02102023.jpg
С много гости, приятели и партньори посрещнаха 130 годишния си юбилей ловците и риболовците от СЛРД „Сокол 1893“ – Пазарджик. Събитието се проведе в ловния дом на Сдружението - местността Фазанарията.
Заместник областният управител Стефан Димитров поздрави членовете на „Сокол 1893“ с пожелание за здраве, нови успехи и наслука през настоящия сезон. Той връчи почетния плакет на Областния управител на председателя на Сдружението Евгени Абаджиев за принос в съхраняването на екологичното равновесие и биологичното разнообразие на територията на област Пазарджик.
От своя страна Евгени Абаджиев връчи благодарствени грамоти на представители на институции, организации, бизнес партньори и на изявени ловни деятели, които развиват активна дейност през годините, като членове на отделните ловни дружинки към Сдружението.
Специални гости на празника бяха световният шампион по ловна стрелба Раниеро Теста и Ути Бъчваров, който бе водещ на програмата и журира съревнованието по приготвяне на курбан между шест дружинки.
СЛРД „Сокол 1893“ – Пазарджик е най-старата и най-голяма неправителствена организация в област Пазарджик, член на Националния ловно-рибарски съюз в България. Към настоящия момент в нея членуват около 2500 ловци и риболовци.  


Dostypno Za Vas