03072020.jpg

Работните места и доходите са важни, българската икономиката продължава да работи, заяви министър-председателят Бойко Борисов по време на откриването на складово-логистична и производствена база на фирма Ариете Логистик ЕООД в гр. Пазарджик. Инвестицията на компанията възлиза на 20 милиона евро, а броят на наетите служители става 1000 души.

Събитието се състоя в новата производствена база на фирмата в Пазарджик, на него присъстваха министрите на финансите и икономиката Владислав Горанов и Емил Караниколов, областният управител Стефан Мирев, кметът на община Пазарджик Тодор Попов, народни представители, зам.-областният управител Йордан Кожухаров, общински съветници, представители на бизнеса. 

По време на откриването премиерът Борисов посочи, че вместо да се нападаме непрекъснато, най-добре е да се концентрираме за подобряване на живота на хората. „Искам само да гледате фактите. Отдавна не коментирам, а само показвам. Мярката 60/40 с новия дизайн е близо 1.3 млрд. Това са огромни пари, които запазват работните места, но тя не може да действа безкрайно. Затова се радваме, че икономиката започва да работи. Усилваме болниците, така че да свикнем да живеем с коронавируса в най-тежките му измерения. Здравето на хората зависи от това, за да имат добро бъдеще и да бъдат спокойни и в добро здраве. Като гледат какво става на границата с Гърция, виждам, че явно сме в добро здраве. Радвам се, че българите са толкова дисциплинирани в чужбина“, коментира Борисов. „Няма да говоря повече за скандали. Хората виждат какво правим“, допълни той.

Фирмата Ариете Логистик ЕООД е част от международната Ариете груп и вече 6 години работи успешно на българския и международен пазар. Компанията вече има две складови бази в промишлените зони на Смолян. Фирмата произвежда електронни и мехатронни компоненти за автомобилната индустрия. В новата складова база в Пазарджик се съхраняват модули за автомобилната индустрия за Германия и Франция.