home.jpg  contactus.jpg  facebookOA.jpg  anketa.png

Размер на текста

+ A | - a | А
Област Пазарджик

Областна администрация
Пазарджик


 Областният управител присъства на тържественото откриване на реновираната сграда на полицията и пожарната в Пещера

  29. 03. 2018 : 14:35:47

  Министърът на вътрешните работи Валенгин Радев, заместник-министърът на регионалното развитие Деница Николова и кметът на Пещера Николай Зайчев прерязаха лентата на реновирана сграда на полицията и пожарната.

 29.03.2018_2.jpg
 Министърът на вътрешните работи благодари сърдечно на кмета на Община-Пещера Николай Зайчев за проявената инициативност при цялостното реализиране на проекта, както и за отпуснатите от общината допълнителни средства за ремонт на вътрешните помещения. Той отбеляза, че постигнатото се дължи и на ползотворното взаимодействие с представителите на Министерството на регионалното развитие и благоустройството и на МВР. По думите му подобрените условия за работа ще стимулират и мотивират служителите, от които зависи  гражданите да се чувстват по-спокойни. Той сподели, че по проекти за енергийна ефективност към момента в цялата страна се реновират 22 обекта на вътрешното министерство. В знак на благодарност министър Радев връчи на кмета на общината плакет на МВР.
29.03.2018_3.jpg
  На тържествената церемония по откриването на обновената сграда присъстваха заместник-министрите на вътрешните работи и на регионалното развитие и благоустройството Стефан Балабанов и Деница Николова, директорът на ГД „Пожарна безопасност и защита на населението” главен комисар Николай Николов, народният представител Десислава Костадинова, областният управител Стефан Мирев, директорите на ОДМВР и РДПБЗН в Пазарджик старши комисар Йордан Рогачев и комисар Иван Панайотов, представители на държавни и общински структури, граждани и служители на МВР.
29.03.2018.jpg

29.03.2018_1.jpg
  Проектът за обновяването на сградата, в която се помещават Районното управление и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пещера, е по оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г., която е съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейския фонд за Регионално развитие. Целта на проекта е повишаване на енергийната ефективност на публичната инфраструктура на общината. Общата стойност на проекта е 789 698.70 лева. По инициатива на кмета на общината, с решение на Общинския съвет, са отпуснати и допълнително 25 000 лева за ремонт на вътрешните помещения извън параметрите на проекта.
  В сградата се помещават общо 108 служители на Районното управление и Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението“.  Извършеното реновиране на сградата значително подобрява битовите условия, при които работят служителите от двете структури, повишава качеството на полицейските услуги, предоставяни от администрацията в полицейското управление – прием на граждани в звено „Български документи за самоличност” и КОС.