home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Областният управител на Пазарджик участва в среща на министрите на туризма на държавите членки на ЕС. Събитието е в календара на Българското председателство на С

  13. 02. 2018 : 16:53:54

Областният управител на Пазарджик Стефан Мирев, кметовете на общините Велинград, Пещера и Батак, и председателят на Сдружението на хотелиерите и ресторантьорите – Велинград и Западни Родопи, Златко Златанов, представят област Пазарджик на международния форум в сферата на туризма, който се провежда днес в София.

13022018_1.jpgДомакин на събитието е българският министър на туризма Николина Ангелкова.  Участват еврокомисарят по вътрешния пазар, промишлеността, предприемачеството и малките и средни предприятия Елжбета Биенковска, генералният секретар на Световната организация по туризъм към ООН г-н Зураб Пололикашвили,  министри на туризма от ЕС 28, от Балканите и представители на бизнеса. Очаква се в София да пристигнат делегации от около 30 държави.
Министрите от ЕС обсъждат последователно три теми: политиките на Съюза в туризма, сигурността и възможностите за сътрудничество в сектора между Европа и Китай. Ролята на туризма като фактор за икономически растеж и регионална интеграция. Споделената икономика и прилагането на регулаторните политики на ЕС в туризма. Подобряването на сигурността и привлекателността на туристическата дестинация е в центъра на втората дискусия. Инициативата „2018 г. – Година на туризма ЕС – Китай“ е третата основна тема на срещата. Потенциалът на китайския пазар е огромен.  По предварителни данни през 2017 г. в европейските страни са отчетени 12,4 млн. туристически посещения на китайски граждани като ръстът спрямо 2016 г. е 18%.

13022018_2.jpg13022018_3.jpg