280620191.jpg

Главният секретар на Областна администрация Светлан Карталов поднесе поздрави и благодарности от името на Областния управител Стефан Мирев към пазарджишките ротарианци и техните партньори от Германия.

Днес в ОУ "Свети Климент Охридски с. Алеко Константиново беше официално открит обект" Санитарни помещения". Проектът за изграждане на вътрешни санитарни помещения се реализира от Ротари клуб Пазарджик в партньорство с организациите на Ротари клубове от Германия - клуб Бад Пирмонт, клуб Хамелн, клуб Холцминден.

Те са изградени по идея на Ротари клуб-Пазарджик с активната им дарителска кампания и реализирането на проекта. Изключителна помощ пазарджишките ротарианци получиха от приятелските ротари клубове от гeрманските градове  Бад Пирмонт, Хамелн и  Холцминден, които подпомогнаха инициативата с набраните от тях дарения в размер на 20 000 евро. Представители на първите два клуба днес присъстваха на тържествената церемония. Проектът е реализиран в сътрудничество с Община Пазарджик.

В приветствието си Томас Хьоних подчерта от клуба в Бад Пирмонт, че това е прекрасен пример за успешното сътрудничество между местната власт и неправителствените организации. Настоящият президент на Ротари клуб- Пазарджик  Тодор Атанасов отбеляза голямата заслуга на четирима от най-големите индивидуални дарители  - ротарианците Роман Цветков, Петър Христов, Иван Иванов и Емил Йончев, който ще е президент на пазарджишкия клуб през следващата ротарианска година.

Д-р Димитър Димитров в качеството си на представител на дистрикт говерньора Веселин Димитров на Дистрикт2482  благодари специално на приятелите от Ротари клуб - Пазарджик и на двата ротари клуба в Германия за това, че те за пореден път доказват своето приятелство в поредния осъществен проект.

Този проект е един пример за това какво може Ротари, как с приятелство и взаимопомощ могат да бъдат осъществявани добри дела за подобряване живота на хората, всички в тази зала трябва да изпитвате удовлетворение за това, че сте направили нещо, с което  мъничко да подобрите живота на тези деца, каза още д-р Димитров.

На церемонията присъстваха и представители на местната и държавна власт, както и на други неправителствени организации. Всички присъстващи бяха поздравени с вокални изпълнения на деца от училището.  


Dostypno Za Vas