home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 

  05. 04. 2018 : 18:13:32

stefanmirev_2017.jpgУважаеми жители и гости на област Пазарджик,    

 В навечерието на  Възкресение Христово, се  обръщам към всички Вас с пожелание за  здраве  и  любов, мир и благоденствие.

Нека светлият християнски празник изпълни  домовете Ви с радост и светлина, а сърцата Ви  с   доброта и човеколюбие! Нека посрещаме  изпитанията с мъдрост и ги преодоляваме,  подавайки си ръка, озарени от християнските  ценности и добродетели.
 Бъдете благословени и вдъхновени от  надеждата   за по-добри дни и успешни  начинания.
Весели Великденски празници!


          Стефан Мирев                                    

      Областен управител 


 49 699 жилища в 769 многофамилни сгради са обновени през 2017 г.

  05. 04. 2018 : 11:19:44 |

Общо 49 699 жилища в 769 многофамилни жилищни сгради са въведени в експлоатация през 2017 г. в цялата страна след обновяване по Националната програма за енергийна ефективност на многофамилните жилищни сгради. Това става ясно от одобрения от правителството доклад за напредъка по изпълнението на управляваната от Министерството на регионалното развитие и благоустройството програма през миналата година.

 72-ри Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета - Козлодуй – Околчица“ - 2018 г.

  03. 04. 2018 : 15:10:00 |

Областна администрация Враца е организатор на 72-я Национален туристически поход „По пътя на Ботевата чета - Козлодуй – Околчица“, 2018 г. Походът се провежда всяка година от 27 май до 2 юни, а през 2018-та ще се състои под патронажа на г-жа Цвета Караянчева, Председател на 44-то Народно събрание на Република България. Походът е III-та категория на трудност и се провежда в една походна колона по 120-километровия „Ботев път” от Козлодуйския бряг до връх Околчица във Врачанския балкан по предварително изготвена програма.

 Регионалният съвет за развитие на Южен централен район обсъди предложенията за ново райониране на България

  29. 03. 2018 : 16:19:51 |

Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев председателства заседанието на регионалния съвет за развитие на Южен централен район, което се проведе днес в Пазарджик. Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова представи трите варианта за ново статистическо райониране на страната и коментира силните и слаби страни на проектите. В заседанието участваха представители на министерства, областни управители, кметове на общини, представители на бизнеса, научната общност и неправителствения сектор от Южен централен район.

 Областният управител присъства на тържественото откриване на реновираната сграда на полицията и пожарната в Пещера

  29. 03. 2018 : 14:35:47 |

  Министърът на вътрешните работи Валенгин Радев, заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова и кметът на Пещера Николай Зайчев прерязаха лентата на реновирана сграда на полицията и пожарната.

 Пазарджик е домакин на заседание на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Южен централен район /ЮЦР/

  28. 03. 2018 : 13:35:46 |

Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев ще председателства заседанието на Регионалния съвет за развитие /РСР/ на Южен централен район /ЮЦР/, което ще се проведе на 29.03.3018г. /четвъртък/, от 11.00ч. в х-л „Форум“ гр. Пазарджик. В заседанието ще участва заместник - министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова, която ще представи вариантите за ново райониране и основните мотиви за промяна на районите от 

 Петър Белчев участва в международна конференция посветена на пътната безопасност

  27. 03. 2018 : 17:00:46 |

Министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков откри международната конференция "Пътна безопасност: Нови технологии и добри световни и европейски практики". В събитието взе участие заместник областният управител на Пазарджик Петър Белчев. Приветствие поднесоха още зам. министрите на транспорта и вътрешните работи Ангел Попов и Стефан Балабанов, председателят на УС на Агенция "Пътна инфраструктура"- инж. Дончо Атанасов и вицепрезидентът на Международната пътна федерация - д-р Уилям Соуел.

 Регионална програма за заетост и обучение 2018 ще осигури заетост на 93 безработни лица в област Пазарджик

  26. 03. 2018 : 17:41:16 |

Заместник областният управител Петър Белчев председателства заседанието на Комисията по заетостта към Областния съвет за развитие, което се проведе днес в областна администрация Пазарджик. На заседанието присъстваха директорът на Дирекция „Регионална служба по заетостта“ Пловдив – Мария Георгиева, ръководителите на Бюрата по труда в област Пазарджик, Инспекция по труда, представители на общините, на организации на работодатели и на синдикатите. 

 Областният управител приветства победителите в конкурса посветен на Световния ден на водата – 22 март

  23. 03. 2018 : 16:12:32 |

Изпълнителният директор на „Напоителни системи“ ЕАД – Снежина Динева връчи благодарствени плакети на областния управител Стефан Мирев и  ръководителите на всички институции участвали в организацията за провеждането на празника на Водата в гр. Пазарджик. „Благодаря на всички участници в конкурса.

 Пазарджик ще отбележи Световния ден на водата под мотото „Водата –живот, емоция, стихия“

  21. 03. 2018 : 17:17:06 |

Събитието се организира под патронажа на областния управител Стефан Мирев.
 „Напоителни системи“ ЕАД клон Тополница организира събитие по повод честването на Световния ден на водата. На 22 март от 16.00ч. в Голямата зала на Младежки дом Пазарджик, ще бъдат връчени наградите от провелия се регионален ученически конкурс, в който взеха участие ученици от област Пазарджик, под надслов „Водата – живот, емоция, стихия“. Конкурсът е под патронажа на областния управител Стефан Мирев и със съдействието на Община Пазарджик, РУО Пазарджик, РИОСВ Пазарджик, ОД „Земеделие“ РЗИ Пазарджик и ВиК Пазарджик.

 Програмата за летни студентски стажове в държавната администрация стартира днес.

  21. 03. 2018 : 15:55:49 |

По програмата са обявени 1145 свободни стажантски позиции в 43 професионални направления. Най-много са стажовете, обявени в направления: Икономика (394), Право (145), Администрация и управление (140), Архитектура, строителство и геодезия (64) и Информатика и компютърни науки (47).
Отиди на страница   <<        >>  rab_ankea.jpg

Международни проекти
на
Областна администрация
ПазарджикМеждународна конференция по проект SY_CULTour

raf.png

rurl.png
cultour.png
spur inno_food_logo.jpg

ПРОЕКТИ ПО ОПАК

proj_hina.jpg
opak2.jpg
 
НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ЗА ПОДПОМАГАНЕ И КОМПЕНСАЦИЯ НА ПОСТРАДАЛИ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
АКО СТЕ ПОСТРАДАЛ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
  >>>    БГ  Еn  De  Fr      >>>

 
bulgarianedward04speed.jpg