Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Децата от Жулевия дом в село Лесичово посрещнаха Дядо Коледа

  16. 12. 2014 : 13:31:19 |

Зам. областният управител Гинче Караминова бе гост на Коледното тържество, което се организира по традиция всяка година в навечерието на светлия християнски празник. Тя поднесе подаръци и поздрави малчуганите и екипа от специалисти, които денонощно се грижат за децата. „Бъдете здрави и упорити и следвайте мечтите си. Благодаря Ви за поканата да бъдем днес заедно и за вниманието и любовта, с които дарявате децата.” каза г-жа Караминова. 

 Приемен ден на ръководствата на ОД на МВР и РУП в областта, съвместно с представители на Областен управител и Кметове на общини Панагюрище и Стрелча

  16. 12. 2014 : 11:53:41

Областният съвет по превенция и противодействие на корупцията ще проведе Приемен ден за общините Септември и Белово.
Приемната се провежда в изпълнение на Решение на съвета ат 2013г. за организиране на Приемни дни на ръководствата на ОД на МВР и РУП в областта, съвместно с представители на Областен управител и Кметове на общини.
[ Прочети още ... ]

 Областният управител проведе консултации с политическите партии за назначаването на временен кмет на бъдещата община Сърница

  15. 12. 2014 : 19:59:17 |

Насрочените със заповед ТУ-269/12.12.2014 г. на Областния управител г-н Трендафил Величков консултации за постигане на съгласие относно назначаването на временен кмет на община Сърница се проведоха днес в Приемната зала на Областна администрация Пазарджик в присъствието на областния управител и неговите заместници Гинче Караминова и Стефан Мирев и главния секретар на областна администрация Светлан Карталов.

 Връчване на наградата „Предприемач на годината-2014”

  14. 12. 2014 : 17:08:11 |

Областният управител на Пазарджик Трендафил Величков и заместник областният управител Гинче Караминова бяха официални гости на тържествената церемония по връчване на наградата "Предприемач на годината" на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик. Тази година за пръв път бяха присъдени общо 6 награди. Носител на наградата "Предприемач на годината" е г-н Найден Шопов, собственик и управител на фирма „Булфест”. Той е избран с тайно гласуване на общо събрание на Сдружението.

 Националното сдружение на младите фермери в България откри офис в Пазарджик

  13. 12. 2014 : 15:10:08 |

С водосвет в Пазарджик бе открит офиса на Националното сдружение на младите фермери в България. Лентата бе прерязана от областния управител Трендафил Величков и председателя на Националното сдружение на младите фермери Венцислав Петков. Гост на събитието бе и народният представител от Пазарджик Димитър Гечев.

 Областният управител Трендафил Величков участва в заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район

  12. 12. 2014 : 19:30:06 |

   На 11 декември 2014 г. в град Смолян се проведе съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Южен централен район под председателството на г-н Недялко Славов – областен управител на област Смолян. На него присъстваха: заместник-министърът на Регионалното развитие и благоустройството – г-н Иван Аспарухов, заместник-министърът на Транспорта информационните технологии и съобщенията – г-н Валери Борисов, представители на министерства; областните управители от областите от ЮЦР; кметове и представители на общините от района; представители на синдикални и браншови организации, на ВУЗ и други заинтересовани лица. Кметът на община Смолян Николай Мелемов приветства участниците в заседанието.

 Областната епизоотична комисия прие превантивни мерки срещу болестта „Инфлуенца” по птиците

  12. 12. 2014 : 19:26:13 |

Решението бе взето на днешното извънредно заседание на комисията, председателствано от зам. областния управител Стефан Мирев. Поводът е констатирани огнища на болестта „Инфлуенца” по птиците в някои държави от Западна Европа – Холандия, Германия, Великобритания и получена Заповед от Изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните /БАБХ/.

 Предстоящо!

  11. 12. 2014 : 19:00:33

Областният управител на Пазарджик, Трендафил Величков свиква извънредно заседание на областната епизоотична комисия, което ще се проведе утре 12.12.2014г в областна администрация Пазарджик.
Поводът е констатирани огнища на болестта „Инфлуенца” по птиците в някои държави от Западна Европа и получена Заповед от Изпълнителния директор на Българска агенция по безопасност на храните /БАБХ/.
[ Прочети още ... ]

 Трендафил Величков връчи купата на областния управител на община Пазарджик

  08. 12. 2014 : 20:40:36 |

За втора поредна година отборът на община Пазарджик завоюва купата на областния управител в отборната надпревара на 17-те работнически спортни игри. Отличието бе връчено лично от областния управител Трендафил Величков на победителите. Областният управител пожела на всички организатори и участници здраве и нови спортни успехи и през 2015г. От името на спортния министър Красен Кралев, Трендафил Величков връчи поздравителен адрес на почетния гражданин и председател на Общинския работнически спортен клуб Иван Симеонов.

 Ръководството на областна администрация се срещна с представители на ротари клубове от Германия

  05. 12. 2014 : 16:14:14 |

Ротарианци от Хамелн - Пирмонт Германия и представители на ротари клубовете в Пазарджик посетиха днес областна администрация и се срещнаха с областния управител Трендафил Величков и зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев. От години в навечерието на Коледните празници те посещават Пазарджик и в сътрудничество с ротари клубовете в града, Българския и Германския червен кръст организират благотворителни акции. И тази година групата бе водена от германския журналист Улрих Бееман, който преди 15 години съвместно с Германски Червен Кръст стартира благотворителната акция „Деца в беда” в Пазарджик.

 Назначени са новите зам. областни управители на област Пазарджик

  03. 12. 2014 : 13:41:55

Със Заповед на министър-председателя Бойко Борисов за зам. областни управители на област Пазарджик са назначени Гинче Димитрова Караминова и Стефан Неделчев Мирев.
Със Заповед на министър-председателя са освободени досегашните зам. областни управители Диана Варникова и Юмер Хамза.
Отиди на страница       >>