Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Временно изпълняващият длъжността кмет на Сърница встъпва в длъжност на 1 януари

  19. 12. 2014 : 15:20:35

Със заповед от днес областният управител на Пазарджик Трендафил Величков назначи за временно изпълняващ длъжността кмет на Сърница Мустафа Халилов Аликанов. Той бе издигнат от партия ГЕРБ. Негова основна задача е организацията на изборите в отделилата се от Велинград община, както и да организира работата на администрацията, че населението да не усети дискомфорт в административното обслужване при разделянето на Сърница и Велинград, съобщи на пресконференция областният управител Трендафил Величко. Мустафа Аликанов ще встъпи в длъжност на 1 януари. 
[ Прочети още ... ]

 Областният управител връща за ново обсъждане решения на Общински съвет Септември

  19. 12. 2014 : 14:25:51

Със заповеди на Областния управител за ново обсъждане се връщат 14 решения на Общински съвет Септември, с които се дава съгласие за промяна от публична в частна общинска собственост на имоти, представляващи Народни читалища и стадиони в община Септември. 
[ Прочети още ... ]

 Разпределение на ресорите на областния управител и заместник областните управители

  19. 12. 2014 : 14:05:37 |

Готово е разпределението на ресорите, за които ще отговарят областният управител на Пазарджик Трендафил Величков и неговите заместници Гинче Караминова и Стефан Мирев. Ресорите бяха обявени днес на пресконференция в Областната администрация.

 Зам. областните управители бяха гости на коледното тържество в Центровете за настаняване от семеен тип в с. Лесичово

  18. 12. 2014 : 18:14:50 |

Гинче Караминова и Стефан Мирев поднесоха подаръци и поздравиха децата и екипа от специалисти, които се грижат за тях. В сградата на бившия Дом за деца лишени от родителска грижа сега функционират два Центъра за настаняване от семеен тип и Център за обществена подкрепа. 

 „Напоителни системи“ ЕАД изплати всички дължими заплати на служителите си

  18. 12. 2014 : 17:05:39

„Напоителни системи“ ЕАД изплати всички дължими към момента заплати на служителите в дружеството. Изплатените средства са в размер на 3 201 119,00 лева. Всички 1878 служители са получили своите възнаграждения.

 Децата от Жулевия дом в село Лесичово посрещнаха Дядо Коледа

  16. 12. 2014 : 13:31:19 |

Зам. областният управител Гинче Караминова бе гост на Коледното тържество, което се организира по традиция всяка година в навечерието на светлия християнски празник. Тя поднесе подаръци и поздрави малчуганите и екипа от специалисти, които денонощно се грижат за децата. „Бъдете здрави и упорити и следвайте мечтите си. Благодаря Ви за поканата да бъдем днес заедно и за вниманието и любовта, с които дарявате децата.” каза г-жа Караминова. 

 Приемен ден на ръководствата на ОД на МВР и РУП в областта, съвместно с представители на Областен управител и Кметове на общини Септември и Белово

  16. 12. 2014 : 11:53:41

Областният съвет по превенция и противодействие на корупцията ще проведе Приемен ден за общините Септември и Белово.
Приемната се провежда в изпълнение на Решение на съвета ат 2013г. за организиране на Приемни дни на ръководствата на ОД на МВР и РУП в областта, съвместно с представители на Областен управител и Кметове на общини.
[ Прочети още ... ]

 Областният управител проведе консултации с политическите партии за назначаването на временен кмет на бъдещата община Сърница

  15. 12. 2014 : 19:59:17 |

Насрочените със заповед ТУ-269/12.12.2014 г. на Областния управител г-н Трендафил Величков консултации за постигане на съгласие относно назначаването на временен кмет на община Сърница се проведоха днес в Приемната зала на Областна администрация Пазарджик в присъствието на областния управител и неговите заместници Гинче Караминова и Стефан Мирев и главния секретар на областна администрация Светлан Карталов.

 Връчване на наградата „Предприемач на годината-2014”

  14. 12. 2014 : 17:08:11 |

Областният управител на Пазарджик Трендафил Величков и заместник областният управител Гинче Караминова бяха официални гости на тържествената церемония по връчване на наградата "Предприемач на годината" на Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик. Тази година за пръв път бяха присъдени общо 6 награди. Носител на наградата "Предприемач на годината" е г-н Найден Шопов, собственик и управител на фирма „Булфест”. Той е избран с тайно гласуване на общо събрание на Сдружението.

 Националното сдружение на младите фермери в България откри офис в Пазарджик

  13. 12. 2014 : 15:10:08 |

С водосвет в Пазарджик бе открит офиса на Националното сдружение на младите фермери в България. Лентата бе прерязана от областния управител Трендафил Величков и председателя на Националното сдружение на младите фермери Венцислав Петков. Гост на събитието бе и народният представител от Пазарджик Димитър Гечев.

 Областният управител Трендафил Величков участва в заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район

  12. 12. 2014 : 19:30:06 |

   На 11 декември 2014 г. в град Смолян се проведе съвместно заседание на Регионалния съвет за развитие и Регионалния координационен комитет на Южен централен район под председателството на г-н Недялко Славов – областен управител на област Смолян. На него присъстваха: заместник-министърът на Регионалното развитие и благоустройството – г-н Иван Аспарухов, заместник-министърът на Транспорта информационните технологии и съобщенията – г-н Валери Борисов, представители на министерства; областните управители от областите от ЮЦР; кметове и представители на общините от района; представители на синдикални и браншови организации, на ВУЗ и други заинтересовани лица. Кметът на община Смолян Николай Мелемов приветства участниците в заседанието.
Отиди на страница       >>