21102022.jpg
"Българският лекар доказва всеки ден и час как се служи на обществото - с доблест, чест и достойнство, като българските воини. Благодаря, че Ви има и сте неотлъчно до нас. Всички ние като общество имаме нужда от вашия интелект, опит и талант. Желая на всички Вас здраве, успехи и удовлетворение от благородната Ви професия.". С тези думи областният управител Трендафил Величков се обърна към лекарите, които присъстваха на официалната церемония по връчване на наградите "Лекар на годината 2022".
Председателят на Районната колегия на Българския лекарски съюз – Пазарджик д-р Васил Попов връчи на отличените лекари грамоти и почетен знак на БЛС. Изпълнителният директор на болница "Хигия" д-р Цветелина Спиридонова подари на колегите си бутикови торти с пожелания да бъдат здрави и все така успешни.
Носител на приза "Лекар на годината 2022" е д-р Запряна Иванова – старши лекар в Неврологично отделение МБАЛ Пазарджик АД, с над 50 години трудов стаж в лечебното заведение, научни публикации и преподавателска дейност.
категория„ Ти си нашето бъдеще 2022г.“ бяха отличени д-р Валентина Чолакова – специалист кардиохирург - МБАЛ „Хигия“ АД гр. Пазарджик , д-р Муса Дурльов – хирург в Хирургично отделение МБАЛ гр. Пазарджик АД и д-р Тодор Шопов - лекар специализант в отделението по анестезиология и интензивно лечение УНИ ХОСТПИТАЛ гр. Панагюрище
В категория „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“ бе отличена д-р Елена Стоянова – специалист хематолог и вътрешни болести в МБАЛ „Хигия-Север“,АД гр. Пазарджик.
Ежегодно Българският лекарски съюз отличава най-добрите лекари по оценка на техните колеги. Регионалната колегия на БЛС на свое заседание опрели номинираните от региона медици за наградата Лекар на годината – 2022.
На церемонията присъстваха директорите на РЗИ и ЦСМП Пазарджик, председателите на регионалните колегии на специалистите по здравни грижи, фармацевти, стоматолози, управители и медици от лечебни заведения в областта.


  


Slice