09092019.jpg

Началото на празничното събитие в с. Панагюрски колонии беше отбелязано с тържествени салюти и посрещане знамето на СЛРД „Глиган” – Панагюрище и знамената на ловните дружинки под звуците на марша на ловеца от Карл Мария фон Вебер.

Вашето сдружение е едно от най-многобройните и активните в региона и страната, каза в приветствието си областният управител Стефан Мирев. Той благодари на ловците за активната им дейност в превенцията срещу заболяването Африканска чума по свинете, опазването на дивеча и всички природни ресурси. Приветствие по повод годишнината поднесе председателят на СЛРД „Глиган” – Панагюрище Герман Кърпаров. Своите поздрави към всички присъстващи отправиха кметът на община Панагюрище Никола Белишки и председателят на УС на Съюза на ловците и риболовците в България Васил Василев.

Част от празника бяха конкурсът за рисунка на тема  „Аз обичам природата” и състезанието с въздушна пушка за момичета и момчета до 14 г. Децата премериха сили в надпревара при дърпането на въже и скачането в чували.

В празничната програма взеха участие талантливите възпитаници на музикалните педагози Нона Немигенчева и Пепа Филина от школата по поп и джаз пеене „Евгений Зумпалов” при ЦПЛР – Панагюрище- Сиана Кокотанекова, Кристияна Чуклева, Кристина Гочева и Йоана Караджова, ФНТ”Средногорска жарава”, с ръководители Татяна Длъгнекова и Николинка Дееничина, и фолк дивата Соня Немска.  


Dostypno Za Vas