Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик 964 набора от данни са публикувани в отворен формат от създаването на портала opendata.government.bg

  19. 10. 2016 : 15:38:13

Правителството одобри Доклад за напредъка по изпълнението на РМС 214/2016 за приемане на списък с набори от данни по приоритетни области, които да се публикуват в отворен формат. Съгласно изискванията на Закона за достъп до обществената информация (ЗДОИ) организациите от обществения сектор публикуват публичната информация, която събират, създават и поддържат, в отворен машинночетим формат, позволяващ повторна употреба.
[ Прочети още ... ]

 С промени в Закона за държавната собственост се осигурява по-добра защита на държавния интерес

  19. 10. 2016 : 15:37:13

Когато данъчната стойност на частта на държавата от съсобствен имот е над 10 000 лв., продажбата на нейния дял се извършва от областния управител със съгласието на изпълнителния директор на Агенцията за приватизация и следприватизационен контрол. Това е записано в промените, които правителството предлага в Закона за държавната собственост. С тях се цели осигуряването на по-добра защита на държавния интерес.
[ Прочети още ... ]

 Намаляват се сроковете за извършване на услуги по Закона за държавната собственост

  19. 10. 2016 : 15:36:08

С промени в Тарифата за таксите, които се събират по Закона за държавната собственост, се намаляват сроковете за извършване на услуги. Изменението е в съответствие с Плана за действие с мерките, адресиращи основните проблеми, възпрепятстващи нарастването на инвестициите.
[ Прочети още ... ]

 Ден на отворените врати в Административен съд Пазарджик

  13. 10. 2016 : 19:31:40 |

Административният съд в Пазарджик провежда на 13 октомври за Ден на отворените врати. Той се организира за четвърта поредна година. По покана на председателя на съда Мариана Шотева гости на събитието бяха областният управител Гинче Караминова, зам. областният управител Стефан Мирев и директорът на Дирекция Административно-правно обслужване в областна администрация Петър Костов.

 Областният управител на Пазарджик Гинче Караминова беше официален гост на заседанието на ОбС-Пазарджик по повод Деня на българската община

  12. 10. 2016 : 16:52:13 |

По повод Деня на българската община областният управител на Пазарджик лично отправи поздравление към общинските съветници на Пазарджик и работещите в администрацията. Тя  беше официален гост на заседанието на ОбС, което започна с химна на Република България.
Гинче Караминова отправи своите благодарности към всички служители в местното самоуправление, като им пожела с лекота и отговорност да решават проблемите на хората.

 Правителството прехвърли в управление на областния управител базата за отдих „Стрелча“

  12. 10. 2016 : 15:14:24 |

Със свое решение от днес Правителството обяви имот в Стрелча – публична държавна собственост,  за частна държавна собственост. Базата за отдих „Стрелча“, досега е била в управление на МВР, но е с отпаднала необходимост за ведомството.


 Областният управител Гинче Караминова се включи в маратон на четенето в детска градина Здравец

  11. 10. 2016 : 16:46:20 |

Във втория ден от националната седмица на четенето, чийто домакин е Пазарджик, областният управител Гинче Караминова участва в маратон на четенето в детска градина „Здравец” в гр. Пазарджик. Пред малчуганите от четвърта подготвителна група, Гинче Караминова прочете приказката за добрите стопани Мързелан и Мързеланка от Асен Разцветников. 

 104 години от началото на Балканската война отбелязаха на връх Велийца

  07. 10. 2016 : 13:30:07 |

Поклонението се организира за втора поредна година и е под патронажа на областния управител Гинче Караминова.
С поклонение пред войнишкия паметник на връх Велийца в Родопите Областната организация на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Пазарджик отбеляза 104 години от Балканската война. Именно на този връх в ранното утро на 5 октомври 1912 г. е дадено началото на Балканската война и падат първите жертви от двете страни.

 На старта на кампанията за борба с рака на гърдата: Онкоцентърът в Пазарджик става обучителен за студенти

  05. 10. 2016 : 14:33:10 |

Единственото в България Сдружение за онкоболни и приятели, което функционира в Пазарджик, днес даде старт на 15-та си поред кампания за борба с рака на гърдата. Областният управител на Пазарджик Гинче Караминова, с чието съдействие по времето, когато тя беше народен представител, в Пазарджик е разкрита тази социална услуга, пожела на събралите се преди всичко  здраве и да бъдат винаги отговорни към здравето си.

 Правителството предостави за управление на Областния управител на Пазарджик Педагогическия колеж

  04. 10. 2016 : 14:52:01

С решение от днес правителството отне от Пловдивския университет „Паисий Хилендарски“ правото на управление върху имот – публична държавна собственост. Теренът от 7 дка, на който са построени пет сгради, се намира на ул. „Неофит Бозвели“ №29 в Пазарджик. Той е с отпаднала необходимост за университета. Съгласно разпоредбите на Закона за държавната собственост, имотът преминава в управление на областния управител на област Пазарджик.


 Областният съвет за развитие проведе заседание в град Батак

  03. 10. 2016 : 17:23:40 |

Областният управител Гинче Караминова председателства четвъртото изнесено заседание за годината на Областния съвет за развитие, на което домакин беше кметът на община Батак Петър Паунов. Присъстваха зам. областният управител Стефан Мирев, представители на общините и общинските съвети от региона, на синдикатите и организации на работодатели в област Пазарджик.
Отиди на страница       >>