home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Областният управител присъства на архиерейска света Литургия по повод имения ден на Константийския епископ Яков

  09. 10. 2017 : 12:05:21

На 9-и октомври Светата Православна Църква почита подвига на светия апостол Яков Алфеев, един от светите дванадесет апостоли. Този ден беше особено празничен за Пазарджишка духовна околия, тъй като вторият викарий на Пловдивския митрополит и архиерейски наместник на Пазарджик Негово Преосвещенство Константийският епископ Яков отпразнува двоен празник – деня на неговия небесен молитвен застъпник и 10 години от монашеското му пострижение.


По покана на епископ Яков, областният управител Стефан Мирев присъства на светата архиерейска Литургия в храм „Успение Богородично“ в гр. Пазарджик. След службата, Стефан Мирев отправи своите благопожелания към светия отец, поднасяйки му цветя и подарък.


С приветствие към епископ Яков се обърна Негово Високопреосвещенство Пловдивският митрополит Николай, който поднесе на своя викарен епископ епитрахил и омофор като символ на епископската благодат, власт и отговорност. Епископ Яков благодари за благите слова и от свое име и от името на духовенството на Околията поднесе на митрополита прекрасен букет с цветя. Митрополит Николай взе молитвено участие в службата, която беше възглавена от епископ Яков, в съслужение с другите двама викарии на митрополита - Техни Преосвещенства Знеполския епископ Арсений и Белоградчишкия епископ Поликарп.  От името на служителите и духовниците на Пазарджишка духовна околия прот. Стефан Йорданов поздрави епископ Яков, поднасяйки му цветя.


В катедралния храм „Успение Богородично“ присъстваха още кметът на община Септември Марин Рачев, омбудсманът на Пазарджик Георги Шопов, бизнесменът Георги Делчев, представители на културни институции, жители и гости на Пазарджик.