25032022.jpg

 Кръгла маса „Отново заедно“ организира днес Професионалната гимназия по химични и хранителни технологии в Пазарджик. Събитието е част от проект „Обединени в знанието“ по програма Еразъм+, по който училището е партньор с професионална гимназия по химични технологии от град Ниш, Република Сърбия. Проектът включва двуседмичен престой в Пазарджик, в който участниците да се запознаха със спецификата на професионалното образование в България чрез поредица от съвместни инициативи.

Областният управител благодари за поканата да бъде отново част от училището, където е завършил средното си професионално образование. Той пожела нови успешни дейности и проекти на двете училища от българска и сръбска страна. Директорът на ПГХХТ Тодор Джамбов представи партньорите, институциите и организациите, които учстваха в събитието и благодари на всички за подкрепата и сътрудничеството. Приветствие към присъстващите отправи и началникът на РУО Пазарджик Дора Дулчева.

В рамките на кръглата маса бяха направени презентации на тема „“Професионалното образование – предизвикателства и перспективи“ от преподавателите по професионална подготовка и „Заедно за всеки ученик“ от ресурсния учител в гимназията.  


Dostypno Za Vas