Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Гинче Караминова поздрави учителите и учениците от СОУ „Александър Иванов - Чапай” по повод патронния празник на училището

  09. 10. 2015 : 17:04:01 |

Зам. областният управител Гинче Караминова поднесе националния трибагреник и Енциклопедията за Пазарджик и региона на директора на СОУ „Александър Иванов - Чапай” гр. Белово – Иванка Даудова. Най-голямото учебно заведение в общината отбеляза 71 години от гибелта на своя патрон – Александър Иванов Пипонков – Чапай. Госпожа Караминова поздрави ръководството и  педагогическия екип на училището, в което се обучават над 300 деца и младежи.

 Пазарджик бе домакин на Националния празник на поезията

  03. 10. 2015 : 15:17:10 |

На 1 и 2 октомври Пазарджик бе домакин на Националния празник на поезията. Огънят на поезията бе символично запален в лапидариума на Регионалния исторически музей. Поети от цялата страна рецитираха стихове по време на литературното четене в ХГ „Станислав Доспевски”.
Зам. областният управител Гинче Караминова поздрави майсторите на перото и прочете поздравителен адрес от министъра на културата Вежди Рашидов.

 Здравен консултативен център за майчино и детско здраве откриха в МБАЛ Пазарджик

  01. 10. 2015 : 16:34:01 |

Зам. областният управител Гинче Караминова бе гост  на официалното откриване днес в МБАЛ Пазарджик. „Поздравявам ръководството на МБАЛ Пазарджик за усилията  да модернизира здравното заведение и да осигурява здравни грижи и социална закрила на нуждаещи се болни, възрастни, майки с деца.”, каза в приветствието си г-жа Караминова и декларира подкрепата на областната администрация за реализацията на всички бъдещи проекти на най-голямото здравно заведение в областта. Като символ на майчинството, любовта и закрилата, Гинче Караминова подари на новия център икона на Св. Богородица.

 Областният обществен съвет по култура проведе заседание

  25. 09. 2015 : 15:29:16 |

Под председателството на зам. областния управител Гинче Караминова, Областният обществен съвет по култура, който възстанови дейността си през м. април, проведе второ заседание за годината. В съвета членуват представители на всички общини в областта, ръководители на културни институции, Областният читалищен съвет и неправителствени организации в сферата на културата.

 Гинче Караминова поднесе венец пред мемориалния знак посветен на Независимостта

  22. 09. 2015 : 11:56:04 |

Зам. областният управител Гинче Караминова и народният представител д-р Дончо Баксанов поднесоха венец пред мемориалната плоча посветена на Независимостта на България в градската градина в Пазарджик.  Тази година на 22 септември се отбелязват 107 години от обявяването на Независимостта на България.

 На добър час през новата учебна година пожела зам. областният управител Гинче Караминова на учениците от Професионалната гимназия по промишлени технологии

  15. 09. 2015 : 16:21:44 |

С посрещане на училищното знаме и издигане на националния трибагреник стартира новата учебна 2015/2016г. в Професионалната гимназия по промишлени технологии в Пазарджик. Зам. областният управител Гинче Караминова бе официален гост на училището в първия учебен ден.
„Бъдете здрави, смели и упорити. 

 На информационен семинар със земеделски производители областният управител призова да се възстанови връзката между земеделието и хранителната промишленост

  15. 09. 2015 : 09:33:24 |

На информационен семинар със земеделски производители в Пазарджик бяха презентирани нов вид торове за почвено и листно приложение.

В приветствието си областният управител Трендафил Величков посочи, че е необходимо нашето земеделие да произвежда добавена стойност, а не само суровини.
Това, което ни трябва на нас като държава, като област,

 Областният управител Трендафил Величков изпрати поздравителен адрес до 117-те училища в област Пазарджик по повод началото на новата учебна година

  14. 09. 2015 : 13:07:58


Пазарджик, 15 септември 2015г.    
 УВАЖАЕМИ ДИРЕКТОРИ, УЧИТЕЛИ И УЧЕНИЦИ ОТ ВСИЧКИ УЧИЛИЩА НА ТЕРИТОРИЯТА НА ОБЛАСТ ПАЗАРДЖИК,

  Най-сърдечно Ви поздравявам по повод началото на новата учебна 2015/2016г.!

  Един вълнуващ миг, който носи радост и много отговорност за учениците и преподавателите, за институциите, за всяко българско семейство. 

  На учениците желая нови върхове и победи, с които да радвате Вашите учители и близки, защото Вие сте бъдещето на България.

  На малките първокласници, които днес с трепет очакват училищния звънец, желая да бъдат смели и устремени по пътя на знанието!

  На Вас учители, пожелавам много търпение и любов, за да дарите децата с най-ценните уроци на Живота.

   Бъдете здрави, ползотворни и успешни!

   На добър час през новата учебна година!

 Искрено Ваш,podpistv.jpg 
  ТРЕНДАФИЛ ВЕЛИЧКОВ
Областен управител
 
     Зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова откри официално обновения площад на Панагюрище

  10. 09. 2015 : 16:37:48 |

Официалната церемония по откриването на благоустроеният и реконструиран градски площад и ремонтните работи на Мемориален комплекс „Априлци“, се състоя днес в Панагюрище. Събитието се проведе под домакинството на Община Панагюрище, в лицето на кмета г-н Никола Белишки и неговите заместници г-жа Галина Матанова и г-н Георги Павлов.

 Зам.-министър Деница Николова ще открие реконструирания площад и Мемориален комплекс в Панагюрище

  09. 09. 2015 : 17:38:22

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще открие утре,  10.09.2015 г., реконструирания площад и Мемориален комплекс в гр. Панагюрище. 
[ Прочети още ... ]

 Правителството предостави нови 2,838 млн. лв. за образование

  09. 09. 2015 : 17:37:37

С три отделни постановления Министерският съвет одобри допълнителни трансфери за близо 2,838 млн. лв. по бюджетите на общини. Средствата, които са предвидени в бюджета, ще бъдат използвани за финансиране на различни образователни дейности.
[ Прочети още ... ]
Отиди на страница       >>