24012019.jpg

Областният управител Стефан Мирев пожела успех и добро представяне на българския национален отбор по риболов на лед на 16-то Световно първенство по риболов на лед, което се провежда на яз. Широка поляна, община Батак.240120198


Областният управител Стефан Мирев присъства на церемонията по официалното откриване на 16-то световно първенство по риболов на лед и приветства организаторите и участниците в спортния форум. В надпреварата участват състезатели от 15 държави - Беларус, Чехия, Естония, Финландия, Латвия, Литва, Монголия, Норвегия, Полша, Румъния, Русия, Швеция, Украйна, САЩ и България. Отборите с най-добрите въдичари в екстремни условия вече проведоха тренировки на яз. Широка поляна.
В приветствието си областният управител Стефан Мирев благодари на ръководството на Българската федерация по риболовни спортове и на кмета на община Батак Петър Паунов за домакинството и организацията на световното първенство. Мирев пожела успех и наслука на всички участници.

Гости на откриването бяха - Барбара Дуранте - генерален секретар на международната федерация по спортен риболов, Игор Чиняков - вицепрезидент на международната федерация по спортен риболов, доц. д-р Галин Николов - изпълнителен директор на Агенцията по рибарство и аквакултури, инж. Васил Василев - председател на Съюза на ловците и риболовците в България, Георги Михайлов - председател на Българската федерация по риболовни спортове.  


Dostypno Za Vas