home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 За 16-ти път в Пазарджик стартира кампанията за борба с рака на гърдата

  12. 10. 2017 : 12:58:48

Главният секретар на областна администрация Пазарджик Светлан Карталов бе официален гост на събитието, което се проведе в Центъра за социална интеграция  и рехабилитация на лица с онкологични заболявания в Пазарджик. За 12-ти пореден път кампанията се провежда под патронажа на кмета на общината Тодор Попов.

121017_4erg1.jpgТази година прегледите в кампанията ще се осъществяват със собствен, модерен, мобилен ехограф с термо видеопринтер. Новата техника беше закупена и предоставена през пролетта след дарителска кампания, инициирана от пазарджишкото „Сдружение за онкоболни и приятели”  и подкрепена от вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева. Организаторите на Плюс фестивал тази година също избраха да подкрепят Онкоцентъра в Пазарджик. Общинският съветник и председател на съвета за младежка политика Александър Иванов предостави на Центъра напълно окомплектована мултимедия.
По идея на председателя на сдружението - Мария Чергарова, гостите избраха емотикони, обединени от надслова "Смисълът на живота", които подредиха на дъска. Тя раздаде сувенири, подаръци и грамоти на всички, които през изминалата година са подкреп Днес в Центъра за социална рехабилитация и интерграция на лица с онкологични заболявания в гр. Пазарджик при отворени врати се проведе образователна инициатива от д-р А. Томова – Началник на І-во вътрешно отделение в Комплексен онкологичен център гр. Пловдив, член на най-важните научни дружества в сферата на световната и европейска онкология – ESMO, ASCO, BUON и БОД. Темата на презентацията беше подчинена на световния месец за борба с рака на гърдата.
Пътуващият ехограф ще бъде позициониран навсякъде в Пазарджик и региона, където получим покана да отидем на място и има записани желаещи за над 10 профилактични прегледи на млечна и щитовидна жлеза“, уточни председателят на "Сдружение онкоболни и приятели" Мария Чергарова. Тя допълни, че цената не е променяна – 10,00 лв. За сравнение, здравната каса не покрива ехографията на млечна жлеза и тя струва над 25,00 лв.

121017_4erg2.jpg

121017_4erg3.jpg