26062019.jpg

Национална среща на партньорите в кампанията "Да изчистим България заедно" 2018 г. събра организатори и участници в доброволческата инициатива. Имиджовото събитие на bTV се проведе в Ботаническата градина в София.

РИОСВ Пазарджик, община Батак и спортна база Белмекен биатлон мастърс, получиха специален приз за най-продължителната акция по суша и вода. В изминалата кампания институциите и доброволците почистиха бреговите ивици на язовирите "Батак" и "Белмекен" в област Пазарджик. Плакетите бяха връчени на директора на РИОСВ Пазарджик Костадин Гешев и на кмета на община Батак Петър Паунов. Награди получиха и Областните администрации в различни категории. Област Пазарджик беше отличена сред регионите с най-голям брой доброволци. Над 400 000 хиляди е броят на доброволците в страната през 2018 г. Общата изчистена площ е 1 770 000 кв. м. По данни на МОСВ са събрани 4123 тона отпадъци, 2869 са почистените локации в страната.

През 2019 г. денят на голямата акция е 14 септември. За втора година кампанията " Да изчистим България заедно" ще се проведе в подкрепа на най-мащабната гражданска инициатива "Let's Do it World".  


Dostypno Za Vas