210620191_.jpg

Областният управител Стефан Мирев присъства на тържествата, посветени на 70-годишния юбилей на Национална професионална гимназия по горско стопанство "Христо Ботев" - Велинград. Празникът започна с ритуал по издигане на знамената и тържествен водосвет.

Част от програмата за честванията бе откриване на новата многофункционална сграда в училището с физкултурен салон, конферентна и фитнес зала. Лентата бе прерязана от министъра на образованието и науката Красимир Вълчев и кмета на община Велинград д-р Костадин Коев. Инвестицията е за 1 милион и 300 хиляди лева по Оперативна програма „Региони в растеж 2014 -2020 г.“

В новата зала кметът на общината връчи почетни плакети на петима възпитаници на училището за участието им в национални и международни състезания в областта на горското и ловно стопанство, с което допринасят за издигане авторитета на община Велинград.

Официални гости на юбилея бяха и ректорът на ЛТУ проф. Иван Илиев, проф. Иван Палигоров, народният представител Сергей Кичиков, началникът на РУО Пазарджик Валентина Кайтазова, главният мюфтия Мустафа Хаджи, председателят на ОбС инж. Мареков, общински съветници, директори на професионални гимназии, училища и образователни институции от цялата страна, бивши и настоящи директори, преподаватели и възпитаници на гимназията.

Валя Балканска и гайдарят Петър Янев дадоха началото на тържествения концерт с изпълнението на "Хубава си, моя горо", заедно с всички хора, изпълнили залата на читалище "Отец Паисий" във Велинград.  


Dostypno Za Vas