Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 31 са десетокласниците от област Пазарджик, които вече са заявили желание за участие в Националната програма „Обучение за ИТ кариера“

  06. 11. 2017 : 17:27:50 |

Заместник областният управител Йордан Кожухаров и директорът на Математическа гимназия – Пловдив, доц. д-р Ивайло Стрибратов, представиха основните акценти в Националната програма одобрена с Решение №525 на МС. На срещата в областна администрация присъстваха директори и представители на средни училища в област Пазарджик.

 Областният управител посрещна в кабинета си златното момиче Ренета Камберова

  03. 11. 2017 : 17:56:13 |

Световната шампионка и олимпийска медалистка по художествена гимнастика Ренета Камберова се среща днес с областния управител на Пазарджик Стефан Мирев.
„Имате моята безусловна подкрепа и разбиране за развитието на спорта в Пазарджик и осигуряването на подходяща тренировъчна база за всички клубове. 

 В Пазарджик ще бъде представена Националната програма „Обучение за ИТ кариера“

  03. 11. 2017 : 11:15:43

На 06.11.2017г. /понеделник/ от 11.00ч., в Приемна зала на Областна администрация Пазарджик ще бъде представена Националната програма „Обучение за ИТ кариера“. Директорът на Математическа гимназия „Академик Кирил Попов“, доц. Д-р Йвайло Стрибратов ще запознае директори на училища от областта с възможностите за участие в програмата на ученици от десетите класове на средните училища в област Пазарджик.
[ Прочети още ... ]

 Йордан Кожухаров и Петър Белчев присъстваха на представянето на книгата „Непознатият Константин Величков“

  02. 11. 2017 : 18:30:24 |

В Деня на народните будители – 1 ноември, заместник областните управители Йордан Кожухаров и Петър Белчев присъстваха на представянето на книгата „Непознатият Константин Величков“ в изложбената зала на Художествена галерия „Станислав Доспевски“. Автор на книгата е Надежда Бонева, дългогодишен университетски  преподавател по „Антична и западно-европейска литература”. 

 

  01. 11. 2017 : 13:44:45


stefan_mirev011117.jpg
      Уважаеми госпожи и господа,

Скъпи учители, читалищни и културни дейци, журналисти и общественици,

Приемете моите поздравления по случай 1 ноември – Денят на народните будители – национален празник обърнат към най-здравите и дълбоки корени на българската духовност. Ден, в който почитаме делото на нашите първоучители, просветители и духовни водачи, завещали на идните поколения стремеж към знание и национално самочувствие.


Нека се поклоним пред онези заслужили българи, които със слово и дела през вековете са опазили българската духовност, език и култура!


Най-сърдечно благодаря на днешните будители - учители, културни и просветни дейци, самодейци, читалищни секретари, журналисти и общественици от нашия регион, които  будят и привличат младите хора в света на познанието и науката, традициите и обичаите, историята и духовността. Носете  и занапред в сърцата си огъня на възрожденското родолюбие!


Нека пазим буден българския дух, за да пребъде България!


                        Областен управител
                        Областен управител
                         Стефан Мирев


 Стефан Мирев инициира среща на ловно-рибарските и пчеларски сдружения в областта

  26. 10. 2017 : 17:17:37 |

Неправителствените организации ще си сътрудничат в борбата срещу нерегламентираните пръскания от страна на земеделските производители с опасни пестициди и хербициди.
Областният управител Стефан Мирев отправи апел към членовете на ловно-рибарските и пчеларски сдружения да извършват периодични проверки и да подават сигнали към Областната дирекция по безопасност на храните за нерегламентирани пръскания на земеделската продукция и последващото отравяне и унищожаване на пчелни семейства и дивеч.

 Областната епизоотична комисия прие мерки за недопускане на заболяването инфлуенца по птиците на територията на област Пазарджик

  26. 10. 2017 : 13:19:10 |

Областната епизоотична комисия проведе извънредно заседание във връзка с две констатирани огнища на болестта инфлуенца по птиците /грип/ в областите Добрич и Хасково и заповедта на Изпълнителния директор на Българската агенция за безопасност на храните. Заседанието беше свикано от областния управител Стефан Мирев и на него бяха приети мерки за недопускане на заболяването на територията на област Пазарджик.

 Областният управител свиква извънредно заседание на Областната епизоотична комисия

  25. 10. 2017 : 17:21:26

Областният управител Стефан Мирев свиква извънредно заседание на Областната епизоотична комисия във връзка с констатирани огнища на болестта инфлуенца по птиците /грип/ в областите Добрич и Хасково и Заповед на Изпълнителния директор на Българската агенция за безопасност на храните.
Членовете на комисията ще обсъдят и приемат мерки за недопускане на заболяването на територията на област Пазарджик.

Заседанието ще се проведе утре 26.10.2017г./четвъртък/ от 10.30ч. в Приемна зала на областна администрация Пазарджик и е открито за журналисти.


 114 са регистрираните доброволци в област Пазарджик в действащите доброволни формирования по общини

  25. 10. 2017 : 16:31:31 |

Изграждането на доброволните формирования на територията на област Пазарджик, организирането и провеждането на обучения на доброволците, оборудването им с техника и екипировка, бе темата на днешното заседание на Областния съвет за намаляване риска от бедствия, свикано от областния управител Стефан Мирев.

 Областният съвет за развитие гласува Стратегия за личностно развитие на децата и учениците в област Пазарджик

  24. 10. 2017 : 16:33:52 |

Под председателството на областния управител Стефан Мирев, днес в Пещера се проведе поредното изнесено заседание на Областния съвет за развитие. В регионалния форум участваха народни представители, кметове на общини, председатели и представители на общински съвети, ръководители на институции, представители на синдикатите и на работодателски организации.

 Областният управител Стефан Мирев участва в заседанието на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район в Кърджали

  23. 10. 2017 : 18:30:52 |

В Областна администрация – Кърджали, днес се проведе заседание на Регионалния съвет за развитие на Южен централен район под председателството на  г-н Никола Чанев – Областен управител на област Кърджали. На заседанието присъстваха представители на министерства, областните управители на областите Пловдив, Пазарджик, Хасково и Смолян, кметове на общини от петте области, представители на национално представените работодателски организации и синдикатите. 
Отиди на страница   <<        >>  

Международни проекти
на
Областна администрация
ПазарджикМеждународна конференция по проект SY_CULTour

raf.png

rurl.png
cultour.png
spur inno_food_logo.jpg

ПРОЕКТИ ПО ОПАК

proj_hina.jpg
opak2.jpg
 
НАЦИОНАЛЕН СЪВЕТ ЗА ПОДПОМАГАНЕ И КОМПЕНСАЦИЯ НА ПОСТРАДАЛИ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ
АКО СТЕ ПОСТРАДАЛ ОТ ПРЕСТЪПЛЕНИЕ
  >>>    БГ  Еn  De  Fr      >>>

 
bulgarianedward04speed.jpg