home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Йордан Кожухаров и Петър Белчев участваха в тържественото заседание на Общински съвет Пазарджик по повод 12 октомври – Ден на българската община

  12. 10. 2017 : 18:42:16

С тържествена сесия, общински съвет Пазарджик отбеляза Деня на българската община – 12 октомври. На тази дата през 1882 г. в Държавен вестник е публикуван първият „Закон за общините и градското управление”, който регламентира устройството и дейността на местните органи на държавната власт в Княжество България. През 1998 г., водени от желанието да се създаде нова традиция в историята на българските общини, която да свързва миналото, настоящето и бъдещето на местното самоуправление в България, делегатите на Общото събрание на Националното сдружение на общините вземат решение отбелязването на Деня на българската община да бъде на 12 октомври.

121017_jord_kojuh.jpg
Заместник областните управители Йордан Кожухаров и Петър Белчев присъстваха на тържественото заседание. Йордан Кожухаров отправи и поздрав към присъстващите в пленарна зала: „В деня на българската община искам да изкажа благодарност към всички Вас, като участници в местното самоуправление на град и община Пазарджик. Вие сте хората, които ежедневно се срещат с проблемите и въпросите на граждани, фирми, организации. Пожелавам Ви да преодолявате и разрешавате с лекота и отговорност проблемите във Вашите населени места. Надявам се с общи усилия да продължим да създаваме по-добри условия за живот на жителите на Пазарджик и общината, за младите хора, среда за бизнеса и за потенциалните инвеститори.“, каза в приветствието си заместник областният управител.

В словото си  пред участниците в тържественото заседание на местния парламент Тодор Попов подчерта, че постигнатото през последните години ника не е малко, а заслуга за това имат всички - и неговият екип, и съветниците, с които е работил и държавните институции, и гражданите. Но по-важен   е утрешният ден и затова е необходимо  хората  да се обединяват около смислените каузи и най-важната от тях - развитието на община Пазарджик. Поздравления поднесоха и представителите на групи в Общинския съвет - Таня Димитрова, Борис Димитров,  Лазар Попов и Благо Петров.

 Специални гости на тържественото заседание бяха учениците от гимназия „И.С. Аксаков“ Председателят на ученическия училищен съвет „Аксаковци“ – Даниела Стоева, отправи поздрав от името на своите съученици. Младата дама и останалите аксаковци си пожелаха винаги и навсякъде гордо да могат да заявяват „Аз съм от Пазарджик!“. Сюрпризираха и с подаръци, в които е вложен много труд и находчивост. Председателят на ОбС – Пазарджик Хари Хараламбиев получи събрана в книжка историята на „Местното самоуправление в Пазарджик“, а Тодор Попов ще има възможност чрез техния труд да си припомни „Кметовете в Пазарджик“.

Сред гостите бяха и народният представител от ГЕРБ Десислава Тодорова, омбудсманът Георги Шопов, кметове на населени места от общината.

121017_den2.jpg
121017_den3.jpg