280720191.jpg

Областният управител Стефан Мирев бе гост на тържествата в средногорския град и отправи поздрав към стрелчани и гости:

"Прекрасна природа, трудолюбиви и гостоприемни домакини, минерална вода, ароматни рози, културни и исторически забележителности. Всички тези дадености са предпоставка Стрелча да бъде притегателен център за хора от различни възрасти, които търсят съхранената българска природа, лековитите свойства на минералната вода, традиционната българска кухня.

Особено ми е приятно да съобщя, че читалище „Просвещение“ град Стрелча, е едно от седемте читалища в област Пазарджик, което получава сумата от 500 лв. като участник в проекта на Областна администрация Пазарджик за популяризиране на богатото културно наследство на ЕС.

Пожелавам Ви да бъдете все така свързани с родния край, да предавате трудолюбието и този типичен стрелчански дух на децата си. Бъдете обединени в усилията си да постигате успехи в името на Стрелча и на идните поколения", каза в приветствието си областният управител Стефан Мирев.

Кметът Стойно Чачов поздрави присъстващите и изказа гордостта си от факта, че Стрелча става все по-желана туристическа дестинация.

Тази година с почетния знак на общината бе удостоен учителят, краевед и историк Иван Иванов, който отбеляза 80 годишен юбилей. Част от празничните събития бе и откриването на монумент "Стрелча - 50 години град и национален курорт", който се намира на изхода за Панагюрище. По традиция кметът на общината награди най-младия и най-възрастиня жител на град Стрелча. Самодейците към НЧ "Просвещение" представиха спектакъла "Стрелча празнува".

Официални гости на тържествата бяха посланикът на Кувейт, представители на местната власт и на политически партии.  


Slice