Днес Пазарджик празнува!
вторник 21 май 2019 - 17:39:46
210520191.jpg

Областният управител Стефан Мирев присъства на тържествената света литургия в църквата „Св. Св. Константин и Елена“.

Литийното шествие от храма до центъра на града беше водено от Константийски епископ Яков, архиерейски наместник на Пазарджишка духовна околия. На площад "Константин Величков" беше отслужен тържествен водосвет. Кметът на Пазарджик Тодор Попов издигна флага на града и произнесе тържествено слово. „Пазарджик е всеки един от нас! Той се развива с нашето желание да бъдем по-добри, да постигаме целите си, да живеем стойностно. Така, както са завещали предците ни – с кураж, далновидност и самочувствие“, каза в приветствието си кметът на Пазарджик.

В празничния за Пазарджик ден – 21 май, се появиха на бял свят за пръв път в историята на Празника, близнаци. Двете деца са дълго чакани в семейството на Емилия и Илиян Гаргови. Малките Емилияна и Ангел Гаргови проплакаха в Родилно отделение на „МБАЛ Пазарджик“ под грижите на д-р Илиян Траянов, ръководител на Акушеро-гинекологичното отделение!

По традиция, кметът на Пазарджик връчи на таткото Илиян Гаргов подаръци за децата и парична сума с пожелание малките да растат здрави и успешни хора. Кметът връчи паричен подарък и на всяко от децата на Пазарджик, родени в празничния 21 май.

На сцената на площад „К. Величков“ излязоха децата от балетни и танцови школи от Пазарджик. Концертът започна с изпълнения на Представителен танцов състав „Албена“.  


Slice