10062019.jpg

Заместник областният управител Йордан Кожухаров участва в Националния възпоменателен събор по повод 96 години от гибелта на земеделския лидер Александър Стамболийски.

Кожухаров поздрави всички земеделци с пожеланието да следват заветите на бележития си патрон и да бъдат обединени в името на България. Събитието се проведе традиционно в местността "Янини грамади" с. Славовица - родното място на Ал. Стамболийски. Съборът се организира от партия "Обединени земеделци", присъстваха членове и симпатизанти на земеделското движение от цялата страна, лидери на партии, синдикати и браншови организации.

Поклонението започна с панихида в памет на държавника и водача на земеделското движение в България. Животът и великото дело на Ал. Стамболийски припомни в словото си инж. Емил Йончев - областен лидер на "Обединени земеделци". Приветствия поднесоха почетният председател на земеделците Анастасия Мозер, настоящият лидер на партията Петя Ставрева, българският еврокомисар Мария Габриел и зам.-председателят на Народното събрание Емил Христов.

В знак на признателност пред паметника - костница на Александър Стамболийски бяха поднесоха венци и цветя.  


Dostypno Za Vas