06062019.jpg

Заместник областният управител Йордан Кожухаров се срещна днес с представители на ръководството на EVN България - г-н Робърт Дик регионален мениджър на EVN за България, Калина Трифонова член на УС на EVN България и Костадин Величков зам.-председател на УС на EVN България.

От дружеството благодариха за доброто взаимодействие с институциите и гражданите на Сърница по време на бедственото положение в края на м. януари. За да се осигури алтернативно ел. захранване в Родопската община при подобни кризисни ситуации, е изградено подземно кабелно ел. захранване в град Сърница. Около 8.7 млн. лв. е инвестиционната и ремонтна програма на EVN за 2019 г. в област Пазарджик. Изградени са 15 км. нови електропроводи средно напрежение, 31 км. нови електропроводи ниско напрежение и 19 нови трафопоста. Продължава изграждането на системата за дистанционно отчитане на битови електромери, обхванати са всички населени места на областта. В процес на изграждане е и нова кабелна мрежа по АМ „Тракия“ в района на Пазарджик.
Необходимостта от по-нататъшно обсъждане и решение от страна на държавата как да се финансират мерките по енергийна ефективност, коментираха по време на срещата заместник областният управител и представителите на EVN. Йордан Кожухаров изрази увереност, че Националната програма за енергийна ефективност на многофамилни жилищни сгради ще продължи. Той допълни, че жителите на Пазарджик и региона подкрепиха с подписка до МРРБ искането си.  


Slice