17092022.jpg

За по-чиста и красива България стотици доброволци от област Пазарджик днес подадоха ръка на природата. За десета поредна година инициативата „Да изчистим България заедно“, обединява усилията на институции, фирми, училища неправителствени организации и граждани от област Пазарджик.

Акции по почистване днес се проведоха в горски местности, паркове, градски и междублокови пространства, любими места за отдих на територията на област Пазарджик. Акваториите на язовирите голям и малък Беглик, язовир Батак, язовир Широка Поляна, местността Дъното, язовир Доспат, бяха фокус за много доброволци от неправителствени организации, служители на общински администрации  и на горски стопанства в общините Батак и Сърница. Към 15.00 ч. днес са почистени  общо  95 локални замърсявания в близост до мемориални комплекси и паметници, екопътеки, пътища до културни и исторически забележителности. В 65 училища в област Пазарджик, с подкрепата на учители, ученици, родители са почистени училищни дворове, спортни площадки, велоалеи и паркове. В деня на кампанията са премахнати общо 11 нерегламентирани сметища в общините Велинград, Брацигово, Ракитово, Септември,  Лесичово и Стрелча.

Областният управител Трендафил Величков, служители на областна администрация и РИОСВ Пазарджик чистеха замърсените пространства в района на парк "Писковец" град Пазарджик.

ПУДООС осигури 2000 бр. чували, 4 100 бр. ръкавици и 346 бр. бонове за гориво, които бяха предоставени на общините от Областна администрация и РИОСВ Пазарджик за дейности, извършени по време на кампанията. Извозването на отпадъците продължава и в следващите дни на регионалното депо.  


Dostypno Za Vas