Новини

Общините Батак и Велинград се присъединяват към инициативата на Министерството на туризма „Денят за вас“

Емблематични туристически забележителности в двете общини ще са с вход свободен съответно на 5 и 6 февруари

04 фев 2020     


Откриха официално обновените работни помещения в Областна дирекция „Земеделие“ Пазарджик

От днес служителите на Областна дирекция „Земеделие“ гр.

03 фев 2020     


Институции и общини отчетоха дейностите по безопасност на движение по пътищата пред Областната комисия по безопасност на движението

Заместник областният управител Петър Белчев проведе днес заседание на Областната комисия по безопасност на движението по пътищата в област Пазарджик.

30 яну 2020     


Нов военен паметник ще бъде вписан в Областния регистър на военните паметници

Заместник областният управител Петър Белчев председателства заседанието на Областна комисия „Военни паметници“, което се преведе днес в Областна администрация Пазарджик.

29 яну 2020     


Екипите за обхват на децата в училище са извършили посещения на 4942 адреса от началото на учебната година в област Пазарджик

Областният координационен център, създаден по Механизма за съвместна работа на институциите по обхващане и включване в образователната система на деца и ученици в задължителна предучилищна и училищна възраст, проведе първото си редовно заседание за 2020 г.

29 яну 2020     


Констатирани са 4 положителни проби за АЧС при отстреляни диви свине в района на ДГС Панагюрище

Четири положителни проби за АЧС са потвърдени след лабораторни изследвания при отстреляни диви прасета в района на ДГС Панагюрище.

28 яну 2020     


Област Пазарджик е в грипна епидемия от утре, 28 януари. Учениците излизат в грипна ваканция до 4 февруари включително.

"Данните за заболеваемостта налагат предприемането на спешни мерки, за това бе взето решение за обявяването на грипна епидемия и грипна ваканция, считано от 28 януари до 4 февруари включително“, обяви областният управител на Пазарджик Стефан Мирев след заседанието на Областния оперативен щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания.

27 яну 2020     


Областният управител даде разрешение на кмета на община Ракитово да сключи договор за обществен превоз без конкурс.

Със Заповед №ТУ-15/27.01.2020 на Областния управител Стефан Мирев се разрешава на кмета на община Ракитово да сключи договор за обществен превоз на пътници без конкурс за линиите от общинската и областната транспортна схема квота на община Ракитово.

27 яну 2020     


В Пазарджик се провежда 45-то издание на международния фестивал „Зимни музикални вечери – Проф. Иван Спасов“

Областният управител Стефан Мирев присъства на официалното откриване и първата фестивална вечер на Международния фестивал "Зимни музикални вечери „Проф.

24 яну 2020     


Правителството прие Постановление за контрола и безопасната експлоатация на язовирните стени и на съоръженията към тях

Правителството прие Постановление за приемане на Наредба за условията, контрола и реда за осъществяване на техническата и безопасната експлоатация на язовирните стени и на съоръженията към тях.

23 яну 2020     


Dostypno Za Vas