Новини

От утре в област Пазарджик започват проверки в стопанствата тип „заден двор“

Над 90 процента от домашно отглежданите свине в тип „заден двор“ са умъртвени доброволно от собствениците им и месото е усвоено.

12 авг 2019     Увеличава се размерът на националното съфинансиране за модернизацията на жп линията Костенец – Септември

Правителството одобри увеличение на размера на националното съфинансиране за проекта „Модернизация на железопътен участък Костенец – Септември“, финансиран по Механизма за свързване на Европа (МСЕ).

08 авг 2019     


България получи 2.9 милиона евро подкрепа от ЕК за борба с Африканската чума

България получи 2.9 милиона евро по Плана за превенция на заболяването Африканска чума по свинете за 2018-2019 год.

07 авг 2019     


По 300 лв. ще получат собствениците на прасета в 20- километровите санитарни зони.

Важно е да се обединим, за да се измъкнем от ситуацията, заяви министър-председателят Бойко Борисов на срещата в Пазарджик във връзка с предприетите мерки за ограничаване разпространението на африканската чума по свинете (АЧС).

03 авг 2019     


Областната епизоотична комисия реши: Срокът за доброволно клане на свинете, отглеждани в обектите „заден двор“ в се удължава до 11 август

На извънредно заседание на Областната епизоотична комисия, което се проведе днес в Областна администрация Пазарджик беше обсъдено изпълнението на всички превантивни мерки, разпоредени в указанията на МЗХГ срещу болестта Африканска чума по свинете.

02 авг 2019     


Министър Десислава Танева в Пазарджик: Търсим възможности за финансово стимулиране на стопани, които доброволно ще заколят прасетата от личните си стопанства

Поискали сме 11 милиона евро от Европа за разходите, които са натрупани до тук във връзка с африканската чума по свинете.

01 авг 2019     


Поредно заседание на Областната епизоотична комисия

Усложнената епизоотична обстановка в страната, изпълнението на превантивните мерки за неразпространение на заболяването Африканска чума по свинете в област Пазарджик, обсъдиха на днешното заседание на Областната епизоотична комисия.

30 юли 2019     


Стрелча отбеляза 50 години град и национален курорт.

Областният управител Стефан Мирев бе гост на тържествата в средногорския град и отправи поздрав към стрелчани и гости:

28 юли 2019     


Четвърти събор на народното творчество „Свети Константин“

За четвърта поредна година и за първи път като населено място, курортното селище „Свети Константин“ над Пещера е домакин на Националния фолклорен събор на народното творчество.

27 юли 2019     


Dostypno Za Vas