home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Областният управител подкрепя инициативата на омбудсмана „Великден за всеки“

  07. 03. 2018 : 16:09:52

Областният управител Стефан Мирев отправя покана към всички жители на областта да се присъединят към третото издание на националната кампания "Великден за всеки" - "Дари празник на баба и дядо", която се провежда под патронажа на омбудсмана на Република България Мая Манолова. Кампанията стартира днес и е насочена към подпомагане на най-уязвимата част от българското общество – пенсионерите.

velikden_za_vseki.jpgЛица на кампанията тази година са Миро, Анелия, Криско, баскетболният треньор Тити Папазов, актрисата Деси Бакърджиева и колегата  й Тончо Токмакчиев.
В третото издание на „Великден за всеки“ отново ще се набират парични средства и хранителни продукти за възрастните хора, които няма да получат надбавка за големия християнски празник. Идеята е да бъдат подпомогнати хората, чиято пенсия надвишава с малко минималния праг. По утвърдени списъци на НОИ средствата ще бъдат обърнати във ваучери, всеки на стойност по 20 лева, с които пенсионерите ще имат възможност да пазаруват в 5 000 обекта в цялата страна. Възрастните хора ще получават своите ваучери в пощенските клонове по места. Със съдействието на социалния патронаж по общини в седмицата преди Великден ще се раздават хранителни продукти на социално слаби и бедни хора.
Предвижда се в областните градове да бъдат поставени и кутии за дарения от БЧК.
В предишните две издания, кампанията събра близо 1 млн. лева и тонове храна, с които бяха зарадвани десетки хиляди пенсионери.

Средствата се набират по банкова сметка в УниКредит Булбанк, разкрита конкретно и единствено за целите на кампанията, като титуляр е Български Червен кръст

        IBAN: BG53UNCR70001522802795
        Банков код: UNCRBGSF
        Или със SMS 1255 -  на стойност 1 лев, освободен от ДДС
        Чрез on-line дарения от България и чужбина на сайта на БЧК –