izbori_2022.png

В Областна администрация Пазарджик днес бяха доставени първите изборни книжа за изборите за народни представители, които ще се състоят на 2 октомври 2022 г. 2200 бр. са удостоверения за гласуване на друго място и 110 са регистър към тях, определени за област Пазарджик. Доставката е централизирана, изборните книжа и материали се транспортират от София до съответните областни администрации по график, с охрана от МВР и ще бъдат разпределени на общините в областта поетапно с всички останали изборни книжа.

Всички общини получиха от областна администрация Пазарджик предварителните избирателни списъци, предоставени от ГРАО София. Съгласно хронограмата на ЦИК, предварителните списъци се обявяват от общинските администрации и се публикуват на интернет страницата на всяка община.

 В 13 МИР-Пазарджик заявените бюлетини са 238 000, а предварителният брой на избирателите е 236 986. Общият брой на секциите към момента е 359. С под 300 избиратели са 29, а секциите, в които ще се гласува само с машина са 321, общо 9 до момента са заявените секции от лечебни заведения и социални услуги в областта.  


Dostypno Za Vas