Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик 

  28. 04. 2016 : 11:49:21


velichkov_new_2016v.jpg

        Уважаеми жители на област Пазарджик,
        Скъпи приятели,

     В навечерието на най-светлия християнски празник – Възкресение Христово, се обръщам към всички Вас с пожелание за добри дела, здраве и любов, надежда и милосърдие.

    Нека не забравяме, че само заедно можем да преодоляваме изпитанията и вярваме в силата на доброто, което възкръсва всеки път, когато си подаваме ръка!


      Весели и споделени Великденски празници!
                        Областен управител
                        Трендафил Величков

 Отборът на МГ „Константин Величков” е победител в областното ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”

  27. 04. 2016 : 17:43:42 |

Под патронажа на областния управител Трендафил Величков, днес в парк „Острова” се проведе традиционното областно ученическо състезание „Защита при бедствия, пожари и извънредни ситуации”. Стартът бе даден от зам. областния управител Гинче Караминова, която пожела на отборите да се справят успешно с поставените практически задания и да бъдат подготвени, бързи и адаптивни при възникването на извънредна ситуация в реално време.  

 Областният управител Трендафил Величков се срещна с председателя на БТПП Цветан Симеонов

  25. 04. 2016 : 17:40:01 |

Председателят на българската търговско-промишлена палата Цветан Симеонов и областният управител на Пазарджик Трендафил Величков проведоха днес кратка работна среща в областна администрация, на която присъства и ръководителят на пазарджишката търговско-промишлена палата Лариса Рузманова.

 Четвъртата родова среща събра потомците на Цоцорковия род в Панагюрище

  25. 04. 2016 : 13:45:27 |

Заместник областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев уважиха с присъствието си тържественото събитие, областният управител Трендафил Величков изпрати поздравителен адрес до управителния съвет на фондация Цоцорков род и потомците на фамилията.

 Стефан Мирев откри информационна среща-семинар с участието на фермери от региона

  22. 04. 2016 : 18:12:47 |

Заместник областният управител Стефан Мирев приветства организаторите и участниците в информационната среща-семинар за производството на качествено сурово мляко и възможностите за подпомагане на млекопроизводителите по програмата за развитие на селските райони. Форумът се организира от Министерство на земеделието и храните, съвместно с Национална служба за съвети в земеделието, Селскостопанска академия, Българска агенция по безопасност на храните. 

 Областният управител участва в отчетно-изборното събрание на ЛРД „Сокол 1893” в град Пазарджик

  22. 04. 2016 : 17:50:46 |

Отчетно изборно събрание проведе най-голямата ловно-рибарска организация в областта „Сокол 1893” . Областният управител Трендафил Величков бе гост на форума и поздрави присъстващите в голямата зала на ДНА Пазарджик: „„Особено съм радостен, че присъствам на най-високия форум на управление на нашето сдружение.

 Междуведомствена комисия започва проверки на речните корита извън населените места и язовирите в област Пазарджик

  21. 04. 2016 : 17:35:36 |

Със Заповед на областния управител на Пазарджик Трендафил Величков, междуведомствена комисия започва през м. май проверка на проводимостта на речните корита извън населените места и състоянието на язовирните стени на територията на областта. Решението беше взето на провелото се днес планово заседание на Областния щаб за защита при бедствия във връзка с предприемането на превантивни мерки от институциите за недопускане на щети и ограничаване на последиците от вредното въздействие на водите.

 Заловени са нови бракониерски мрежи в района на язовир Батак

  20. 04. 2016 : 17:25:01 |

При подаден сигнал от любители риболовци вечерта на 19.04.2016г. за бракониерски мрежи, пуснати в яз. Батак, е извършена съвместна проверка по вода и суша от служители на ИАРА-Пазарджик, любители риболовци и полицейски патрул. В района на Баташки залив инспектори на ИАРА са открили 2бр. мрежи в работно положение с обща дължина около 350м. и надуваема лодка на брега, изоставена от извършителите на деянието.

 Поздравление от Областния управител на Пазарджик по повод 140 години от Априлското въстание

  20. 04. 2016 : 15:14:51 |

Уважаеми жители на област Пазарджик,
Скъпи приятели,
На днешния ден преди 140 години, в нашия IV-ти революционен окръг е поставено началото на възкръсването на нова България от петвековно турско робство. Под звъна на черковните камбани и гърмежа на пушките, знаменитото кърваво писмо бележи началото на Априлското въстание в Панагюрище и Копривщица, Стрелча, Брацигово и Батак.

 Със заповед на областния управител е определен пожароопасен сезон в горските територии на областта

  19. 04. 2016 : 16:38:04

Със заповед на областния управител на Пазарджик Трендафил Величков е определен за пожароопасен сезон в горските територии в област Пазарджик времето от 20.04.2016 г. до 31.10.2016 г.  Заповедта е издадена на основание Закона за горите, по предложение на Директора на регионална дирекция по горите Пазарджик и във връзка с опасността от възникване на горски пожари и запалвания в земеделски земи и горски територии.
[ Прочети още ... ]

 Сдружение „Планинско спасяване – област Пазарджик” представи целите си и предстоящи инициативи пред областния управител

  18. 04. 2016 : 16:49:20 |

Управителният съвет на новоучреденото сдружение „Планинско спасяване – област Пазарджик” се срещна днес с областния управител на Пазарджик Трендафил Величков. „Планинско спасяване – област Пазарджик” е доброволно сдружение, регистрирано по Закона за юридически лица с нестопанска цел.
Отиди на страница       >>