270920225.jpg

Демонстрация на ученици от младежкото доброволно формирование в Белово предшества връчването на грамоти от областния управител Трендафил Величков на огнеборците от РСПБЗН Белово и членовете на доброволното формирование към общината, участвали в гасенето на горските пожари през изминалото лято на територията на общините Лесичово и Белово.

Младите ученици-доброволци показаха пред гости и домакини на площада в Белово умения да работят в екип. Заедно построиха смесена шлангова линия при гасене на пожар. Младежкото доброволно формирование в Белово е първото сформирано в Пазарджишка област. От месец февруари тази година то е част от структурата на Доброволното формирование в града. Младите доброволци са на възраст между 16 и 18 години и са възпитаници на средно училище "Александър Иванов-Чапай".

В ритуалната зала на община Белово, областният управител Трендафил Величков връчи грамоти и  благодари сърдечно на всички пожарникари и доброволци за проявения висок професионализъм и доброволческа подкрепа при овладяването на горските пожари в нашата област. Отличия получиха деветнадесет пожарникари от РСПБЗН Белово и петима доброволци от местното доброволно формирование. На церемонията присъстваха комисар Ангел Ангелов директор на РДПБЗН, Белово  инж. Костадин Варев кмет на община Белово, Стелиян Хараланов член на Управителния съвет на Националната асоциация на доброволците в Република България.  


Dostypno Za Vas