14102019.jpg

"В международния месец за борба с рака на гърдата, отново се събираме тук, за да изразим подкрепата си към дейността и усилията на „Сдружение за онкоболни и приятели“ в борбата с коварната болест.

За мен е чест да поздравя  Мария Чергарова и екипа на центъра за активната работа през годините, за огромната подкрепа, която оказват на всички потребители на социалната услуга в град Пазарджик, за множеството проведени прегледи и консултации и в най-отдалечените кътчета на нашата област. Нека си подадем ръка в името на живота и всички работим активно в популяризирането на мерките за превенция за борбата с рака на гърдата. На днешния светъл християнски празник Петковден, пожелавам на всички много здраве и успех на кампанията в нашия регион, каза в приветствието си областният управител Стефан Мирев при откриването на кампанията за борба с рака на гърдата в област Пазарджик.

Официален гост на събитието бе зам.-министърът на труда и социалната политика д-р Султанка Петрова, която сподели, че  изпитва уважение и почит към хората, които живеят с диагнозата, а към организаторите на инициативата поднесе своите приветствия. Тези хора са хора с големи сърца и е нужна много работа, за да достигна до всеки, който има нужда от подкрепа.

Благодарение на "Сдружение за онкоболни и приятели", 1 927 момичета и жени от региона са преминали преглед с  мобилния ехограф с видео принтер, собственост на ЦСРИ на лица с онкологични заболявания – Пазарджик, а модерната техника е стъпила в 50 населени места в областта, или с 10 повече от миналогодишната кампания, каза управителят на Онкоцентърът Мария Чергарова. Всички гости по традиция бяха закичени със символа на кампанията – розовата панделка и получиха за спомен късметче, изработено от потребителите на ЦСРИ в часовете по трудотерапия.