11052024.jpg

Областният управител приветства ученици, учители и гости на юбилейните тържества на СУ „Методий Драгинов”, с. Драгиново и СУ "Св.св.Кирил и Методий" гр. Велинград.

Тържественото честване на 110-годишния юбилей на СУ „Методий Драгинов” започна с  посрещане на официални гости, които разгледаха обновените, иновативни тематични кабинети. С празнично шествие Младежка музикална формация към ЦПЛР-ОДК поведе официалните лица към старото училище, където  бяха поднесени цветя.

В препълнената зала на НЧ „Методий Драгинов-1936 ” се проведе тържественият юбилеен концерт. Участие в прекрасната и емоционална програма взеха възпитаници и учители на училището и  МФГ "Корова". Изпълненията им подариха на присъстващите много настроение и приятни емоции.

В Деня на Светите Равноапостоли ИСУ "Св.св.Кирил и Методий" отбеляза тържествено своя патронен празник и завидния си юбилей

Поредица от събития са включени в програмата за отбелязване на 135-годишнината от създаването на училище "Св.св.Кирил и Методий". В днешния ден се проведоха творчески работилници, образователни игри, изложби, станалия традиционен "Говорящ" вестник, в които се включиха и гостите. Възпитаниците на учебното заведение поднесоха цветя на паметната плоча на Лъженското основно училище.

Кулминацията на честванията бе тържествената церемония в двора на училището, на която присъстваха областният управител Валентина Кайтазова,  кметът на община Велинград д-р Костадин Коев,  заместникът му г-жа Светла Томова, представители на образователни институции, партньори, бивши и настоящи директори и преподаватели в училището, както и бивши възпитаници.  


Dostypno Za Vas