Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Стефан Мирев и ученици от СОУ “Нешо Бончев” с инициатива за безопасност

  04. 03. 2015 : 15:17:03 |

Заместник – областният управител Стефан Мирев,  ученици  от СОУ “Нешо Бончев” и  РУП – Панагюрище реализираха съвместна инициатива на 1 март в Панагюрище. Проектът е общо дело  на Областна комисия по безопасността на движението по пътищата, чийто председател е Мирев и ученици от Гимназията. 

 Пазарджик отбеляза 137 години от освобождението на България

  03. 03. 2015 : 16:07:29 |

Областният управител Трендафил Величков и зам. областния управител Гинче Караминова присъстваха на панихидата в църквата Св. Св. Константин и Елена в памет на загиналите за свободата на България. Те поднесоха цветя пред паметниците на Хаджи Найден Йованович, Мария Сутич и Георги Бенковски, в поклонението пред паметните знаци се включиха клубът на учителите пенсионери и членове на общински комитет Васил Левски.

 Община Стрелча търси съдействие за продължаване ремонта на републиканския път Блатница-Стрелча

  28. 02. 2015 : 19:42:23 |

Въпросът бе поставен пред областния управител Трендафил Величков по време  на срещата му с  кмета на общината Иван Евстатиев, председателя на общински съвет Мариана Няголова, общински съветници и кметове на кметства от община Стрелча.
Пътят е с дължина 17 км., през миналата година е ремонтиран участък от 3 км.

 Стартира ремонтът на водопровода в село Лесичово

  26. 02. 2015 : 17:52:00 |

Със символична първа копка, в село Лесичово бе даден стартът на проекта за реконструкция и рехабилитация на водопроводната мрежа на обща стойност 5 млн. лв.
Областният управител Трендафил Величков и зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев присъстваха на събитието, което е дългоочаквано за жителите на Лесичово. 

 Приоритетни за община Пазарджик са проектите за изграждане на депо за управление на отпадъците и Западен околовръстен път

  25. 02. 2015 : 17:50:18 |

Най-важните инфраструктурни обекти, за които общината ще разчита на активното съдействие и подкрепа от страна на областния управител, са депото за управление на отпадъците и Западен околовръстен път. Това заяви кметът на община Пазарджик Тодор Попов, по време на днешната среща на областния управител Трендафил Величков с ръководния екип на общината.

 В Българо-германския център за професионално обучение стартира програма за дуално обучение

  24. 02. 2015 : 14:06:35 |

    Програмата се реализира от Penny Маркет България в сътрудничество с Германо-българската индустриално-търговска камара и Българо-германски център за професионално обучение.
Зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев уважиха поканата на БГЦПО в Пазарджик, където бяха представени обучените наставници и младежите, които ще проведат двугодишното дуално обучение. В предварителни подбор са участвали около 400 кандидата, одобрените са 8 на брой.

 Областната организация на БЧК Пазарджик представи отчет за дейността си за 2014г. на редовно областно отчетно събрание

  23. 02. 2015 : 14:11:51 |

Зам. областния управител Стефан Мирев бе гост на събитието, което се проведе в областния град. Висока оценка за работата на БЧК-Пазарджик даде председателят на Националния съвет на червенокръстката организация Христо Григоров  През изминалата година най-добре работещата общинска организация е била тази в Панагюрище. 

 Собствеността на летовище „Св. Константин ” да бъде прехвърлена на община Пещера

  23. 02. 2015 : 12:52:32 |

Въпросът бе поставен пред областния управител Трендафил Величков по време на срещата му с кмета на общината Георги Козарев, председателя на общински съвет Анастасия Младенова, общинските съветници и  кметовете на селата Радилово и Капитан Димитриево. Община Пещера настоява да стопанисва курортното селище, което в момента е собственост на МЗХ, одобрена е и нова кадастрална карта на част летовище „Св. Константин ”. 

 С възпоменателна церемония в Пазарджик бе почетена паметта на загиналите войни от 27 Чепински пехотен полк

  20. 02. 2015 : 17:58:23 |

С възпоменателна церемония пред паметника на 27-и Чепински  пехотен полк в Пазарджик бе отбелязана 102-та годишнина от  боевете при Булаир. Областният управител Трендафил Величков и зам. областните управители Гинче Караминова и Стефан Мирев поднесоха цветя пред паметника на 27-и Чепински  полк. Зам. министър Николай Нанков представи в Пазарджик Националната програма за енергийна ефективност

  19. 02. 2015 : 19:18:18 |

Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков представи пред собствениците на сгради, домоуправители, представители на общини  и на фирми от област Пазарджик, Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради. Домакин на събитието бе областният управител Трендафил Величков, който откри срещата и благодари на екипа на МРРБ за широката информационна кампания. Величков допълни, че общините в област Пазарджик се включват активно в реализацията на програмата.

 Европейската комисия одобри новите оперативни програми „Добро управление“ и „Наука и образование за интелигентен растеж“

  19. 02. 2015 : 18:00:47

      Общият ресурс по двете програми възлиза на над 1 млрд. евро

Европейската комисия одобри оперативните програми „Добро управление“ и „Наука и образование за интелигентен растеж“, които ще бъдат финансирани със средства от ЕС в програмен период 2014 - 2020 г.
[ Прочети още ... ]
Отиди на страница       >>