Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Община Стрелча търси съдействие за продължаване ремонта на републиканския път Блатница-Стрелча

  28. 02. 2015 : 19:42:23 |

Въпросът бе поставен пред областния управител Трендафил Величков по време  на срещата му с  кмета на общината Иван Евстатиев, председателя на общински съвет Мариана Няголова, общински съветници и кметове на кметства от община Стрелча.
Пътят е с дължина 17 км., през миналата година е ремонтиран участък от 3 км.

 Стартира ремонтът на водопровода в село Лесичово

  26. 02. 2015 : 17:52:00 |

Със символична първа копка, в село Лесичово бе даден стартът на проекта за реконструкция и рехабилитация на водопроводната мрежа на обща стойност 5 млн. лв.
Областният управител Трендафил Величков и зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев присъстваха на събитието, което е дългоочаквано за жителите на Лесичово. 

 Приоритетни за община Пазарджик са проектите за изграждане на депо за управление на отпадъците и Западен околовръстен път

  25. 02. 2015 : 17:50:18 |

Най-важните инфраструктурни обекти, за които общината ще разчита на активното съдействие и подкрепа от страна на областния управител, са депото за управление на отпадъците и Западен околовръстен път. Това заяви кметът на община Пазарджик Тодор Попов, по време на днешната среща на областния управител Трендафил Величков с ръководния екип на общината.

 В Българо-германския център за професионално обучение стартира програма за дуално обучение

  24. 02. 2015 : 14:06:35 |

    Програмата се реализира от Penny Маркет България в сътрудничество с Германо-българската индустриално-търговска камара и Българо-германски център за професионално обучение.
Зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев уважиха поканата на БГЦПО в Пазарджик, където бяха представени обучените наставници и младежите, които ще проведат двугодишното дуално обучение. В предварителни подбор са участвали около 400 кандидата, одобрените са 8 на брой.

 Областната организация на БЧК Пазарджик представи отчет за дейността си за 2014г. на редовно областно отчетно събрание

  23. 02. 2015 : 14:11:51 |

Зам. областния управител Стефан Мирев бе гост на събитието, което се проведе в областния град. Висока оценка за работата на БЧК-Пазарджик даде председателят на Националния съвет на червенокръстката организация Христо Григоров  През изминалата година най-добре работещата общинска организация е била тази в Панагюрище. 

 Собствеността на летовище „Св. Константин ” да бъде прехвърлена на община Пещера

  23. 02. 2015 : 12:52:32 |

Въпросът бе поставен пред областния управител Трендафил Величков по време на срещата му с кмета на общината Георги Козарев, председателя на общински съвет Анастасия Младенова, общинските съветници и  кметовете на селата Радилово и Капитан Димитриево. Община Пещера настоява да стопанисва курортното селище, което в момента е собственост на МЗХ, одобрена е и нова кадастрална карта на част летовище „Св. Константин ”. 

 С възпоменателна церемония в Пазарджик бе почетена паметта на загиналите войни от 27 Чепински пехотен полк

  20. 02. 2015 : 17:58:23 |

С възпоменателна церемония пред паметника на 27-и Чепински  пехотен полк в Пазарджик бе отбелязана 102-та годишнина от  боевете при Булаир. Областният управител Трендафил Величков и зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев поднесоха цветя пред паметника на 27-и Чепински  полк. Зам. министър Николай Нанков представи в Пазарджик Националната програма за енергийна ефективност

  19. 02. 2015 : 19:18:18 |

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков представи пред собствениците на сгради, домоуправители, представители на общини  и на фирми от област Пазарджик, Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Домакин на събитието бе областният управител Трендафил Величков, който откри срещата и благодари на екипа на МРРБ за широката информационна кампания. Величков допълни, че общините в област Пазарджик се включват активно в реализацията на програмата.

 Европейската комисия одобри новите оперативни програми „Добро управление“ и „Наука и образование за интелигентен растеж“

  19. 02. 2015 : 18:00:47

      Общият ресурс по двете програми възлиза на над 1 млрд. евро

Европейската комисия одобри оперативните програми „Добро управление“ и „Наука и образование за интелигентен растеж“, които ще бъдат финансирани със средства от ЕС в програмен период 2014 - 2020 г.
[ Прочети още ... ]

 Евродепутатът Андрей Новаков проведе работна среща в областна администрация Пазарджик

  19. 02. 2015 : 17:15:00 |

По време на работната среща със зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев, бяха обсъдени възможностите за кандидатстване по проекти в новия планов период.
Андрей Новаков декларира готовност за сътрудничество и подкрепа при разработването и реализирането на проектите на организации и фирми от област Пазарджик по новите оперативни програми на ЕС.

 Пазарджик се поклони пред подвига на Васил Левски

  19. 02. 2015 : 12:34:48 |

Стотици пазарджиклии и се събраха на площад „Васил Левски”, за да отдадат почит към паметта на Апостола на свободата. Областният управител Трендафил Величков и неговите заместници Гинче Караминова и Стефан Мирев се включиха в поклонението и поднесоха цветя пред паметгника Левски в Пазарджик. Ученици затрупаха паметника на Левски с цветя много преди началото на официалната част.
Отиди на страница       >>