15092022_1.jpg

На специални церемонии в общините Панагюрище и Стрелча, областният управител Трендафил Величков връчи грамоти на 25 огнеборци от РСПБЗН Панагюрище и общо 27 доброволци от формированията в Панагюрище и Стрелча и 12 жители на село Елшица. Те са отличени за изключителен принос в потушаването на горските пожари и овладяването на бедственото положение в общините Лесичово и Панагюрище през изминалото лято. На церемониите присъстваха кметовете на двете общини, директорът на РДПБЗН комисар Ангел Ангелов и членът на Управителния съвет на Асоциацията на доброволните формирования в България Стилян Хараланов.

„Респект и огромни благодарности към всички вас, които воювахте в борбата с природната стихия. Благодарение на вашата безценна подкрепа успяхме да опазим най-висшата ценност – човешкия живот“, каза областният управител в поздрава си към огнеборците и доброволците.

Кметът на Панагюрище Никола Белишки отличи с благодарствени грамоти доброволците от Панагюрище и връчи почетни плакети на ръководителят на местното формирование Панайот Николов, директора на РДПБЗН комисар Ангел Ангелов и началникът на РСПБЗН Панагюрище гл. инспектор Атанас Бобеков.  


Dostypno Za Vas