05052022.jpg

Професионална гимназия по икономика и туризъм „Алеко Константинов” бе  домакин на националния кръг на състезанието по счетоводство, което се проведе на 03 - 05.05.2022 г.

Организатори са Министерството на образованието и науката, Регионалното управление на образованието - Пазарджик и ПГИТ „Алеко Константинов“ - Велинград.

На официалната церемонията по награждаване на призьорите приветствия поднесоха зам.-областният управител Петя Цанкова, началникът на РУО Пазарджик Дора Дулчева, кметът на община Велинград д-р Костадин Коев и представители на МОН.

​В националния кръг на състезанието бяха допуснати са 15 участници - ученици от ХII клас от 15 водещи професионални гимназии от цялата страна: София, Пловдив, Сливен, Велико Търново, Хасково, Бургас, Смолян, Благоевград, Петрич, Разград, Силистра.

Ученичката от 12 клас на ПГИТ „Алеко Константинов“  Велинград.- Атидже Узунова се класира на трето място, което е най-доброто представяне на участник от нашата област. Първите две призови места са за ученици от професионални гимназии в София и Бургас.

Целите на състезанието са свързани с предоставяне на възможност на учениците за творческа изява на придобити знания, умения и компетентности в областта на счетоводството, да се демонстрират постижения и готовност за упражняване на усвоената професия, да се стимулира реализирането на контакти между ученици и учители от различни региони на страната, да се развива сътрудничеството между професионалните гимназии и бизнес средите.  


Dostypno Za Vas