060720242.jpg
Областният управител Валентина Кайтазова и зам.-областният управител Осман Мурадов присъстваха на тържествата, посветени на 55-та годишнина от обявяването на Ракитово за град.
"Почитайки традициите, историята и делото на всички, които са работили за развитието и благоденствието на Ракитово през изминалите 55 години, вие градите мост към бъдещето. И въпреки трудностите и предизвикателствата на времето, в което живеем, вярвам, че с общи усилия ще продължите да работите в името на хората", каза в приветствието си областният управител Валентина Кайтазова. За пореден път тя заяви
подкрепата на Областната администрация за всички добри начинания, значими каузи и проекти на община Ракитово.
Званието Почетен гражданин получи Тодорка Балинов заради приноса си в приложното изкуство и културата в община Ракитово. Почетни знаци от кмета Георги Холянов бяха връчени на Светла Стоева, ръководител на танцовата формация "Силивряк", Георги Захариев, основател на местната телевизия
"Деймос" и Петър Пейчинов, дългогодишен директор на местното горско стопанство.
Председателят на Общинския съвет Цанко Молов обяви, че ОбС Ракитово удостоява посмъртно със званието "Почетен гражданин" бившият кмет Костадин Холянов. Призът бе получен от неговия син и настоящ кмет с благодарност за признанието.
Празникът на Ракитово бе уважен от народни представители, кметове на съседни общини, председатели на общински съвети, общински съветници, почетни граждани на града и др.
Кметът Холянов получи поздравителни адреси от президента Румен Радев, председателя на Народното събрание Рая Назарян, министъра на земеделието и храните д-р Георги Тахов, институции и партньори.


  


Dostypno Za Vas