12112019.jpg

Тържествената клетва на Общински съвет Лесичово се проведе залата на НЧ "Отец Паисий".

Общинските съветници, кметът на община Лесичово и кметовете на кметства Калугерово, Динката, Боримечково, Церово и Памидово положиха клетва и подписаха клетвените листове в присъствието на областния управител.

“Бъдете инициативни и последователни, стремете се да постигате консенсус да чувате и разбирате предложенията и проблемите на хората които са ви дали изключителната привилегия да решавате и работите за общото благо", каза по време на тържественото заседание Областният управител Стефан Мирев. Като един от най-важните проекти за общината, Мирев посочи проекта за рекултивация на старото сметище, чиято реализация стартира преди два месеца.

Кметът на Лесичово Серьожа Лазаров ще управлява общината за трети пореден мандат. Той благодари за подкрепата и доверието на всички жители на общината. За председател на Общински съвет Лесичово беше избран Васил Дамянов от ГЕРБ. Той получи подкрепата на 10 от общо 13 общински съветници.

По идея на най-младите общински съветници, в централния парк на Лесичово бяха засадени пет млади борчета.

Тържествената церемония полагане на клетва се състоя в ритуалната зала на общинска администрация Стрелча в присъствието на много граждани. Новоизбраните 11 общински съветници и кметът на община Стрелча положиха клетва пред областния управител Стефан Мирев.

"Прекрасна природа, трудолюбиви и гостоприемни домакини, минерална вода, ароматни рози, културни и исторически забележителности. Всички тези дадености са предпоставка Стрелча да бъде притегателен център за хора от различни възрасти, които търсят съхранената българска природа, лековитите свойства на минералната вода, традиционната българска кухня. Пожелавам Ви да бъдете все така свързани с родния край, да предавате трудолюбието и този типичен стрелчански дух на децата си. Бъдете обединени в усилията си да постигате успехи в името на Стрелча и на идните поколения, каза Стефан Мирев след полагането на тържествената клетва. Областинят управител призова местните управници да работят в интерес на хората и декларира подкрепата си за бъдещи проекти и инициативи.

Стойно Чачов ще управлява община Стрелча за втори пореден мандат. Той благодари на всички жители на общината за подкрепата и обеща открито управление с участието на гражданите.

Осем от общо 11-те общински съветници избраха за председател на общински съвет Стрелча - Иванка Илиева от ГЕРБ.  


Dostypno Za Vas