20122022.jpg

Кампания, която получи широка подкрепа още с обявяването си, инициира Ротари клуб – Пазарджик на традиционния си Коледен благотворителен бал. Както всяка година ротарианците от Пазарджик и техни приятели се събраха на Коледен бал с благотворителна цел. Тази година те обявиха старта на кампания под надслов „Заедно срещу детската агресия”, която ще е под патронажа на Областния управител Трендафил Величков. Зад кампанията застават също Лайънс клуб – Пазарджик, Сдружението на частните предприемачи и работодатели, Ротари клубовете във Велинград и Панагюрище, а също и два Ротари клуба от чужбина – от град Хамелн, Германия и от Одрин, Турция.

„В името на децата, в името на нашето бъдеще заедно започваме тази кампания в подкрепа на доброто, което трябва да възтържествува над агресията, над злото”, каза Областният управител Трендафил Величков. Символичен старт на кампанията „Заедно срещу детската агресия” беше даден с връчването на три футболни топки, които са реплика на официалната топка на Световното първенство в Катар. Топките бяха подарени на три деца: Радослав Трифонов, Пламен Калоферов и Рад Йончев. Връчиха им ги председателите на трите организации – на Ротари - Димитър Трифонов, на Лайънс - Иван Мушев и на Сдружението на предприемачите - Иван Неделчев, със заръката спортът да ги води в борбата срещу агресията и край себе си децата никога да не допускат прояви на агресия.

Още с обявяването на кампанията бяха съобщени и първите дарения за финансиране на дейностите. 750 евро дариха ротарианците от Хамелн, Германия, а 1000 лв предостави спомоществовател, пожелал анонимност. До края на вечерта в кутията за дарения бяха събрани 1150 лв. Отделно от това от куверти и други дарения за кампанията са осигурени над 9000 лв, с което общата сума от благотворителния бал на Ротари за кампанията „Заедно срещу агресията” надхвърля 10 хиляди лева.

Томас Кьониг, (на снимката горе вляво) президент на Ротари клуб-Хамелн поздрави приятелите си от Пазарджик за инициативата. Той подчерта колко е важна подкрепата в ротарианската общност за общите каузи и кампании, които ги обединяват и припомни, че ротарианците от Пазарджик и Хамелн заедно са реализирали много инициативи – осигуряват топъл обяд за учениците в с. Алеко Константиново, подкрепят децата в Танцов състав „Импулс” – Велинград, осигуряват коледни подаръци за социално слаби деца и възрастни хора. „Нека чрез Ротари клубовете да правим света по-добър”, пожела Томас Кьониг.

Кампанията на Ротари клуб Пазарджик „Заедно срещу детската агресия” е отворена за всички, които желаят да я подкрепят и да се присъединят, обявиха инициаторите.  


Dostypno Za Vas