100520225.jpg

Под мотото „Празник на доброто и съпричастността“ премина празникът, организиран от Областния съвет на БЧК Пазарджик по повод Международния ден на Червения кръст и Червения полумесец. Гости, партньори, приятели и доброволци от цялата област присъстваха на събитието, което се проведе в Центъра за настаняване от семеен тип на БЧК Пазарджик. В момента там са настанени майки и деца от Украйна, които също присъстваха на тържеството.

БЧК е символ на милосърдие, съпричастност и подкрепа. На едно голямо сърце, което тупти неуморно и помага на всички в нужда и в беда. Доброволците на БЧК го доказаха за пореден път и в ковид пандемията, и по време на бежанската вълна в България. Всички ние като граждани и представители на институции ще продължим да подкрепяме вашите кампании, инициативи, социални, здравни, образователни проекти, каза в приветствието си областният управител  Андрей Гечев.

Председателят на ОС БЧК Пазарджик припомни историята и мисията на най-хуманната световна организация. Повече от 40 милиона са доброволците на Червения кръст в целия свят. Българският Червен кръст вече 144 години изпълнява своя хуманитарен мандат и своята спомагателна роля в помощ на държавата, закриля и подпомага уязвими групи граждани, като опазва тяхното достойнство. И в това трудно за целия свят време за пореден път БЧК с цялата си мощ, мобилизирайки целия си ресурс – човешки и материален застана рамо до рамо с институциите. Благодарение на съпричастността, човеколюбието и благородството на българското общество и сега продължаваме мащабната кампания в подкрепа на пострадалите от конфликта в Украйна.

Думи на благодарност към доброволците и партньорите отправи и директорът на БЧК Пазарджик инж. Живко Дишков, поздравителен адрес изпрати кметът на община Пазарджик Тодор Попов. С поздрав към присъстващите се обърнаха и децата настанени в Центъра, а за присъстващите бяха и изпълненията на деца от училището по изкуствата в Пазарджик – СУ“Георги Брегов“. Сградата на Центъра в Пазарджик работи от 2003 г. насам тя е създадена с помощта на Ротари клубове в Пазарджик, България, Хамелн – Пирмонт, Германия и САЩ.  


Dostypno Za Vas