07112019.jpg

Молебен за здраве и благополучие отслужи Пловдивският митрополит Николай след полагането на клетва от общинските съветници, кмет на община и кметове на кметства в община Батак.

Областният управител връчи символите на властта - ключ и кметска огърлица на кмета Петър Паунов, който ще управлява общината за пети пореден мандат.

Вашата община има уникална природа, богата е на вековни гори и язовири, курортни места, културни забележителности, които са предпоставка за развитието на туризма, привличането на инвеститори и стимулиране на бизнеса. В исторически план Батак е българска светиня, която всички носим в сърцата си. Използвайте разумно тези дадености, развивайте местната икономика и съграждайте за идните поколения, каза в приветствието си областният управител Стефан Мирев.

Заседанието беше водено от най-възрастния съветник Атанас Коларов. За председател на общински съвет Батак беше избрана Бахар Алил от ДПС. При проведеното тайно гласуване, тя получи гласовете на 12 от общо 13-те съветници в общинския съвет.

Гост на тържествената клетва бе Президентът на Република България (2002 - 2012 г.) Георги Първанов.

В присъствието на областния управител Стефан Мирев и председателя на Общинската избирателна комисия Аки Пехливан, общинските съветници, кметът на общината и кметовете на кметства се заклеха да работят в интерес на гражданите.

" Приветствам усилията, които положихте в предишния мандат за подобряване на инфраструктурата в региона, с подкрепата на държавата и успешно разработените и спечелени проекти. Община Сърница едно от най-красивите места в Родопите с уникална природа, трудолюбиви и гостоприемни местни жители. Използвайте разумно тези дадености, развивайте местната икономика и работете в името на идните поколения", каза след полагането на тържествената клетва областният управител Стефан Мирев. Той подари на кмета на общината Неби Бозов химикалка с пожеланието да подписва с нея нови проекти за община Сърница.

С пълно мнозинство от 13 гласа за председател беше избран Салих Османджиков от ДПС.  


Dostypno Za Vas