Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Трендафил Величков преряза лентата на нова промишлена сграда за развойна дейност в технологичен парк „Оптикс” АД

  04. 02. 2016 : 17:56:28 |

Нова промишлена сграда за развойна дейност официално отвори врати днес в Технологичен парк “Оптикс” АД. Знаковата за дружеството дата 5 февруари събра много гости, партньори и приятели на фирмата. 

 Институции и доставчици на социални услуги си подават ръка в подкрепа на майка с болно дете

  04. 02. 2016 : 17:02:58 |

Представители на институции и неправителствените организации от Пазарджик ще предприемат конкретни действия в подкрепа на отглеждането на болно дете в семейна среда. Решенията бяха взети на провелото се днес заседание на Областния координационен механизъм по деинституционализация. То бе ръководено от зам. областния управител Гинче Караминова, в него взеха участие

 Областният управител бе гост на официалното откриване на Информационен център в Съдебната палата в Пазарджик

  29. 01. 2016 : 18:08:57 |

На официална церемония днес в сградата на Съдебната палата в Пазарджик бе открит Информационен център за граждани, изграден с финансовата подкрепа на Висшия съдебен съвет (ВСС).  Той ще предоставя на гражданите справки по движението на делата, по съдебните процедури, информация за събираните от съдилищата такси, както и незаварени и обезличени преписи от протоколи от съдебни заседания. На разположение са също образци от бланки и формуляри за извършваните от съда услуги. Информационният център е с работно време от 9:00 до 16:30 часа. 

 Даровитите деца на община Панагюрище бяха наградени в „Звезден клас‘2015“

  29. 01. 2016 : 11:21:19 |

    Заместник-областният управител Стефан Мирев даде начало на официалната церемония по награждаване на даровитите деца „Звезден клас‘2015“ и връчи първите медали и плакети  на отличените в областта на науката. Той се обърна към талантливите деца с думите: „Талантът е Божия искра, но за да се превърне в пламък е необходим много труд. Пожелавам на всички деца на „Звезден клас“ много труд и постоянство, за да изкачват все по-високи върхове. Бъдете здрави и не спирайте да следвате мечтите си.“

 Товарна гара Пазарджик няма да бъде закрита. Търговската дейност на гарата ще бъде оптимизирана

  28. 01. 2016 : 20:42:06 |

 Търговската дейност на гарата ще бъде преструктурирана и оптимизирана, с цел намаляване на разходи, време и предвид извършването на продължителни строително- ремонтни дейности на жп трасето от Национална компания „Железопътна инфраструктура”. Решението бе взето на провелата се днес в областна администрация Пазарджик, среща между Областния управител Трендафил Величков, управителят на БДЖ-Товарни превози ЕООД, инж. Любомир Илиев и представители на фирмите товародатели, които извършват товарна дейност на територията на областта.

 Комисията по заетост към Областния съвет за развитие разгледа и прие държавния план прием за учебната 2016/2017г. в област Пазарджик

  28. 01. 2016 : 14:42:25 |

 Заседанието се проведе днес в Областна администрация Пазарджик и бе председателствано от зам. областния управител Гинче Караминова. Участваха главният секретар на Областна администрация Светлан Карталов, представители на общините на дирекциите „Бюра по труда”, на синдикатите, експерти от РИО Пазарджик и организации на работодатели. Членовете на Комисията  обсъдиха  и приеха проектът за държавен план-прием за професионалното образование и обучение в училищата от област Пазарджик за учебната 2016/2017 година, предложен от Регионалния инспекторат по образование.

 Седем срещи по информационната кампания на МЗХ за директните плащания ще се проведат до края на седмицата в област Пазарджик

  27. 01. 2016 : 12:09:53

До края на седмицата, на територията на Област Пазарджик, ще се проведат седем информационни срещи по разяснителната кампания на Министерство на земеделието и храните за директните плащания през 2016 г. Това съобщиха от пресцентъра на министерството. По време на срещите експерти от Министерство на земеделието и храните и Областната дирекция „Земеделие“ ще информират земеделските стопани във връзка с новостите и изискванията по таз годишната кампания за директните плащания.
[ Прочети още ... ]

 Община Пещера бе домакин на работна среща за агресията в училище

  26. 01. 2016 : 17:48:22 |

Превенция на агресията в учебните заведения на територията на община Пещера, бе темата на работна среща, в която участва зам. областният управител Гинче Караминова. „Поканата ме заинтригува заради изключително интересната и важна тема. Поздравявам всички вас, учители, родители, представители на институции, които открито се изправят пред проблема – агресията в училище, каза по време на срещата г-жа Караминова и разказа типичен пример за училищна агресия.

 Областният управител разпореди постоянно наблюдение на язовирите и нивото на реките на територията на област Пазарджик

  26. 01. 2016 : 12:48:26

Във връзка с обилните снеговалежи и очакваното топене на снеговете, покачване нивото на водата в реките и язовирите и с цел недопускане възникване на аварийни ситуации застрашаващи живота и здравето на населението, областният управител на Пазарджик Трендафил Величков издаде Заповед, която задължава кметовете на общини и управителят на “Напоителни системи” ЕАД-клон Тополница, незабавно да осигурят:    
[ Прочети още ... ]

 Областният съвет за развитие прие стратегията за развитие на социалните услуги. ВиК асоциацията в област Пазарджик ще проведе събрание на 29 февруари.

  25. 01. 2016 : 18:02:49 |

Решенията бяха взети на провелото се днес в община Септември заседание на Областния съвет за развитие. Областният управител Трендафил Величков благодари на всички експертни екипи, които участваха в разработването на Областната стратегия за развитие на социалните услуги в област Пазарджик /2016-2020/.
 „Изключително важно е да засилим гражданския контрол върху дейността на новите социални услуги и това да бъде един от основните акценти при разработването на общинските стратегии”, каза Трендафил Величков. Членовете на съвета приеха предложението му Областният координационен механизъм, който подпомагаше процеса на деинституционализацията, да се трансформира в Областен съвет по социални услуги и в него да бъдат включени всички участници в процеса на предоставянето на социалната грижа.

 Предстоящо заседание на Областния съвет за развитие в град Септември

  22. 01. 2016 : 17:16:47

Областният управител Трендафил Величков, свиква първото за 2016г. заседание на Областния съвет за развитие. Домакин на заседанието ще бъде кметът на община Септември Марин Рачев.
[ Прочети още ... ]
Отиди на страница       >>