home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Заместник областният управител Петър Белчев приветства ракитовци по случай празника на града

  10. 07. 2017 : 12:10:21

Местни жители и много гости отбелязаха традиционния празник на град Ракитово, който всяка година се чества  на 7 юли - Деня на Св. Вмчк. Неделя. Заместник областният управител Петър Белчев беше гост на тържествата в Ракитово. Той поздрави присъстващите на централния площад в града и връчи поздравителен адрес от името на областния управител Стефан Мирев. 

rakit17_1.jpgПредседателят на Общинския съвет в Ракитово Нина Димова връчи плакет и почетен знак на най-новия почетен гражданин на Ракитово-Иван Елкин. Развълнуван, той благодари за признанието и за високата чест. Иван Елкин е роден на 15 авг 1931 г. в Ракитово. Свири от 9 годишен.Основното си образование завършва в Ракитово, след това учи във Велинград и София. Преподава уроци по цигулка в детската музикална школа към читалище „Будилник” в Ракитово. От няколко години ръководи църковния хор в храм „Вмцча Неделя” – Ракитово.
     По повод празника приветствия към жителите и гостите на Ракитово поднесоха кметът на общината Костадин Холянов, народните представители Йордан Младенов, Сергей Кичиков и Халил Летифов, както и кметът на побратимения на Ракитово град в Русия-Светлоград-Вячеслав Лагунов. Поздравителни адреси бяха прочетени от името на Президента на РБългария г-н Румен Радев и Министър-председателя г-н Бойко Борисов. Сред официалните гости бяха още кметове на общини, председатели на общински съвети, съветници, бивши кметове и почетни граждани на Ракитово и др. Музикалната програма в празничния ден продължи с изпълнения на Градския духов оркестър с ръководител Маестро Никола Янев-Чоли, представяне на обичая „Еньовден“ от Културен клуб на пенсионера“Ангел Говедарски“,изпълнения на детски танцов състав“Силивряк“, на Фолклорен ансамбъл“Овчарска песен“-с.Дорково, на Мария Гергененова и Стоян Арабов от Образцово народно читалище“Будилник“, на Георги Жеребцов, Илия Ангелов и фолкдивата Райна. Тържествената вечер на 7 юли завърши с празнични фойерверки.

rakit17_2.jpg

rakit17_3.jpg