11042022.jpg

На тържествена церемония Сдружението на частните предприемачи и работодатели в Пазарджик връчи на изпълнителния директор на МБАЛ „ХИГИЯ“ д-р Цветелина Спиридонова приза ПРЕДПРИЕМАЧ НА ГОДИНАТА-2020-2021. За пръв път наградата се присъжда за две години и за пръв път неин носител е представител на нежния пол. Сдружението присъди и други две награди – за развойна дейност в областта на високите технологии и за предприемач с благотворителни каузи. Заместник областният управител Петя Цанкова бе специален гост на събитието, тя отправи поздрав към членовете на сдружението:

„Усилията, които всички Вие полагате и успехите, които постигате, заслужават адмирации от всички нас – представителите на държавните институции. Със сигурност бизнесът е гръбнакът на местната икономика, а добре развиващият се бизнес е предпоставка за добре развиваща се икономика, конкурентоспособна среда и добри икономически и социални показатели. Поздравявам Ви за смелостта и отговорността в тези тежки години да правите бизнес, иновациите във Вашите компании, Вашата креативност говорят, че не стихват във Вас енергията за развитие. Надявам се, че партньорството ни с Вас ще бъде на необходимото ниво и ще работим за икономически растеж на нашия регион, град и област Пазарджик“, пожела заместник областният управител на Пазарджик Петя Цанкова.

Приветствия към Сдружението и наградените отправиха народният представител Драгомир Стойнев, представители на бизнес сдруженията от Панагюрище и Асеновград.

Изборът на Предприемач на годината става на общо събрание чрез гласуване от всички членове на Сдружението. „Наградата е уникална и защото тази година имаше една единствена номинация и всички гласувахме за д-р Спиридонова - защото през тези две години имахме възможност да видим управление на здравно заведение на много високо ниво. В тези трудни години изпълнителният директор на ХИГИЯ показа какво е едновременно да си добър мениджър и добър лекар. Наградата Предприемач на годината се присъжда на д-р Цветелина Спиридонова за успешната ѝ и вceoтдaйнa paбoтa пo вpeмe нa СОVІD кризата, за мениджърските ѝ умения и не на последно място за това, че в тежък период успя да привлече в Пазарджик млади медици“. Това каза при обявяване на наградата председателят на Сдружението на предприемачите инж. Иван Неделчев.

Наградата за развойна дейност в областта на високите технологии беше връчена на инж. Нишан Бъздигян. През изминалите две години на пандемия и ограничения екипът на РАИС разработи няколко нови модели металорежещи машини с ЦПУ и роботизирани комплекси от няколко машини, обслужвани от един робот. Наградата за предприемач с благотворителни каузи беше връчена на г-н Иван Иванов за личната му подкрепа и направени дарения за две лечебни заведения за закупуване на апарати за обдишване.

Това е 14-та поред церемония, която провежда Сдружението на бизнеса в Пазарджик. Водещ на тържественото събитие – връчване на наградите на Сдружението на предприемачите, което се проведе в ресторант „Форум“, беше Богомил Грозев.  


Slice