06042022.jpg

В двора на Регионалната дирекция по горите директорът инж. Владимир Влахов награди с почетни грамоти и предметни награди зам.-директора инж. Цветко Водев за „Лесовъд на годината 2021” и главен специалист-горски инспектор Никола Гълев за „Служител по контрол и опазването на горските територии-2021”. Събитието уважи зам.-областният управител Петя Цанкова, която поздрави и номинираните, и техните колеги с празника на гората.

„За мен е чест и удоволствие да бъда гост на това събитие. За завиждане е, че имате цяла седмица празник. Искам да ви пожелая на първо място здраве, много всеотдайност в тази нелека професия, енергия и сила за справяне с всички предизвикателства, тъй като сме дължни да опазваме нашите природни богатства. Честит празник!, обърна се към присъстващите Петя Цанкова.

Инж. Цветко Водев получи приза „Лесовъд на 2021 година”и на национално ниво при откриването на Седмицата на гората в Лесотехническия университет. „Това не е признание само за мен, а за всички вас”, сподели днес зам.-директорът на РДГ-Пазарджик. Той се възползва от случая и прочете част от поздравително писмо от инж. Делчо Николов, председател на Управителния съвет и изпълнителен директор на „Асарел-Медет” АД лично до него и до дирекцията. „Седмицата на гората е добър повод всички ние да осмислим важността на горите и нашето  отношение към опазването им. С основание България може да се гордее със зелените си гори, а отговорността те да бъдат пазени е на всички. В наше лице вие винаги ще имате прител и съюзник в тази благородна кауза. Използвам празничния повод да ви информирам за решението на „Асарел-Медет” АД да финансира възстановяването на опожарените презминалатагодина гори в общините Панагюрище, Стрелча и Хисаря.

Поздравявам ви с професионалния празник като желая здраве, благополучие и бъдещи успешни проекти! Традицията повелява в Седмицата на гората дръвчета да бъдат засадени в двора на РДГ. От днес място тук намериха и две снажни туи.  


Slice