191220211.jpg
Областният управител Стефан Мирев и зам.-областният управител Петър Белчев поднесоха цветя пред паметника на Апостола на свободата в областния град.
На едноименния площад пред паметника стотици хора склониха главата, за да почетат Васил Левски.
Венци и цветя поднесоха народният представител Надя Клисурска, кметът на общината Тодор Попов, общински съветници, представители на институции, на военно-патриотични организации, на политически партии, много ученици, фен клуб "Левски" Пазарджик.
Поклонението, посветено на 148 години от гибелта на Апостола, се организира от Община Пазарджик и Общински комитет „Васил Левски”. То започна с панихида в памет на Апостола, отслужена в катедралната църква "Света Богородица".
С минута мълчание и падане на колене бяха почетени паметта и делото на великия българин.
В изпълнение на актьорите Димитър Терзиев, Захаринка Терзиева и Тодор Кайков прозвучааха стихове на именити български поети, посветени на Васил Левски. Преди началото на рецитала на актьорите, цветя пред паметника на Апостола поставиха децата от Частна детска градина „Доброта“. Техните учители им разказаха за живота и делото на Васил Левски, и нагледно им дадоха урок по родолюбие.