13102022.jpg

В град Пазарджик започна четвъртото издание на детско полицейско управление. В него ще се обучават 22 третокласници от НУ „Никола Фурнаджиев“. Областният управител Трендафил Величков присъства на тържественото откриване в двора на училището. Той благодари на ОДМВР и всички институции и организации от област Пазарджик, които подкрепят реализацията на националната програма. Величков поздрави учениците, които участват в детското полицейско управление.

„Предстоят Ви седмици и месеци с много емоции, през които едновременно ще научите нови неща и ще се забавлявате. С клетвата, която положихте днес и с правилните насоки от вашите родители, вие вече сте избрали да правите добро. Добрият човек не е този, който има по-скъп телефон, по-скъпи дрехи или по-скъпа кола, а този, който полага усилия, за да образова себе си, да уважава и обича семейството си, родината си, да помага и да бъде винаги готов да протегне ръка за помощ.“

Учениците – доброволци положиха тържествена клетва и обещаха да спазват Етичния кодекс в Детското полицейско управление – да уважават и защитават хората, да познават и спазват законите и да не се примиряват с нарушенията, да се грижат за своята безопасност и тази на другите, да носят отговорност за своите постъпки, да овладяват гнева и страха си, да бъдат вежливи и добронамерени, да познават своите права и задължения да отстояват правата си без да засягат правата на другите, да не отминават зов за помощ и да бъдат готови да помагат на хора в беда, да допринасят за приятелството и партньорството в детския полицейски екип, да вярват в себе си и никога да не се предават.  


Dostypno Za Vas