Новини

Средно училище "Георги Брегов" отбеляза 155 г. от създаването си

Областният управител Стефан Мирев поздрави учителите и учениците от СУ "Г.

23 апр 2019     


В Панагюрище стартира Националният фестивал за патриотична песен "Родолюбие".

Областният управител Стефан Мирев присъства на официалното откриване на Националния фестивал за млади изпълнители на българска патриотична песен „Родолюбие”, който се провежда в два поредни дни в Панагюрище и събира над 320 изпълнители от 16 населени места.

20 апр 2019     


Открит Урок по Конституция се провежда днес в училищата в област Пазарджик

По повод 140-ата годишнина от приемането на Търновската конституция на 16 април 2019 г.

16 апр 2019     


Стартира конкурсът за стипендии за студенти на Ромския образователен фонд за учебната 2019-2020 г.

Ромският образователен фонд обявява своя ежегоден конкурс за стипендии за студенти от ромски произход на база академични постижения за учебната 2019-2020 г.

15 апр 2019     


Панагюрище е домакин на Национално състезание по химия и опазване на околната среда

Областният управител Стефан Мирев приветства участниците в XXI Национално състезание по химия и опазване на околната среда.

13 апр 2019     


Предложенията за Регионална програма за заетост бяха обсъдени на заседание на Комисията по заетост

Заместник областният управител Петър Белчев председателства днешното заседание на  Комисията по заетостта, на което беше утвърдена Методика за оценка на подадените предложения за включване в регионалната програма за заетост на област Пазарджик 2019.

12 апр 2019     


Министерство на земеделието, храните и горите провежда информационен ден в Пазарджик

Областният управител Стефан Мирев приветства земеделските стопани от региона, които участват в информационната среща на Министерство на земеделието, храните и горите, която се провежда днес в Пазарджик.

12 апр 2019     


Приключи най-мащабният проект в сферата на образованието в град Панагюрище

Церемониите по приключване на най-мащабния в сферата на образованието проект в град Панагюрище стартираха в  ДГ”Пролет”.

11 апр 2019     


Областната комисия отчете повишена безопасност на движението през 2018 и влошаване на показателите за първото тримесечие на 2019 година

Заместник областният управител Петър Белчев председателства заседанието на Областната комисия за безопасност на движението по пътищата (ОКБДП), което се проведе днес в Областна администрация с участието на  представители на държавни институции и общински администрации.

11 апр 2019     


Техническото и експлоатационно състояние на язовирите в област Пазарджик е добро и ежедневно се следят водните обеми в тях.

Информацията за техническото и експлоатационно състояние на язовирите в област Пазарджик беше докладвана на днешното планово заседание на Областния щаб за защита при бедствия, председателствано от заместник областния управител Йордан Кожухаров.

11 апр 2019     


Slice