26032021.jpg
Официална церемония първа копка на проект за ремонт на републикански пътища I-8 – Пазарджик-Белово и II-37 – Пазарджик – Батак се състоя днес. На събитието присъстваха вицепремиерът Екатерина Захароиева, заместник-областният управител Йордан Кожухаров, кметът на община Пазарджик Тодор Попов, директорът на Областно пътно управление Мария Шимбова, общинският съветник Найден Шопов, представители на фирмата-изпълнител.
По републикански път I-8 от гр. Пазарджик до края на област Пазарджик, посока към София, участъкът, койот ще бъде ремонтиран е с дължина 40 км. Дейностите включват подобряване на експлоатационното състояние на пътя, подобряване отводняването. Предвидено е също така изграждане на ново кръгово кръстовище при разклона за гр. Септември, с което ще се подобри организацията на движение и ще се намали броя на ПТП, които през последните години зачестиха в участъка. Изпълнение на нова пътна маркировка и вертикална сигнализация. Строително-монтажните работи са с прогнозна стойност близо 53 000 000 лева с ДДС.
По републикански път ІІ-37, в участъка от бензиностанция „Лукойл“ в Пазарджик до началото на гр. Батак, ремонтираният участък е с дължина от 32 км. Предвиждат се дейности за подобряване на експлоатационното състояние на пътя, както и подобряване отводняването, изпълнение на нова пътна маркировка и вертикална сигнализация. За реализиране на този участък се предвиждат близо 43 000 000 лева с ДДС. Срокът за завършване на двата обекта е края на 2021 година.