13092022.jpg

Огнеборци от структурите на Регионалната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик бяха отличени на тържествена церемония по случай професионалния им празник.

Областният управител Трендафил Величков връчи грамота и почетния плакет на областния управител на директора на РДПБЗН Пазарджик комисар Ангел Ангелов.

Нашата областна дирекция на пожарната не е просто институция, тя е любимата институция на всички. С вашата всеотдайност и труд през годините вие направихте така, че думите „спасител”, „огнеборец”, „пожарникар” да звучат гордо, каза в приветствието си Трендафил Величков. Той благодари за изключителната смелост и преданост, които огнеборците показват всеки път, когато обществото и гражданите имат нужда от тях.

„Имал съм честта не един път и не от вчера да воювам рамо до рамо с вас с природните стихии и бедствия. Гордост и чест е за мен да познавам всеки един от вас. Бъдете здрави, вие и вашите семейства! И нека винаги, когато пожарните коли излизат от тук, да се прибират в пълен състав“, с тези думи завърши поздрава си към пожарникарите областният управител. За проявен висок професионализъм при изпълнение на служебния дълг, Трендафил Величков връчи грамоти на всички пожарникари, които през това лято участваха в потушаването на горските пожари в общините Лесичово и Панагюрище. Отличия от областния управител получиха доброволните формирования „Мейдей“ и Аварийно спасяване Пловдив. Областният управител отличи с почетен плакет и Националната асоциация на доброволците в Република България.

С „Почетен знак на МВР 3-та степен” бе отличен началникът на Районната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Пазарджик главен инспектор Васил Недялков. Със заповеди от Главния секретар на МВР и Директора на ГДПБЗН са наградени още осмина огнеборци: Спас Маринов, Христо Вълков, Васил Гавазов, Атанас Добрев, Атанас Мангешов, Иван Убинов, Христоско Цвятков, Десислав Бързаков. Отличията бяха връчени на пожарникарите от директора на РДПБЗН комисар Ангел Ангелов.

„Благодаря ви за това, че сте наши учители, наши партньори и приятели, както на терен, така и във всяко наше начинание”, с тези думи се обърна към присъстващите на церемонията Стилиян Хараланов от Националната асоциация на доброволците в Република България. Той награди за приноса им областния управител Трендафил Величков и комисар Ангел Ангелов с почетни плакети на Асоциацията на доброволците и рамкирани снимки от щаба в Елшица в последните дни на августовския пожар в Панагюрско, както и главен инспектор Милен Дръндаров и главен инспектор Борис Стойнов.

„Вие всички сте бойци. Исках да присъствам, за да засвидетелствам лично уважението си към вас. Всеки от вас знае що е пожарогасене, какъв риск носи тази дейност и тя неслучайно е една от първите четири в чл. 6 на Закона за МВР, наред с разследванията на престъпления, оперативно-издирвателната и охранителна дейности. Вие сте хора с изключителни сърца и неслучайно се разчита изключително много на вас. В аванс ви поздравявам и ви желая винаги да всявате в хората едно спокойствие. Няма как да не поздравим и хората, които не по задължение, а помагат на пожарогасенето като дълг – доброволците. Вие всички бъдете здрави и успешни”, каза в приветствието си старши комисар Иван Зеленков директор на ОДМВР Пазарджик.

Благодарност и признателност поднесе и главен инспектор Ралица Тодорова от ГДПБЗН-МВР. „Тази година на територията на област Пазарджик направихме страхотни неща. Първо, по отношение на обучението и тренировките, и второ, показахме на терен как заедно можем да работим”, каза главен инспектор Тодорова.

Прочетоха се благодарствени адреси от кмета на Лесичово инж. Серьожа Лазаров и от инж. Петко Сечков от фирма „Сечков-1” ООД-Пазарджик, чийто автомобил се запалил на 5 септември около 9 часа на паркинга зад ВиК-Пазарджик. Бързата намеса на бившия пожарникар Димитър Пелтеков, служител на близката пицария и екип на огнеборците потушили пожара – Димитър Пенчев-Доктора, Костадин Тошев и Стойко Стоянов. А пожарът се разраствал поради невъзможност да се отвори капака на автомобила и застрашавал другите паркирани коли и близката сграда.  


Dostypno Za Vas