Новини

Стефан Мирев присъства на официалното откриване на Международния младежки танцов фестивал „Пъстър свят“

За шеста поредна година в Панагюрище стартира Международният младежки танцов фестивал „Пъстър свят“, в който магията на танцовото изкуство ще покажат над 300 участници от цял свят.

18 юли 2019     


Пазарджик почете 182 години от рождението на Васил Левски

Днес отбелязване 182 години от рождението на Апостола на свободата.

18 юли 2019     


Областната епизоотична комисия набеляза мерки срещу Африканската чума по свинете

На проведеното днес извънредно заседание на Областната епизоотична комисия, бяха обсъдени и приети мерки за недопускане на заболяването на територията на област Пазарджик.

17 юли 2019     


Обсъдиха и приеха новия Областен план за защита при бедствия

Областният управител Стефан Мирев проведе днес заседание на Областния съвет за намаляване риска от бедствия /ОСНРБ/.

17 юли 2019     


Областният управител върна за ново обсъждане решения на общинските съвети в Белово, Батак, Септември, Панагюрище и Сърница

Със заповеди на Областния управител Стефан Мирев са върнати за ново обсъждане незаконосъобразни решения на общинските съвети в общините Белово, Батак, Септември, Панагюрище и Сърница.

16 юли 2019     


Във Велинград бяха закрити 47-те празници на културата.

Областният управител Стефан Мирев присъства на тържествената заря проверка, посветена на 71 години от създаването на Велинград.

15 юли 2019     


Областният управител разпореди спешни мерки срещу безстопанствените животни по пътищата в област Пазарджик

Областният управител Стефан Мирев проведе работна среща с представители на ОДМВР Пазарджик, ОДБХ Пазарджик и община Батак, във връзка със зачестилите сигнали за безстопанствени животни, които са оставени без надзор в обхвата или в близост до републикански и общински пътища.

10 юли 2019     


Ракитово празнува 50 г. от обявяването си за град. Заместник областният управител Петър Белчев бе гост на тържествата в Ракитово.

Традиционният празник на Ракитово беше отбелязан на 7 юли-Денят на Света Великомъченица Неделя, като тази година се навършват 50 години от обявяването на селището за град.

08 юли 2019     


Областният управител Стефан Мирев поздрави велинградчани с празника на града.

С поредица от културни събития протича 47 - мия празник на Велинград.

07 юли 2019     


Министърът на отбраната Красимир Каракачанов наблюдава демонстрация на способности на Специалните сили в учебния център край с. Црънча

Областният управител Стефан Мирев посрещна вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов на военния полигон в с.

04 юли 2019     


Slice