23052019.jpg
В навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, областният управител Стефан Мирев проведе среща с клуба на учителите пенсионери в община Пазарджик
Всяка година Стефан Мирев отправя поздрав и благодарности към пенсионираните педагози, които развиват активна дейност и след напускането на училищната общност.
„Благодаря Ви най-сърдечно за годините отдадени на образованието и науката, за търпението и амбицията да учите и възпитавате децата на България. Гордейте се с Вашия достоен и одухотворен труд, с Вашите възпитаници. Бъдете здрави и горди с благородната си професия на просветители и будители“, каза в поздрава си областния управител и поднесе цвете на всички участници в срещата.
Клубът на учителите пенсионери в община Пазарджик е създаден през 1973г. От името на всички членове, настоящият председател Цветанка Иванова благодари на областния управител за топлото посрещане. В празничния 24 май, членовете на клуба ще се включат в традиционното шествие в град Пазарджик, което тръгва в 10.30ч. от НЧ „Виделина“ до паметника на Светите братя Кирил и Методий.


  


Slice