14052022.jpg
Заместник областният управител Петя Цанкова бе гост на тържествата, посветени на 100 годишния юбилей на Иновативно средно училище "Васил Левски" Велинград.
На тържествения концерт на площад "Николай Гяуров", жители и гости на града аплодираха талантите на училището, момичетата от някогашния мажоретен състав към училището облякоха униформите си и трогнаха публиката. Те дриха костюмите си с идеята съставът да бъде възроден. Заместник областният управител Петя Цанкова поздрави учителите, учениците, родителите за амбицията да бъдат креативни и иновативни, да работят в екип и реализират успешни проекти и инициативи в името на децата. Петя Цанкова връчи на директора на училището Емил Моллов луксозно издание на алманах за красотите на Родопите.
Откриването на първото средно училище, учредено със заповед на Министерството на просвещението на 29 август 1922 г., е едно от най-значимите събития за Чепинското корито. Вековният юбилей е време за равносметка, поставените цели и достиженията... Да си учител и ученик в училище „Васил Левски“ е чест и призвание. Докосвайки се до него, ние се докосваме до магията на една традиция, вплела в себе си опита на миналото, силата на настоящето и вярата в новаторството“, емоционално заяви директорът и благодари на всички свои колеги, пожелавайки им „здраве и силен дух“.
По повод юбилея училището получи почетни плакет от зам.-министъра на образованието Мария Гайдарова, кмета на общината д-р Костадин Коев, плакет "Св. св. Кирил и Методий" изпрати президентът на Република България Румен Радев. Сред гостите бяха още началникът на РУО Пазарджик Дора, Дулчев, председателят на общински съвет Велинград Любомир Перчинков, общински съветници, директори и учители от училища от региона.
На празничен педагогически съвет директорът Емил Моллов награди заслужили бивши и настоящи учители. В ИСУ "Васил Левски" официално бе открит високотехнологичен STEM център – един от най-модерните в страната.


  


Slice