home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик Областният съвет за развитие проведе изнесено заседание в Община Сърница

  19. 10. 2018 : 18:18:45 |

Областният управител Стефан Мирев проведе заседание на Областния съвет за развитие в община Сърница. Участие взеха кметове на общини, председатели и представители на общински съвети от региона, представители на работодателски организации, на синдикатите, ръководители на държавни институции.

 290 работодатели от област Пазарджик участват в онлайн проучване за потребностите от работна сила в региона

  19. 10. 2018 : 13:41:31 |

Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие проведе свое редовно заседание, председателствана от заместник-областния управител г-н Петър Белчев. По време на заседанието беше представена информация за потребностите на работодателите от работна сила в област Пазарджик към 17 септември 2018. Информацията е изготвена въз основа на резултатите от второто за 2018 година онлайн проучване, което Агенцията по заетостта провежда сред работодателите в страната. 

 Ремонтът на уличната мрежа в квартал Крушата, гр. Сърница ще стратира през идната седмица

  18. 10. 2018 : 18:07:54 |

Въпросът за ремонт на уличната мрежа в квартал „Крушата“ град Сърница беше поставен по време на изнесената приемна на областния управител Стефан Мирев в най-отдалечената община на региона – Сърница. 

 За нова граница между Батак и Ракитово настояват ракитовци пред областния управител

  17. 10. 2018 : 15:41:13 |

Жителите на Ракитово искат да бъде определена нова землищна граница между общините Батак и Ракитово, тъй като настоящата ощетява ракитовци. Въпросът беше поставен по време на приемната на областния управител Стефан Мирев, която се проведе днес в община Ракитово. Двете общини Ракитово и Батак спорят за земи между язовир „Батак” и курортната зона Цигов чарк. Спорът е за около 900 декара площ, която е в регулация, и около 600 декара, които са извън регулация. Територията, която е спорна, продължава и до язовирната стена. 

 В Пазарджик бе открита 17-та поредна кампания за борба с рака на гърдата

  16. 10. 2018 : 15:25:13 |

За 17-та поредна година в Пазарджик стартира кампанията за борба с рака на гърдата. Заместник областният управител Йордан Кожухаров присъства на събитието, което по традиция се организира от "Сдружение за онкоболни и приятели" и за 13-та година се провежда под патронажа на кмета на община Пазарджик Тодор Попов. 

 Петър Белчев участва в официалното откриване на Програмата „Детско полицейско управление в град Пазарджик

  15. 10. 2018 : 16:48:58 |

Програмата „Детско полицейско управление“ днес бе открита и в ОУ „Проф. Иван Батаклиев“ в Пазарджик. Стартът на второто Детско полицейско управление бе даден на тържествена церемония в двора на училището. На нея присъстваха заместник-областният управител г-н Петър Белчев, началникът на РУ-Пазарджик главен инспектор Ненко Годжевъргов, директорът на училището г-жа Даниела Кемчева, представители на РУО, БЧК, РЗИ, Българската православна църква, много деца, полицейски служители и родители на младите доброволци. Г-жа Кемчева и главен инспектор Годжевъргов тържествено подписаха споразумение за провеждане на втората двугодишна фаза от програмата. Децата бяха поздравени от зам. областния управител Петър Белчев и Председател на областната организация на БЧК в Пазарджик Димитър Петков. 

 Йордан Кожухаров участва в тържественото заседание на Общински съвет Пазарджик

  12. 10. 2018 : 17:10:37 |

Заместник областният управител Йордан Кожухаров присъства на тържествената сесия на Общински съвет Пазарджик по случай 12 октомври – Ден на българската община. Той приветства присъстващите в залата и връчи поздравителен адрес от името на областния управител Стефан Мирев на председателя на общински съвет Пазарджик Хари Харалампиев. 

 ПОЗДРАВИТЕЛЕН АДРЕС

  12. 10. 2018 : 12:06:43

st_mirev150517_189px.jpgУВАЖАЕМИ ГОСПОЖИ И ГОСПОДА,
СКЪПИ КОЛЕГИ,  

Поздравявам Ви с Деня на българската община – 12 октомври.

  Българската община като административна и териториална единица винаги е имала важна роля в развитието на държавата ни.

  Обръщам се към всички кметове на общини, председатели на общински съвети, общински съветници, кметове на кметства и служители на общинските администрации на територията на област Пазарджик.

  Благодаря Ви за желанието, усилията и волята да работите за местното самоуправление, осъществявайки ежедневно контакт с граждани, фирми, организации в нашия регион.

  Пожелавам Ви да преодолявате и разрешавате с лекота и отговорност проблемите във Вашите населени места и да превърнете поверените Ви общини в по-добро място за живеене! Бъдете здрави и успешни! Честит празник!      

СТЕФАН МИРЕВ
Областен управител

 Посланикът на Великобритания Ема Хопкинс бе гост на гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“ Пазарджик.

  12. 10. 2018 : 10:23:25 |

„Очарована съм от тези млади хора, които са социално активни, знаещи и нямат никакви езикови бариери“. Това сподели Нейно Превъзходителство Ема Хопкинс – посланик на Обединеното Кралство в България при посещението си в Профилирана гимназия „Иван Сергеевич Аксаков“ в Пазарджик. Нейно Превъзходителство беше придружена от Бен Тъфт и Джеймс Бел, експерти по стратегически комуникации от Кабинета на министър – председателя на Великобритания Тереза Мей. 

 Нашето наследство: Където миналото среща бъдещето" е мотото на изложбата в Художествена галерия „Станислав Доспевски“.

  11. 10. 2018 : 18:45:57 |

Заместник областният управител Йордан Кожухаров и директорът на Градска художествена галерия "Станислав Доспевски" Пазарджик Леон Бабачев откриха изложба под мотото "Нашето наследство: Където миналото среща бъдещето". Изложбата показва творби на художници от Германия, Франция, Полша, Австрия и Хърватия. Тя е част от културните събития, които се организират от Областния управител в партньорство с културните институции в град Пазарджик и община Пазарджик, в изпълнение на Комуникационната стратегия на Република България за ЕС. Изложбата е част от културните събития в България, които преминават под мотото „2018г. – Европейска година на културното наследство“. 

 Областният управител Стефан Мирев проведе изнесена приемна в гр. Пещера

  11. 10. 2018 : 17:12:38 |

За неотложен ремонт на републиканския път Пазарджик-Радилово-Пещера настоява кметът на Пещера Николай Зайчев. На този етап за пътя са предвидени само частични ремонти. Въпросът бе коментиран по време на изнесената приемна на областния управител Стефан Мирев, която се проведе днес в община Пещера. От своя страна кметът на с. Радилово Благой Харизанов алармира за некачествени ремонти при изпълнение на проекта за воден цикъл през 2013г. и постоянните аварии на водопроводната мрежа в селото.  На места тротоарите от двете страни на главната улица в Радилово са почти непроходими и това принуждава хората да се движат по пътното платно, което създава предпоставки за ПТП. 
Отиди на страница       >>