Обучението се проведе като дейност по Проект  „Работим за хората“ - укрепване капацитета на институциите за посрещане на предизвикателствата на съвременните публични политики”, финансиран от Оперативна програма „Добро управление“, съфинансирана от Европейския съюз, изпълняван от Института по публична администрация в София.

Отиди на страница       >>  rab_ankea.jpg

Международни проекти
на
Областна администрация
ПазарджикМеждународна конференция по проект SY_CULTour

raf.png

rurl.png
cultour.png
spur inno_food_logo.jpg

ПРОЕКТИ ПО ОПАК

proj_hina.jpg
opak2.jpg
 
НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ЗА ПОДПОМАГАНЕ И КОМПЕНСАЦИЯ НА ПОСТРАДАЛИ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
АКО СТЕ ПОСТРАДАЛ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
  >>>    БГ  Еn  De  Fr      >>>

 
bulgarianedward04speed.jpg