11112019.jpg

С водосвет за здраве и успехи, отслужен от негово благоговейнство отец Атанас Манолов архиерейски наместник на Панагюрска духовна околия, започна тържествената сесия на Общински съвет Панагюрище.

В деня на Свети Мина, в присъствието на областния управител Стефан Мирев, кметът на Община Панагюрище Никола Белишки общинските съветници и кметовете на кметства в общината положиха клетва.

"Историята и времето са доказали, че Панагюрище е име - символ на подвиг и героизъм, на бащин завет за вярност към род и Отечество. Когато кажем думата клетва, тук в Панагюрище, в съзнанието на всеки българин изниква споменът за заклятието на Оборищенци, за клетвата на Първото Велико Народно събрание, защото Оборище е място, където цяла България си спомня за носителите на свободата. Място, до което всеки, който е тръгнал да представлява народа, трябва да се допира когато поеме пътя на дълга си към обществото", каза в приветствието си Областният управител Стефан Мирев. Той допълни, че днес Панагюрище и общината са пример за финансово стабилно и добро управление с множество реализирани проекти.

С тайно гласуване за председател на Общински съвет Панагюрище беше избран Христо Калоянов от ГЕРБ. Той получи подкрепата на 14 от общо 21 съветници.

29 общински съветници, кметът на община Велинград Костадин Коев и кметовете на кметства положиха тържествена клетва пред Областния управител Стефан Мирев. Гости на заседанието на Общински съвет Велинград бяха народните представители Димитър Гечев и Сергей Кичиков, ръководители на институции, много граждани.

"Намираме се в едно от най-красивите места на Родината ни. Място благословено с красива природа, лековити минерални води, богато културно-историческо наследство. Място, в което християни и мюсюлмани живеят в мир и разбирателство. Има една ключова дума, която обединява всички вас, вашите усилия като избрани от местните жители, усилията на институциите, на всички велинградчани. Тази дума е туризъм Това е бъдещето на Велинград, развитието на туризма във всичките му форми. Безспорен факт е, че Велинград се развива успешно през последните години. Поздравявам всички, които имат принос за това и се надявам да не ви стига времето и в този мандат за добри идеи и успешни проекти", каза в приветствието си Областния управител Стефан Мирев.

С гласовете на 20 от общо 29 общински съветници за председател на Общински съвет Велинград беше избрана Елисавета Сариева от ГЕРБ. Водосвет за здраве и благополучие в кабинета на градоначалника, постави началото на втория му мандат. Д-р Костадин Коев получи символичните ключ и кметска огърлица с пожелание за добри дела в името на хората.  


Dostypno Za Vas