Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Под патронажа на Областния управител се провеждат състезания за ученици по военно-спортни дисциплини

  27. 04. 2015 : 12:44:41

От понеделник стартират състезанията за ученици по военно-спортни дисциплини. Те са организирани по инициатива на Областния съвет на Съюза на офицерите от запаса и резерва в Пазарджик и се провеждат под патронажа на Областния управител г-н Трендафил Величков. В организацията активно са се включили Областния военен отдел, Центъра за специализация и професионална подготовка в Пазарджик при Академията на МВР, Регионалния инспекторат по образованието и директорите на учебни заведения.
[ Прочети още ... ]

 Отборът на СОУ „Св. Св. Кирил и Методий” Велинград ще представя област Пазарджик на Националната ученическа викторина "Да запазим децата на пътя"

  22. 04. 2015 : 19:15:59 |

Зам. областният управител Стефан Мирев присъства на Областния етап от състезанието, в което се включиха отбори от четири общини на областта. Стефан Мирев бе член на журито, което оцени представянето на учениците в няколко дисциплини свързани с безопасността на движението по пътищата и връчи награди на участниците.  

 Стефан Мирев инициира предприемането на спешни мерки за ограничаване скоростта на движение на МПС в община Панагюрище

  21. 04. 2015 : 14:06:10 |

Повдигнати пешеходни пътеки ще бъдат изградени на няколко улици в Панагюрище с цел ограничаване на скоростта на моторните превозни средства и намаляване на пътнотранспортните произшествия.  Решението бе взето днес на работна среща в областна администрация Пазарджик  и във връзка с тежкия пътен инцидент в гр. Панагюрище, при който 6 годишно дете бе убито на пътя.  

 Заместник областният управител Гинче Караминова подкрепи проекта на Фонд-ИГА срещу домашното насилие

  17. 04. 2015 : 16:37:49 |

Защита на пострадалите от домашно насилие е основната цел на проекта на Фонд ИГА „Срещу невидимото насилие” Той се реализира с подкрепата на Министерство на правосъдието и основните дейности са свързани с  подпомагане на извършителите на домашно насилие в преодоляването на проблемите и зависимостите, които са в основата те да се проявят като насилници.

 Трендафил Величков и Гинче Караминова се срещнаха с екипа на проекта за подобряване жилищните условия на ромите в кв. „Луковица” гр. Пещера

  15. 04. 2015 : 17:35:03 |

Работната среща бе инициирана от представителите на фондация „Тръст за Социална Алтернатива”, на нея присъстваха и кметът на община Пещера Георги Козарев, Юксел Яшар – общински съветник в община Пещера експерти от областна и общинска администрация.  

 „Да изчистим България заедно” стартира в област Пазарджик

  14. 04. 2015 : 16:43:15 |

Информационна среща във връзка с предстоящата инициатива „Да изчистим България заедно” се проведе днес в областна администрация Пазарджик. В присъствието на еколози от общините, експертни от РИОСВ, РЗИ, ОД „Земеделие”, РИО и ОПУ, Мария Лазарова – Мениджър „Социални проекти“ на BTV Media Group, представи обобщени данни за участието на доброволци и институции от област Пазарджик в предишни кампании и основните акценти през тази година. През 2014г., активността в областта е 5,3%, което е над средното за страната.

 Гинче Караминова бе гост на юбилейния концерт на представителен танцов състав "Чудесия"

  11. 04. 2015 : 10:00:06 |

Зам. областният управител Гинче Караминова присъства на концерт-спектакъла в спортна зала „Васил Левски”, посветен на 10-та годишнина от създаването на представителен танцов състав „Чудесия” към Младежки дом гр. Пазарджик. „На Велики четвъртък, танцьорите от Чудесия ни подаряват поредния спектакъл от красота и хармония, с които пленяват публиката навсякъде в страната и по света ”, каза в приветствието си зам. областния управител и пожела на децата 

 Областният управител се срещна с ръководството на община Велинград, общински съветници и граждани

  09. 04. 2015 : 19:03:07 |


Велинград е 10-та поредна община, в която днес се проведе среща с ръководството, общински съветници и граждани, в рамките на посещенията, които стартира областния управител през месец февруари във всички общини на областта.
В общинска администрация Велинград, срещата започна с кратка официална церемония, на която областният управител Трендафил Величков връчи общо 24 грамоти на

 Проведе се Първата национална дискусия от кампанията „Да! На българската икономика", организирана от в. Стандарт и КРИБ

  07. 04. 2015 : 18:47:32 |

Областният управител на Пазарджик, Трендафил Величкови, управители и акционери на 8 фирми от областта взеха участие във форума.
Голямата цел на кампанията бе в диалог между бизнес и държавни институции да се формират управленски политики и решения за трайно стимулиране на българската икономика, за постигане на растеж, инвестиции и стабилност, за изработване на държавна стратегия за подкрепа на производството в България. 

 Областният обществен съвет по култура стартира отново дейността си

  03. 04. 2015 : 18:28:39 |

Под председателството на зам. областния управител Гинче Караминова, днес се проведе първото заседание на Областния обществен съвет по култура.
„Искам да Ви благодаря, че уважихте с присъствието си нашата покана да възстановим заедно дейността на съвета по култура в област Пазарджик. Форматът и въпросите, които ще  предложим за обсъждане са познати на повечето от Вас, като представители на културни институции и като членове на този съвет, който е заседавал последно през 2008г.”, каза г-жа Караминова.

 Правителството отпуска близо 14 млн. лв. за преодоляване на последиците от обилните снеговалежи и наводненията през последните месеци

  01. 04. 2015 : 18:17:34

По предложение на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане правителството одобри 13 922 401 лв. за овладяване и преодоляване на последиците от обилните снеговалежи и наводненията през последните месеци. 
[ Прочети още ... ]
Отиди на страница       >>