Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Комисията по заетост към Областния съвет за развитие разгледа държавния план прием за учебната 2015/2016г. в област Пазарджик

  30. 01. 2015 : 17:24:07 |

В присъствието на зам. областния управител Гинче Караминова и главният секретар на областна администрация Светлан Карталов, членовете на Комисията  обсъдиха  и приеха проектът за държавен план-прием за професионалното образование и обучение в училищата от област Пазарджик за учебната 2015/2016 година, изготвен от Регионалния инспекторат по образование.

 Предстоящо заседание на Областната комисия за безопасност на движението по пътищата

  30. 01. 2015 : 17:15:09 |

Първото за 2015 г. заседание на Областната комисия за безопасност на движението по пътищата ще се проведе на 17 февруари от 10.30 ч. в Пленарна зала на Общински съвет – Пазарджик и в него ще вземе участие инж. Алекси Кесяков, Секретар на Държавно-обществената консултативна комисия по проблемите на безопасността на движението по пътищата. Това съобщи на заместник областният управител Стефан Мирев на редовната месечна пресконференция в Областната администрация.

 Работна среща на председателя на Съюза на народните читалища Николай Дойнов с читалищни дейци от областта

  30. 01. 2015 : 17:08:48

Председателят на Съюза на народните читалища Николай Дойнов ще посети Пазарджик и ще се срещне с читалищни дейци от всички общини на областта, съобщи заместник областният управител Гинче Караминова. На срещата ще бъде обсъдена дейността на Областния читалищен съвет след проведения 33 конгрес на Съюза и действащият вече нов устав. Срещата ще се проведе на 5 февруари /четвъртък/, от 11.00ч. в Приемната зала на Областна администрация Пазарджик.
[ Прочети още ... ]

 Постъпили предложения от инициативни комитети до областната комисия “Военни паметници” за изграждане на военни паметници и паметни знаци

  30. 01. 2015 : 17:05:50 |

На 29 януари се проведе заседание на Областна комисия „Военни паметници, на което бяха обсъдени и подкрепени предложения от инициативни комитети и сдружения за изграждането на паметни знаци на загиналите във войните от с. Динката и с. Мало Конаре. Постъпило е предложение от пловдивско журналистическо дружество, с което Пазарджик е определен за център на Мемориален паметник на загиналите в Руско-турската война военни кореспонденти. Това съобщи на редовната месечна пресконференция на Областната администрация в Пазарджик заместник областният управител Гинче Караминова.

 Стартира изплащането на обезщетенията във връзка с изпълнението на обект: „Язовир Луда Яна и пречиствателна станция за питейни води

  30. 01. 2015 : 17:00:08 |

    В изпълнение на ЗДС и във връзка със започната от Министерство на регионалното развитие и благоустройството процедура по отчуждаване на имоти и части от имоти за доизграждане на „Язовир Луда Яна”, включително и прилежащата пречиствателната станция за питейни води, Областна администрация Пазарджик стартира изплащането на определените в Заповед № ДС-215/01.10.2014 г. на Областния управител обезщетения на собствениците на имоти. 

 Областният управител: Няма предопределени сгради за саниране

  30. 01. 2015 : 16:48:42 |

На 19 февруари министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова ще посети Пазарджик заедно с екипа си, за да популяризира програмата за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Това съобщи на редовната си пресконференция областният управител на Пазарджик Трендафил Величков. "Това е държава програма, а ресурсът, който се харчи е на всички нас - на българските граждани. Наша ще бъде и грижата по контрола", заяви още Трендафил Величков.

 Първа среща на Областния управител Трендафил Величков с Алпер Акташ, генерален консул на Турция в Пловдив

  29. 01. 2015 : 13:55:44 |

В кабинета на областния управител Трендафил Величков, днес се проведе първата делова среща с генералния консул на Република Турция в Пловдив, Алпер Акташ. На срещата присъстваха и зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев.

 ПРЕДСТОЯЩО

  29. 01. 2015 : 13:01:26

Пресконференция на областна администрация Пазарджик, 30.01.2015 г., петък 12.30 ч., Приемна зала,
 Актуални теми:   
[ Прочети още ... ]

 Приета е Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради

  28. 01. 2015 : 17:31:34

Правителството прие Национална програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Одобрени са условията и редът за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ по програмата и са определени органите, отговорни за реализацията й.
[ Прочети още ... ]

 Зам. областният управител Стефан Мирев поздрави един от доайените на пчеларското дружество в Пазарджик по случай юбилея му

  26. 01. 2015 : 16:55:30 |

Общинската организация на Съюза на пчеларите в Пазарджик отбеляза 90 годишния юбилей на един от най-възрастните си членове – Георги Бейков. Зам. областният управител Стефан Мирев уважи тържеството на местната организация и поднесе поздравления на г-н Георги Бейков. „Желая Ви здраве и Ви благодаря за ентусиазма да предавате опит и умения на всички нас”, каза г-н Мирев и поднесе подарък на юбиляра.

 Вестник „Пазарджишка Марица” отбеляза 13-та си годишнина

  24. 01. 2015 : 09:36:25 |

Ръководството на областна администрация присъства на официалната церемония по връчване на наградите „Личност на годината” 2014

Областният управител Трендафил Величков връчи голямата награда в деветото издание на конкурса  "Личност на годината". Носител на отличието тази година е кметът на Пещера Георги Козарев Той спечели надпреварата с близо четири хиляди гласа подкрепа.

Отиди на страница       >>