25012023.jpg

38 проекта от Област Пазарджик ще получат над 14 млн. лв. по първата процедура от Плана за възстановяване и устойчивост по линия на МИР – „Технологична модернизация“, заяви областният управител в ефира на Bulgaria on Air

„Искам да поздравя министър Пулев, Министерството на иновациите и растежа (МИР), всички колеги от широкия състав на Министерския съвет, че направиха така, че във времена на тежка криза, на изпитание, бизнесът, не само в регион Пазарджик, а в цялата държава, да получи свежи пари за инвестиции“. Това заяви областният управител на Пазарджик Трендафил Величков в сутрешния блок на Bulgaria on Air.

По думите му, без инвестиции, които могат да повишат растежа на едно предприятие, икономика няма. Областният управител подчерта, че е изключително доволен от добрата комуникация и иновативния подход, който министър Пулев и екипът му в Министерството са приложили. „Министърът направи нещо, което досега нито един министър не е правил – проведе 28 изнесени приемни, срещна се с всички областни управители, за да запознае бизнеса с Плана за възстановяване и европрограмите по линия на МИР“, каза още Величков.

„Горд съм, че за област Пазарджик резултатите са изключително добри. По първата процедура от Плана за възстановяване по линия на МИР – „Технологична модернизация“ в Пазарджик са одобрени 38 проекти за цялата област от почти всички общини на региона. Общо парите за одобрените проекти, които се очакват след подписване на договорите, са над 14 млн. лв.“, обяви областният управител.

Той посочи, че на 2 август, когато служебният кабинет е започнал работа, България е имала 0 лв. договорени евросредства за следващия програмен период. „За 5 месеца екипите на министър Пеканов, министър Пулев, на всички министри успяха да направят така, че в края на този мандат да кажем съвсем ясно, че имаме одобрени 10 от 10 европрограми за 20 млрд. лв., които да се влеят в българската икономика“, каза още Величков.

По думите му, е показателно, че първите пари по Плана за възстановяване в подкрепа за българския бизнес са именно по линия на МИР. „Очакваме колегите да продължават да работят по този начин. За следващите до 6 месеца за бизнеса по линия на МИР има над 1 млрд. лв.“, заяви още областният управител.

Припомняме, че област Пазарджик беше една от първите, в които се проведе мобилната приемна на министър Пулев и екипа му. Тя се състоя на 3 септември 2022 г., като на нея присъстваха представители на местния бизнес и работодателски организации.  


Dostypno Za Vas