12102021.jpg

По покана на председателя на общински съвет Пазарджик Хари Харалампиев, областният управител Иван Васев присъства на днешното тържествено заседание на Общински съвет Пазарджик, посветено на 12 октомври – Ден на българската община и местното самоуправление.

Областният управител отправи думи на благодарност към всички участници в местното самоуправление на град и община Пазарджик. „„Вие сте хората, които ежедневно се срещат с проблемите на гражданите. Пожелавам Ви да продължавате да разрешавате и преодолявате трудностите с лекота, с нужната отговорност и разумен подход. Ползвам се от възможността за пореден път да заявя подкрепата на Областната администрация към бъдещи проекти на община Пазарджик и всички законосъобразни решения на общинския съвет, каза в приветствието си областният управител и пожела здраве и успехи на местните управленци. По рано днес Иван Васев изпрати поздравителен адрес по повод Деня на българската община до всички кметове и председатели на общински съвети в област Пазарджик

Нашата община е сочена като община новатор, в която хората имат житейска перспектива, социална перспектива, имат този тип спокойствие и качествени публични услуги, които ги има в много малко други български общини. Щастлив съм, че показваме модел, който може да служи за пример, заяви в словото си по време на сесията кметът на общината Тодор Попов.

Съветниците и гостите на сесията бяха поздравени и от представители на отделните  групи в общински съвет Пазарджик – Тодор Тодоров от „Новото време“, Гинче Караминова от ГЕРБ и Лили Георгиева от БСП за България.