15072019.jpg

Областният управител Стефан Мирев присъства на тържествената заря проверка, посветена на 71 години от създаването на Велинград.

Зарята се провежда от Силите за Специални операции с командир бригаден генерал Явор Матеев - началник на Гарнизон Пловдив, с участието на оркестъра на Военно-въздушните сили.

Празниците бяха официално закрити от кмета на общината д-р Костадин Коев, който благодари на всички организатори, творчески състави, групи и изпълнители, които в продължение на една седмица радваха жителите и гостите на Велинград с богатата културна програма на площад "Николай Гяуров".

В неделя програмата на 47-те Велинградски празници на културата започна в 10,00 часа под мотото „Спортувай и танцувай на всяка възраст”,част от кампанията „Бъди активен” . СК „Здраве и дълголетие”, най-малките танцьори на „Импулс”, ТК „Росица” и Грета танцуваха, а присъстващите се включиха в танците заедно с тях. В градската Художествената галерия беше открита изложба „Велинград –благословен и вечен” на творби от пленери, провеждани в предходните издания на Велинградски празници. Любителите на оперното пеене се насладиха на изпълненията на Цветан Нистеров. На театралната сцена от 19,00 часа в НЧ „Отец Паисий-1893” гостува самодейната театрална трупа от гр. Свиленград с постановката „Госпожа Министершата”.  


Dostypno Za Vas